Monday, February 2, 2015

Feb2 MEDIA GREECE Τίτλοι Ειδήσεων (Φεβρουάριος 2015 - Β)

-
Για νέο συμβόλαιο χρέους μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, έκανε λόγο ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι, με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε θα πρέπει να μπορέσει να πάρει μια ανάσα. Ο κύριος Βαρουφάκης είπε ότι τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησής, είναι να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη διαδικασία που ξεκίνησε το 2010 και κατέστρεψε όλους στην Ευρώπη.....................
Σαπέν - Βαρουφάκης: "Νέο συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας - Ευρώπης"
--

103 comments :

  1. Με 162 «ναι» και 137 «όχι» η κυβέρνηση έλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης κατά τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής...

    Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης, τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων μονοπώλησε η στάση της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους...

    Απών από την ψηφοφορία ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

    Όσοι επενδύουν σε σενάρια παρένθεσης κάνουν μεγάλο λάθος. Στις 25 Ιανουαρίου δεν είχαμε μία εναλλαγή στην εξουσία, αλλά το τέλος ενός πολιτικού καθεστώτος που κυβέρνησε τη χώρα για 40 χρόνια και φέρνει ακέραια την ευθύνη για την καταστροφική 5ετία που πέρασε, δήλωσε κλείνοντας τη συζήτηση επί των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, όπως όλοι όσοι αγαπάνε την πατρίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. «Αλλά δεν θα αφήσουμε να πέσει η χώρα στα βράχια» συνέχισε. «Αν δείξετε υπευθυνότητα, θα βρείτε από εμάς περισσότερη στήριξη από όση φαντάζεστε» είπε χαρακτηριστικά.....................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231384653
    11/2/15

    ReplyDelete
  2. Γ. Δραγασάκης: "Μπορεί η μεταβατική συμφωνία να υπάρξει σύντομα"...

    «Μπορεί η μεταβατική συμφωνία να υπάρξει σύντομα. Είναι εφικτή υπό τον όρο ότι θα γίνουν σεβαστές οι πάγιες δημοκρατικές αρχές και θα επικρατήσει η κοινή λογική» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος περιέγραψε τα τουλάχιστον τέσσερα σημεία που πρέπει να περιλαμβάνει.

    Συγκεκριμένα η μεταβατική συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει:

    - Πρώτον: Επέκταση της δανειακής σύμβασης και εξασφάλιση ρευστότητας για όσο διάστημα η συμφωνία θα διαρκεί

    - Δεύτερον: Ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων και άλλων μέτρων πολιτικής που θα συμφωνηθούν από κοινού. «Υπάρχουν πεδία και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η περιστολή της φοροδιαφυγής, η διαφάνεια, η κοινωνική αποτελεσματικότητα της διοίκησης. Μπορεί να υπάρξει ένα ελάχιστο πρόγραμμα κοινής αποδοχής, το οποίο να αποτελέσει τον προγραμματικό πυρήνα αυτής της μεταβατικής συμφωνίας» είπε ο κ. Δραγασάκης.

    - Τρίτον: Μια συμφωνία για τη διαδικασία και τον τρόπο διαπραγμάτευσης του χρέους, είτε σε πολυμερή -όπως προτείνει η κυβέρνηση-, είτε και σε διμερή βάση. Η έναρξη των διαπραγματεύσεων για το χρέος θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο της μεταβατικής συμφωνίας -και όχι να παραπεμφθεί στις καλένδες, όπως έγινε στο παρελθόν.

    - Τέταρτον: Μια συναντίληψη για τους όρους μετάβασης από το παλιό στο καινούργιο, από το μνημονιακό καθεστώς στη μεταμνημονιακή εποχή, και στην αντιμετώπιση των όποιων τεχνικής φύσεως ή νομικής φύσεως προβλημάτων παραμένουν..................http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2226389
    11/2/15

    ReplyDelete
  3. Με εντολή του λαού! ...

    Εκλογές έγιναν, η κυβέρνηση άλλαξε, οι προγραμματικές δηλώσεις διαβάστηκαν, αλλά το προαιώνιο ερώτημα παρέμεινε αναπάντητο: Πού θα βρεθούν τα λεφτά;

    Οι «πηγές» στις οποίες αναφέρεται η κυβέρνηση είναι θολές, ασαφείς και αβέβαιες.

    Οι ομιλίες που ακούστηκαν στη Βουλή θύμιζαν περισσότερο προεκλογικές εξαγγελίες και ακούγονταν απειλητικές, αν λάβουμε υπ’ όψη το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη και που δεν επιδέχεται καμιά ωραιοποίηση.

    Το γενικό κλίμα θυμίζει ημέρες Οκτωβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου και οι περί αυτόν διακήρυσσαν ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, προκαλώντας την οργή του Αλμούνια και την περίφημη φράση του Γιούνκερ «The game is over».

    Αυτή τη φορά μάλιστα, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος.

    Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί από στιγμή σε στιγμή σε καθεστώς απόλυτης ασφυξίας και… ηρωικά να κατευθυνθεί προς τον τελικό όλεθρο.

    Τα πράγματα μάλιστα είναι πολύ χειρότερα, διότι ο μεν Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης του χρέους – χρησιμοποιώντας την περίφημη φράση του πατέρα του «ή θα αφανίσουμε το χρέος ή αυτό θα αφανίσει το έθνος» - ο δε κ. Τσίπρας εννοεί να μεταφέρει το βάρος του χρέους σε άλλους λαούς, που δεν έχουν καμιά διάθεση να το επωμιστούν.

    Δεν υπάρχει καμιά συναίσθηση του κινδύνου, αντίθετα δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει άγνοια κινδύνου.

    Και το χειρότερο: Όλα αυτά μεταφέρονται στις πλάτες του λαού, ο οποίος, αν και είχε προειδοποιηθεί, ενημερωθεί και γνώριζε τα πάντα, επέμεινε να ψηφίσει με βάση τη «λογική» ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αυτά που λέει και θα συμμορφωθεί.

    Αυτή η παράμετρος, όμως, δεν λαμβάνεται υπόψη από τους κυβερνώντες, που υποστηρίζουν πως αυτήν την εντολή έλαβαν και αυτήν την εντολή θα εφαρμόσουν.......................http://www.elzoni.gr/html/ent/135/ent.52135.asp
    11/2/15

    ReplyDelete
  4. Κυπριακό, οικονομία και Ουκρανία στη συνάντηση Κοτζιά - Λαβρόφ...

    Συμφωνία για αναθέρμανση και επιτάχυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας σε όλους τους τομείς υπήρξε στη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ.

    Στη διάρκεια των συνομιλιών, οι οποίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με θετική διάθεση, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν όπως ανανεωθούν τα υπάρχοντα πρωτόκολλα συνεργασίας και σχέδια δράσης στις διμερείς σχέσεις.

    Όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις των δύο υπουργών έγινε αναλυτική συζήτηση για την κρίση στην Ουκρανία, οι συνέπειες της οποίας αναπόφευκτα επηρεάζουν και τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

    Ο κύριος Κοτζιάς διαβεβαίωσε τον ομόλογό του της Ρωσίας ότι η Ελλάδα είναι πάντα διατεθειμένη, στον βαθμό που μπορεί και της ζητηθεί, να συμβάλει στη διαμεσολάβηση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, καθώς επίσης να συμβάλει στη διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων, που υπάρχουν στην περιοχή.

    Αναφερόμενος στο θέμα των κυρώσεων ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι ουδέποτε έφεραν τα αποτελέσματα που επεδίωκαν εκείνοι που τις αποφάσιζαν ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να βρεθούν άλλα εργαλεία συνεννόησης και συμβολής στην ειρήνη στην Ουκρανία.

    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τη ρωσική ηγεσία για τη σταθερή στάση υποστήριξης προς την Κύπρο, γεγονός, σημείωσε, που δίνει αίσθημα ασφάλειας στον κυπριακό λαό.

    Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στη διμερή ενεργειακή συνεργασία, λέγοντας ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για συμμετοχή και συνεργασία της ελληνικής πλευράς στον αγωγό φυσικού αερίου, που θα κατασκευαστεί από τη Ρωσία και θα καταλήγει στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.......................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/11122-kypriako-oikonomia-kai-oukrania-sti-synantisi-kotzia-lavrof
    11/2/15

    ReplyDelete
  5. Γκάιτνερ: Ενδεχόμενο «μόλυνσης» της Ευρωζώνης από πιθανό Grexit...

    «Το ελληνικό δράμα καταδεικνύει τους κινδύνους πολιτικής μετάδοσης της κρίσης, τους οποίους αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση από την ίδρυσή της το 1999» τόνισε ο Αμερικανός πρώην υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, σύμφωνα με δημοσίευμα-άρθρο στην ιστοσελίδα του CNN MONEY, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Γκάιτνερ δήλωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται «σε χειρότερο σημείο» από την Ιαπωνία.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μίλησε για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Buttonwood Gathering του Economist, που διοργανώθηκε στο Μανχάταν.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Γκάιτνερ έκανε αναφορά σε «ενδεχόμενο μόλυνσης της Ευρωζώνης από πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

    Τέλος, επισημαίνεται ότι «τα σχόλιά του (του πρώην υπουργού Οικονομικών) αντανακλούν τις ανησυχίες των χρηματοπιστωτικών αγορών ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ενθάρρυνε και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης να ακολουθήσουν την ίδια οδό, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία».
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=197919
    11/2/15

    ReplyDelete
  6. Το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί, διεμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος πριν από λίγη ώρα στο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα...

    Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι «όλα εξαρτώνται από αυτά που θα πει ο κ. Βαρουφάκης», υπογραμμίζοντας ότι «το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει να εκτελείται από την Τρόικα, την οποία προφανώς δε μπορούμε να την λέμε Τρόικα πια».

    Συγκεκριμένα είπε: «Δεν περιμένω κανένα αποτέλεσμα σήμερα. Αλλά εξαρτάται από το τι θα μας πει ο Γιάνης Βαρουφάκης».

    Όπως σημείωσε, δεν έχει να κάνει με «κόκκινες» γραμμές. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί. Κάθε χώρα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι επιθυμεί. Αλλά αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί αλλιώς δεν θα υπάρξει πρόγραμμα».

    Ακόμη ο κ. Schaeuble τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει να εκτελείται από την τρόικα, «την οποία απ’ ότι φαίνεται δεν μπορούμε να αποκαλούμε πλέον τρόικα».
    http://www.crashonline.gr/μας-δουλεύει-ο-σόιμπλε-το-πρόγραμμα-θα/

    ReplyDelete
  7. Les Echos: Αρκούν τα λάθη του ΔΝΤ για την επανεξέταση που ζητά ο Τσίπρας...

    Τα λάθη του ΔΝΤ, τα οποία έχουν αναγνωρίσει και τα ίδια τα στελέχη του επαρκούν για την επανεξέταση του προγράμματος της Ελλάδας, όπως ζητά ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνει σε ανάλυση της η Κατρίν Σατινιού, διευθυντικό στέλεχος της εφημερίδας «Les Echos».......http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64138393
    11/2/15

    ReplyDelete
  8. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέρχεται στο σημερινό, Τετάρτη, Eurogroup με στόχο την επίτευξη συμβιβασμού μέχρι τo Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας -στην ίδια γραμμή με τον Γ.Ντάισελμπλουμ- ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα της Ελλάδας θα αποτελέσει τη βάση των αποψινών συζητήσεων...

    Όπως είπε ο Γάλλος Επίτροπος, στο σημερινό Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για πρώτη φορά τις ιδέες και τις λύσεις που προτείνει η νέα ελληνική κυβέρνηση και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Έλληνα ομόλογό τους.

    Ο Π.Μοσκοβισί τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να γίνουν σεβαστές...............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231384941

    ReplyDelete
  9. Η «μάχη» του eurogroup ...

    Την πεποίθησή του ότι θα διεξαχθεί μια εποικοδομητική συνεδρίαση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Γιουρογκρούπ στις Βρυξέλλες. Όταν ρωτήθηκε από ξένους δημοσιογράφους αν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο «σε καμία περίπτωση».

    Εξάλλου, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι ήταν μια καλή συνάντηση, είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που θα πάρει χρόνο.

    Ο Β. Σόϊμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι στο χέρι της Ελλάδας αν θα μείνει στο πρόγραμμα ή όχι και υπογράμμισε ότι δεν περιμένει καμία απόφαση για την Ελλάδα σήμερα. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά θα ήθελα να ξέρω πώς το σκέφτεται εκτός προγράμματος, τόνισε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε....................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=220396
    11/2/15

    ReplyDelete
  10. Οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν προς το παρόν κίνδυνο αφερεγγυότητας, διαβεβαίωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπ. Τζάζμπεκ...

    Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Τζάζμπεκ, που είναι και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβενίας, δήλωσε πως «οι αποφάσεις για τον ELA επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες. Επί του παρόντος, η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών δεν κινδυνεύει»...................http://www.elzoni.gr/html/ent/182/ent.52182.asp

    ReplyDelete
  11. Παράταση αγωνίας για συμφωνία ή ρήξη...

    Το παρασκήνιο για το ολονύκτιο μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες. Νέος γύρος για εξεύρεση λύσης στο Eurogroup της Δευτέρας.

    Εν μέσω έντονων πιέσεων και αυστηρών προειδοποιήσεων σχετικά με την ανάγκη παράτασης του ισχύοντος προγράμματος ολοκληρώθηκε το Eurogroup χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παρά τις διχογνωμίες οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές, υπήρξε πρόοδος αλλά οι προσπάθειες για συμβιβασμό θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα. Παρά τα τρία προσχέδια κοινού ανακοινωθέντος που κατατέθηκαν, δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία και η αγωνία παρατείνεται έως τη Δευτέρα.................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64138744
    12/2/15

    ReplyDelete
  12. Πρόοδος Στις Συζητήσεις για την Ελλάδα στο Έκτακτο Eurogoup - Ασυμφωνία για Κοινή Ανακοίνωση...

    "Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων", ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλούμ. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

    «Θα διερευνηθούν διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το τρέχον πρόγραμμα", είπε επίσης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης.

    "Η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup δεν έχει σκοπό να παράγει μια συμφωνία, αλλά ήταν μια καλή συζήτηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης...................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90598

    ReplyDelete
  13. Με μια σύντομης διάρκειας συνέντευξη Τύπου έκλεισε το έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες, με τον επικεφαλής του συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ να δηλώνει ότι οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά σημείωσαν πρόοδο, αλλά όχι επαρκή πρόοδο για να υπάρξουν συμπεράσματα και κατά συνέπεια, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν στο τακτικό Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας...

    Η συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα και όπως είπε ο κ.Ντάισελμπλουμ, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα με τον νέο Ελληνα ομόλογό τους και να ακούσουν τις προτάσεις και τις φιλοδοξίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=220420

    ReplyDelete
  14. Συμφωνία Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ – Ξεκινούν αύριο οι συζητήσεις Κυβέρνησης με τρόικα...

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ συμφώνησαν, πριν από λίγη ώρα, να ζητήσουν από τα θεσμικά όργανα να συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες με σκοπό την τεχνική αξιολόγηση του κοινού εδάφους μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Eurogroup γύρω στις 19.30 στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συμφώνησε την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας προκειμένου να οικοδομηθεί η βάση για την επίτευξη συμφωνίας στην ερχόμενη συνεδρίαση του Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου.
    http://www.crashonline.gr/εκτακτο-συμφωνία-τσίπρα-ντάισελμπλο/
    12/2/15

    ReplyDelete
  15. Γιούνκερ: Είμαι ανήσυχος για την Ελλάδα...

    Ανήσυχος για τις συνομιλίες με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τα χθεσινά αποτελέσματα του Eurogroup για την Ελλάδα, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες

    «Ήλπιζα χθες ότι μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

    «Στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64139104

    ReplyDelete
  16. Morgan Stanley: Το ελληνικό χρέος μπορεί να γίνει «ιδιαίτερα διαχειρίσιμο»...

    Μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να καταστήσει τα ελληνικά ομόλογα ασφαλέστερη επένδυση σε σχέση με την επένδυση σε τίτλους πολλών άλλων χωρών της Ευρωζώνης, αναφέρει η μεγάλη αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley σε βίντεο που έστειλε μέσω Διαδικτύου σε πελάτες της.

    Η Μorgan Stanley, που είναι διαπραγματευτής ελληνικών ομολόγων, ανέφερε ότι αν δοθεί στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους πιστωτές της το ίδιο περιθώριο που είχε δοθεί στο παρελθόν, το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ που ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ θα είχε τον ίδιο «πιστωτικό κίνδυνο» με μία χώρα που έχει χρέος 88%.

    Επτά χώρες της Ευρωζώνης έχουν υψηλότερο από αυτόν λόγω χρέους προς ΑΕΠ: Η Πορτογαλία (128%), η Ιρλανδία (123%), η Ιταλία (128%), το Βέλγιο (105%), η Κύπρος (102%) και η Ισπανία και η Γαλλία (92% και οι δύο)...................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231385273
    12/2/15

    ReplyDelete
  17. Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσαν σήμερα ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ...

    «Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις, επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΛΚ....................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=220466

    ReplyDelete
  18. Αυτές τις μέρες η πατρίδα μας ζει – ακόμα και αν τμήμα του λαού δεν το καταλαβαίνει μέσα στη μέθη που του έχουν προκαλέσει διάφορες προπαγανδιστικές ανοησίες – μια από τις πιο επικίνδυνες στιγμές στην Ιστορία της – και όχι μόνο στη σύγχρονη...

    Αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν μετά τη λήξη του έκτακτου Eurogroup, τότε η χώρα θα ζήσει δραματικές στιγμές.

    Τότε είναι που πραγματικά θα κινδυνεύσει η υπερηφάνεια και η εθνική της κυριαρχία.

    Οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι περηφάνεια και αξιοπρέπεια δεν συμβαδίζουν με την ανοιχτή παλάμη του επαίτη.

    Γιατί, όπως έλεγε και ο εθνικός μας ποιητής, «δεν ανοίγουνε οι θύρες όταν η χρεία τες κουρταλεί».

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα άπλωσε την παλάμη της στο Eurogroup.

    Ζήτησε χρηματοδότηση, ζήτησε λεφτά από όλους τους θεσμούς (ΕΚΤ, ΤΧΣ κλπ.), χωρίς να κάνει ένα βήμα πίσω.

    Και το διαφήμισε κι’ από πάνω, ως… ηρωική πράξη, στο εσωτερικό μέτωπο.................http://www.elzoni.gr/html/ent/214/ent.52214.asp

    ReplyDelete
  19. Γιούνκερ: Πιθανόν να χρειαστούν ισοδύναμα μέτρα..

    Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξισορροπήσει τις όποιες νέες δημόσιες δαπάνες με ισοδύναμα μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας ότι θα τηρηθεί στάση αναμονής για τις συζητήσεις που θα γίνουν μέχρι το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64139195

    ReplyDelete
  20. Στην πάταξη της φοροδιαφυγής ποντάρει η κυβέρνηση για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα...

    Με τα στοιχεία που δείχνουν πως η χρονιά ξεκίνησε με «μαύρη τρύπα» ύψους 1 δισ. στον κρατικό προϋπολογισμό, από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2015, θα προσέλθει τη Δευτέρα για να διαπραγματευτεί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους ευρωπαίους εταίρους στο Γιούρογκρουπ ο κύριος Γιάνης Βαρουφάκης.

    Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τον Ιανουάριο οι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους στην εφορία, δεν ζήτησαν να υπαχθούν στις 100 δόσεις και δεν απέδωσαν τον ΦΠΑ. Ακόμα και η παράταση που δόθηκε στον ΦΠΑ για τα τέλη Φεβρουαρίου, ερμηνεύεται στο εξωτερικό ως μία de facto «συνθηκολόγηση» του κράτους απέναντι στην απροθυμία χιλιάδων φορολογουμένων να τον πληρώσουν έως τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς πολλοί πόνταραν -και σωστά- ότι στις τελευταίες μέρες της απερχόμενης κυβέρνησης και στις πρώτες της νέας, καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει την επιθυμία να γίνεται δυσάρεστη επιβάλλοντας πρόστιμα.........................http://www.protothema.gr/economy/article/451191/stin-pataxi-tis-forodiafugis-podarei-i-kuvernisi-gia-na-kalupsei-ti-mauri-trupa-sta-esoda-/

    ReplyDelete
  21. DW: «Οχι» της Πορτογαλίας σε ειδική μεταχείριση της Ελλάδας...

    Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ο πορτογάλος πρωθυπουργός Κοέλιο δεν έχασε ευκαιρία να παρουσιάζει τις θέσεις της κυβέρνησής του όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα. Η Πορτογαλία, όπως έχει πει επανειλημμένως, δεν στηρίζει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά όσον αφορά τη διάσκεψη για το χρέος.

    Η Λισαβόνα τηρεί συνειδητά σαφείς αποστάσεις από την Αθήνα, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα όσον αφορά τις δικές της σχέσεις με τους δανειστές. Μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια η συντηρητική κυβέρνηση του Κοέλιο προτίθεται να επιστρέψει στο ΔΝΤ 14 δις ευρώ, αποπληρώνοντας έτσι πρόωρα το ήμισυ του δανείου που έλαβε στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας μεταξύ 2011 και 2014.......................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113456305
    13/2/15

    ReplyDelete
  22. Σόιμπλε: Ο Βαρουφάκης είναι Διάσημος Οικονομολόγος...

    «Δεν με νοιάζει εάν φοράει το πουκάμισο πάνω ή κάτω από το παντελόνι, εάν φοράει γραβάτα ή όχι» είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ για τον κ. Βαρουφάκη.

    Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων καταγράφεται τις τελευταίας ημέρες μεταξύ του κ. Γιάννη Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Δημοσιογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung ζήτησε από τον κ. Σόιμπλε τη γνώμη του για τον κ. Βαρουφάκη. Εκείνος απάντησε ότι τρέφει σεβασμό για όλους τους πολιτικούς που κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου σε μία εκλογική διαδικασία. Αναφερόμενος ειδικά για τον κ. Βαρουφάκη είπε:

    «Είναι ένας διάσημος οικονομολόγος που είχε ασχοληθεί εκτενώς με θέματα της αποκαλούμενης ευρω-κρίσης» και συμπλήρωσε πως δεν τον νοιάζει αν ο κ. Βαρουφάκης «φοράει το πουκάμισο πάνω ή κάτω από το παντελόνι, ή αν φοράει γραβάτα ή όχι».....................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90660
    13/2/15

    ReplyDelete
  23. Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διατάξεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία, που επεξεργάζεται η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, προκειμένου να αρχίσει η υποδοχή αιτήσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές και να στηριχθούν τα έσοδα...

    Επείγοντα χαρακτήρα έχει η ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία, δεδομένου ότι το έλλειμμα του συστήματος για το 2015 εκτιμάται σε 1,1 δισ. ευρώ, ενώ τουλάχιστον άλλα 850 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για τις προωθούμενες αλλαγές (13η σύνταξη, πάγωμα μειώσεων στα επικουρικά)..................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231385480

    ReplyDelete
  24. Σαφέστατη προειδοποίηση για το ελληνικό ζήτημα, απευθύνει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ενόψει της τακτικής συνεδρίας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα...

    Σύμφωνα με το "Bloomberg", ένα μόλις 24ωρο μετά την απόφαση για επέκταση, κατά 5.000.000.000 ευρώ (συνολικά, €65 δις), του ποσού επείγουσας ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, η ΕΚΤ καλεί ουσιαστικά το Γιούρογκρουπ να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα. "Μη μας κάνετε να τραβήξουμε τη σκανδάλη για τις ελληνικές τράπεζες", φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του "Bloomberg".
    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η συνέχιση της στήριξης από τον ELA εξαρτάται από τις πολιτικές συνομιλίες για τη διάσωση της Ελλάδας. Σήμερα, συναντώνται στις Βρυξέλλες οι Έλληνες διαπραγματευτές και οι πιστωτές της Ευρωζώνης.
    Η ΕΚΤ δεν επιθυμεί να βρεθεί σε μια θέση που θα λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος -και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ- χωρίς πολιτική κάλυψη από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. "Αν οι συνομιλίες για μια συμφωνία(χρηματοδότησης)-γέφυρα για την Ελλάδα καταρρεύσουν ξανά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει κατά πόσο θα παρέχει περισσότερα κεφάλαια ή θα απειλήσει με βέτο, όπως συνέβη και για την Κύπρο πριν από δύο χρόνια", αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
    Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνέρχεται στις 18 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά το καθοριστικής σημασίας Γιούρογκρουπ της Δευτέρας. Για το βέτο και τη διακοπή της παροχής ρευστότητας, απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Αν έως το τέλος Φεβρουαρίου, δεν εξευρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, η Ελλάδα θα βρεθεί ξαφνικά χωρίς χρηματοδοτικούς πόρους, για πρώτη φορά την τελευταία σχεδόν πενταετία, σημειώνει το "Bloomberg", επισημαίνοντας ότι η ΕΚΤ θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τη στάση της για το θέμα του ELA, στην αμέσως επόμενη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου, στην Κύπρο.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/component/k2/item/11253-ekt-gia-ellada-min-afisete-na-traviksoume-skandali
    13/2/15

    ReplyDelete
  25. Ένα ακραίο σενάριο που προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά και της Κύπρου στη συνέχεια, συζήτησε το Γιούρογκρουπ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel...

    Αποκλειστικές πληροφορίες, που επικαλείται το Spiegel, αναφέρουν ότι το ακραίο σενάριο που συζητήθηκε στο Γιούρογκρουπ αφορά έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, σημειώνεται, η Κύπρος θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη καθώς οι δύο χώρες είναι οικονομικά πολύ στενά συνδεδεμένες.
    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Spiegel ότι η έξοδος των δύο χωρών από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη.
    Ωστόσο, το πιο πιθανό σενάριο, αναφέρεται, είναι ότι με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, η Κύπρος θα αναγκαστεί να λάβει περισσότερη οικονομική βοήθεια.
    Προσθέτει όμως ότι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ προειδοποίησε κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, λέγοντας ότι αυτό το σενάριο θα είναι το πιο ακριβό από όλες τις άλλες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη Γερμανία και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/11266-eksetasan-akraio-senario-eksodou-elladas-kyprou-apo-evrozoni
    13/2/15

    ReplyDelete
  26. Ρέγκλινγκ: Το Grexit θα ήταν η πιο ακριβή λύση για όλους!...

    Μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν η πιο «ακριβή» λύση για όλους υπογραμμίζει με δηλώσεις του στο Spiegel ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

    Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η πιθανότητα ενός Grexit θα ήταν η πιο ακριβή από όλες τις πιθανές λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Γερμανία, αλλά και για όλες τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113456565

    ReplyDelete
  27. Πληροφορίες για έκτακτη σύσκεψη αύριο Σάββατο, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble και της καγκελαρίου Angela Merkel, μεταδίδει το MEGA επικαλούμενο Γερμανούς δημοσιογράφους...

    Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κυβερνητικός παράγοντας του Βερολίνου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εν λόγω πληροφορία. Θέμα της συνάντησης, που όπως αναφέρει το Mega επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική, θα είναι η Ελλάδα.
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2229867

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συνεργασία θα έχουν το Σάββατο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

      Αντικείμενο της συνάντησής τους θα είναι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ευρωζώνη για το θέμα του ελληνικού χρέους, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
      http://www.zougla.gr/politiki/article/sto-trapezi-merkel---soimple-i-elada

      Delete
  28. Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά των ομολόγων, με τους επενδυτές να προεξοφλούν συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, μετά και από τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής...

    Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του τζίρου, ο οποίος ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

    Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σε υψηλά έτους, στις 893,98 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 5,61%.

    Ενδοσυνεδριακά διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 900 μονάδων, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 912,85 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 7,84%.
    http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90693

    ReplyDelete
  29. Τηλεφώνημα από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, δέχθηκε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...

    Ο κ. Λιου τόνισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευόδωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και τη σημασία που θα έχει αυτή η εξέλιξη για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη.

    Υπογράμμισε παράλληλα, την ικανοποίηση των ΗΠΑ για τις τεχνικο-οικονομικές διαβουλεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

    Ο πρωθυπουργός επισήμανε την σταθερή πρόθεση της Ελλάδας για συμφωνία με τους εταίρους, επί ενός προγράμματος που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, μετά από 5 χρόνια πρωτοφανούς σκληρής προσαρμογής και θα θέτει σε προτεραιότητα τις αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
    http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231385635

    ReplyDelete
  30. Η Μαδρίτη θέλει να αποπληρωθούν τα δάνεια που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα, λέει ο ισπανός υπουργός Οικονομικών ...

    Επιπλέον, η Ισπανία είχε αναγκαστεί να δανειστεί με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που προσφέρει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η Μαδρίτη, πρόσθεσε ο ίδιος.

    «Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή», επέμεινε ο Λουίς δε Γκίνδος. «Η Ισπανία λογικά θα ήθελε το δάνειο αυτό να αποπληρωθεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στην περίπτωση άλλων ευρωπαϊκών χωρών, «η έκθεση των επιχειρήσεων και των τραπεζών της Ισπανίας στην Ελλάδα τότε ήταν σχεδόν ανύπαρκτη», συνέχισε ο Λουίς δε Γκίνδος, ο οποίος έκρινε ότι «αυτά τα 26 δισεκ. ευρώ αποτελούν την απόδειξη της πλήρους αλληλεγγύης» της Ισπανίας προς την Ελλάδα..........http://www.tanea.gr/news/economy/article/5209622/h-madrith-thelei-na-apoplhrwthoyn-ta-daneia-poy-exei-xorhghsei-sthn-ellada-leei-o-ispanos-ypoyrgos-oikonomikwn/
    13/2/15

    ReplyDelete
  31. Η ρεπόρτερ γράφει στο άρθρο της όσον αφορά στον 53χρονο υπουργό Οικονομικών: «Όταν ρώτησα τον Βαρουφάκη αν έχει κάποιο σχέδιο Β, απάντησε: «Συνεχώς ακούμε ότι αν δεν υπογράψετε θα γίνει Αρμαγεδών. Η απάντησή μου είναι ας γίνει! Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας. Αυτό είναι το δικό μου σχέδιο Β»...

    «Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα», τονίζει επίσης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι «γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό». Κατά τη συνέντευξή του επεσήμανε πως «Δεν μπορώ να διαχωρίσω τη μοίρα της Ελλάδας από αυτή της Ευρώπης. Για κάποιο λόγο πολλά άσχημα πράγματα ξεκινούν εδώ και μετά εξαπλώνονται».............http://www.zougla.gr/politiki/article/baroufakis-den-iparxi-plano-kolotoumpas-as-er8i-armagedon
    13/2/15

    ReplyDelete
  32. Το μήνυμα στους ηγέτες της Ευρωζώνης να μην την ωθήσουν να τραβήξει την “σκανδάλη” για τις ελληνικές τράπεζες, στέλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg...

    Εάν οι συζητήσεις για μια συμφωνία χρηματοδότησης “γέφυρα” για την Ελλάδα καταρρεύσουν και πάλι, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα πρέπει να σταθμίσει το κατά πόσον θα διοχετεύσει περισσότερα κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες ή κατά πόσον θα απειλήσει με βέτο, όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση της Κύπρου πριν από δύο χρόνια, αναφέρει σε δημοσίευμα του το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=198192

    ReplyDelete
  33. Να μπει στο ευρώ θέλει η Ρουμανία...

    Την επιθυμία της να υιοθετήσει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα εξέφρασε η Ρουμανία.

    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της χώρας, Κλάους Γιοχάνις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ότι «το τελευταίο θέμα που προσέγγισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν η ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης».

    Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ρουμάνο πρόεδρο τονίστηκε «η σημασία της συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε όλα τα κράτη - μέλη».

    «Υπογράμμισα ότι η Ρουμανία επιθυμεί να υιοθετήσει το ευρώ. Απ' αυτή την σκοπιά, θα παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά την υπάρχουσα πρόοδο της ενίσχυσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης», πρόσθεσε.
    http://www.elzoni.gr/html/ent/249/ent.52249.asp

    ReplyDelete
  34. Σφοδρές μάχες στην Ουκρανία πριν την κατάπαυση του πυρος ...

    O ουκρανικός στρατός κατήγγειλε το Σάββατο ότι οι φιλορώσοι αντάρτες δεν έχουν περιορίσει τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία ενόψει τις σχεδιαζόμενης κατάπαυσης του πυρός, υποστηρίζοντας ότι αντιθέτως οι αυτονομιστές εξαπέλυσαν 120 διαφορετικές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

    Η εκεχειρία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή, όπως προβλέπει η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ. Μεταξύ των όρων της συμφωνίας αυτής είναι και η απόσυρση των βαρέων όπλων το οποία ευθύνονται για τον θάνατο πολλών ανθρώπων από τους συνολικά 5000 που έχουν χάσει την ζωή τους στις συγκρούσεις οι οποίες ξέσπασαν πριν από σχεδόν 1 χρόνο.

    "Δεν επικρατεί ηρεμία, επιπλέον οι αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις στο Ντεμπάλτσεβε" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του στρατού Ανατόλι Στέλμακ σε μία τηλεοπτική συνέντευξη. Το Ντεμπάλτσεβε, μία στρατηγικής σημασίας πόλη βορειανατολικά του Ντονέτσκ, αποτελεί εδώ και εβδομάδες το επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων.

    Ο ουκρανικός στρατός γνωστοποίησε επιπλέον ότι η κατάσταση παραμένει τεταμένη και σε περιοχές του Λουγκάνσκ.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=198217
    14/2/15

    ReplyDelete
  35. Απόψε αναμένεται να περατωθούν οι τεχνικές διαβουλεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων καλά πληροφορημένη πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μετά το πέρας των τεχνικών συζητήσεων όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προετοιμαστούν για το Eurogroup της Δευτέρας.

    Στο μεταξύ οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους «θεσμικούς» εκπροσώπους συνεχίζονται. Πηγές της Επιτροπής διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση, αλλά για ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη κατανόηση της κάθε πλευράς...............http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/11307-apopse-i-ellada-oloklironei-tis-diavouleyseis-deftera-apofasi-sto-eurogroup
    14/2/15

    ReplyDelete
  36. Οι έντονες αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και προσωπικά του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας υποχρέωσαν το Μέγαρο Μαξίμου σε άτακτη υποχώρηση και ανατροπή των εξελίξεων...

    Έτσι το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής που θα ανακοίνωνε το όνομα του υποψηφίου ακυρώθηκε και οι εξελίξεις μετατίθενται την Τρίτη οπότε και αποφασίστηκε να συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει εκεί τις ανακοινώσεις ο Πρωθυπουργός.

    Οι αντιρρήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου είχαν εκφραστεί εδώ και μέρες. Αυτό έγινε και το απόγευμα της Κυριακής στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. «Πώς θα στηρίξουμε τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. για την Προεδρία της Δημοκρατίας που έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια;» έλεγαν και πρότειναν υποψηφίους από τον χώρο της Αριστεράς.

    Στο μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός και κλήθηκε αμέσως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας μπήκε στο Μαξίμου εσπευσμένα από την πλαϊνή πόρτα και λίγο αργότερα ακολούθησαν ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, όπως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Φίλης...................http://www.crashonline.gr/ολο-το-παρασκηνιο-ο-αβραμόπουλος-έχει/
    15/2/15

    ReplyDelete
  37. Eντονότατες διεργασίες και εντάσεις που έφθασαν στα όρια του κόκκινου συναγερμού για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν το βράδυ τς Κυριακής σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο με επίκεντρο την υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας που όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος...

    Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραμάτισαν η σχεδόν καθολική αντίδραση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και η μετάβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές εδώ και εβδομάδες είχε εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στην υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=198297
    15/2/15

    ReplyDelete
  38. Βank run σε όλη την Ευρώπη θα μπορούσε να προκαλέσει το Grexit..

    Σοβαρές συνέπειες, όπως bank run, θα μπορούσε να έχει για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Αμερικανός οικονομολόγος Μπάρι 'Αιχενγκριν, με συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag»......http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64140727

    ReplyDelete
  39. Η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα μια συμφωνία με τους εταίρους της, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η χρηματοδότηση της χώρας και να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος να τεθεί εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου....

    Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι το προηγούμενο σχέδιο, το οποίο απερρίφθη μεν στις εκλογές, αλλά με το παραπλανητικό σύνθημα ότι θα καταργηθούν μνημόνια και τρόικες και θα μπορούμε εφεξής να κάνουμε του κεφαλιού μας – παρά την δυσμενή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

    Στις 28 Φεβρουαρίου η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να βρεθεί στον αέρα.

    Και στον αέρα θα βρεθεί αν εξακολουθήσουν κάποιοι να πιστεύουν ότι το πρόβλημα της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστεί με κραυγές και συνθήματα, νταηλίκια και υπερβολές................http://www.elzoni.gr/html/ent/281/ent.52281.asp

    ReplyDelete


  40. Μεγαλύτερο από το αναμενόμενο χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών ενόψει του Eurogroup αποκάλυψαν οι συνομιλίες του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times.

    Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται άτομα εμπλεκόμενα στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις, οι οποίοι λένε πως η Αθήνα προέβαλε πολύ περισσότερες ενστάσεις επί των όρων του υπάρχοντος προγράμματος σε σχέση με το «30%» στο οποίο είχε αναφερθεί δημοσίως ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    Κατά συνέπεια, σχολιάζουν οι συντάκτες της εφημερίδας, η πιθανότητα παράτασης του προγράμματος διάσωσης απομακρύνεται ακόμα περισσότερο.

    Γερμανός αξιωματούχος δηλώνει μεταξύ άλλων στην εφημερίδα ότι παραχωρήσεις θα γίνουν και οικονομική στήριξη θα δοθεί στην Ελλάδα μόνο εντός του πλαισίου της τρέχουσας συμφωνίας. Όπως προσθέτει, θα υπάρξει συμβιβασμός και αυτό δεν το απορρίπτει, αλλά απορρίπτει το να έρχεται κάποιος και «να ρίχνει βόμβα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να την παίρνει όμηρο».

    Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης υπάρχει πιθανότητα νεότερης συνάντησης μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών αργότερα εντός της εβδομάδας, εφόσον όμως υπάρξει επαρκής πρόοδος στο Eurogroup της Δευτέρας.....................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/11391-ft-xasma-prin-to-eurogroup
    16/2/15

    ReplyDelete
  41. Λυπάμαι για τους Ελληνες - Η νέα κυβέρνηση συμπεριφέρεται ανεύθυνα...

    Επιφυλακτικός και όχι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις τεχνικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ενώ έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της νέας κυβέρνησης.

    «Από ό,τι άκουσα σχετικά με τις τεχνικές συνομιλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είμαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά θα πάρουμε σήμερα μια αναφορά και θα δούμε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στο γερμανικό ραδιόφωνο.

    Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν θέλει μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει το ελάχιστο των αξιώσεων. «Λυπάμαι για τους Έλληνες» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης......................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64141194
    16/2/15

    ReplyDelete
  42. Μαχητικά αεροσκάφη της Αιγύπτου έπληξαν σήμερα στόχους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Λιβύη, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης ότι αποκεφάλισε 21 Αιγύπτιους Χριστιανούς Κόπτες σε βίντεο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός....

    Σε ανακοίνωσή του στη δημόσια τηλεόραση, ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σήμερα τα ξημερώματα κι ότι μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν χώροι εκπαίδευσης του ΙΚ και χώροι αποθήκευσης όπλων κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων στη Λιβύη, όπου δρουν οι τζιχαντιστές.

    Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντελφατάχ αλ-Σίσι συγκάλεσε χθες το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση το συμβούλιο ασφαλείας και δεσμεύτηκε ότι θα τιμωρήσει τους "δολοφόνους" με τον "κατάλληλο" τρόπο.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113458841
    16/2/15

    ReplyDelete
  43. Κύπρος: Θα Ξαναρχίσουν οι Συνομιλίες Αν Ακυρώσει η Άγκυρα την NAVTEX...

    «Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες και αυτός είναι να ακυρώσει η Τουρκία την παράνομη NAFTEX» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

    Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χαραυγή», δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για να αρχίσει η διαδικασία του «πάρε-δώσε» και γι' αυτό δεν επιστρέφει στις συνομιλίες, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε:

    «Όσο πλησιάζουν οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου θα μας συνηθίζει σε τέτοιες δηλώσεις, που δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα. Κανένας πλέον δεν πιστεύει το επιχείρημα του κ. Έρογλου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για να αρχίσει τη διαδικασία πάρε-δώσε»..................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90734
    16/2/15

    ReplyDelete
  44. ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Η Ελλάδα ζητά «απίστευτες χάρες»...

    Χειρότερη από την αναμενόμενη χαρακτήρισε σήμερα Δευτέρα την κατάσταση γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σκικλούνα, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα ζητά «απίστευτες χάρες».

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Μάλτας κατά την τοποθέτησή του στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, ο Σκικλούνα είχε ζητήσει πριν δοθούν παραχωρήσεις στην Ελλάδα να παρασχεθούν διασφαλίσεις ότι το ελληνικό χρέος που διακρατά η ζώνη του ευρώ θα εξοφληθεί στο ακέραιο.

    Ο ίδιος είχε υπογραμμίσει πως στην ώρα της ανάγκης η Μάλτα εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό δανείζοντας 200 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,4% του ΑΕΠ της χώρας......................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231385930
    16/2/15

    ReplyDelete
  45. Ιδιαίτερα πιθανή φαντάζει η σύγκληση ακόμη ενός έκτακτου Eurogroup μέσα στην εβδομάδα (πιθανόν την Πέμπτη ή την Παρασκευή) προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα στην Αθήνα και στους εταίρους της....

    Σύμφωνα με κοινοτικές και γερμανικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε «Το Βήμα» το απόγευμα της Κυριακής, το χάσμα που υπάρχει μετά το πέρας των τεχνικών συνομιλιών των τελευταίων ημερών δεν είναι διόλου αμελητέο και πολλά απομένουν ακόμη να γίνουν.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περί ποσοστών που αποδέχεται ή δεν αποδέχεται η ελληνική πλευρά (το περίφημο 70%-30% που έχει πει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης) δεν έχουν αποσαφηνιστεί και σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι αντιρρήσεις της κυβέρνησης στο υπάρχον πλαίσιο είναι πολύ περισσότερες από αυτές που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες.................http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=677487

    ReplyDelete
  46. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κείμενο που παρουσίασε ο Ντάισελμπλουμ στο Γιούρογκρουπ απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά...

    Όπως σημειώνουν οι ίδιες κυβερνητικές «οι Ευρωπαίοι επιμένουν για εφαρμογή Μνημονίου. Χάνουν το χρόνο τους».

    Συγκεκριμένα σημείωνουν: Στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.
    Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα.
    http://www.crashonline.gr/ektakto-αδιέξοδο-στο-γιούρογκρουπ-οριστικ/
    16/2/15

    ReplyDelete
  47. Τις αμφιλεγόμενες θέσεις του για την Ελλάδα εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο μόνιμος υποστηρικτής της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ...

    Ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, μιλώντας στην «Bild» αυτή τη φορά, δήλωσε ότι το μείνει η Ελλάδα εκτός ευρώ θα ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε αν συμβεί στους Έλληνες πολίτες.
    http://www.crashonline.gr/ο-ζιν-ξαναχτυπά-επιμένοντας-η-καλύτερ/
    16/2/15

    ReplyDelete
  48. «Ο ρόλος της Ιταλίας είναι εκείνος της γέφυρας σε ότι αφορά το θέμα της Ελλάδας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διεύθυνσης του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος...

    «Προς το ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, όπως και άλλες παρεμβάσεις οι οποίες εμπνέονται από μια λογική προσέγγιση», πρόσθεσε ο Ματέο Ρέντσι.

    Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «η Ιταλία έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια με στόχο την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής».

    «Για την Ελλάδα χρειάζεται μια λύση η οποία να επιτρέψει στην Ευρώπη να κάνει χρήση της ευελιξίας, πετυχαίνοντας, παράλληλα και τον σεβασμό των κανόνων», υπογράμμισε, επίσης, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης...................http://www.capital.gr/News.asp?id=2231132

    ReplyDelete
  49. Δηλητήριο από τη Handelsblatt: Είναι ο Τσίπρας δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;...

    Προσβλητικό αρθρο που λίγο πολύ χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό «ηλίθιο» δημοσιεύει σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

    Συντάκτης του άρθρου με τίτλο «Είναι δημαγωγός ο Τσίπρας ή ο λαός είναι ηλίθιος» είναι ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Μίχαελ Βόλφσον, ο οποίος στην εισαγωγή του επισημαίνει: «Αρχικά ο Τσίπρας δαιμονοποίησε την τρόικα. Τώρα θέλει η τριάδα αυτή να έχει άλλο όνομα. Η ΕΕ συμφωνεί. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει: Ο λαός είναι ηλίθιος. Σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν συνομιλίες».

    «Ο λαός είναι ηλίθιος. Αυτό είναι το μήνυμα που μας έρχεται σήμερα από την Αθήνα, το "λίκνο της δημοκρατίας". Η Ευρώπη, η ΕΕ, ακούγεται να λέει τα ίδια. Ζούμε για μία ακόμη φορά τη σχεδόν κλασική -να το πω έτσι- αρχαία και νέα ασάφεια της ίδιας της δημοκρατίας. Ακριβώς όπως στην αρχαία Αθήνα, έτσι και η σύγχρονη Αθήνα με τον Τσίπρα τα αναδεικνύει πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της δημοκρατίας» συνεχίζει ο καθηγητής.

    Και συνεχίζει: «Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Όπως και οι αδυναμίες . Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν καλύτεροι κανόνες παιχνιδιού. Η δημοκρατία δεν είναι μία ιδεολογία, αλλά μία συμφωνία συναίνεσης».

    Στη συνέχεια ο Βόλφσον αναφέρεται στην έννοια της δημαγωγίας, την οποία θεωρεί απειλή για τη δημοκρατία, τονίζοντς ότι «μέσω αυτής το θετικό γίνεται αρνητικό»...................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64141437
    16/2/15

    ReplyDelete
  50. Το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ αλλά και το ευρύτερο ενδιαφέρον του Πεκίνου για ενίσχυση της συνεργασίας με την Αθήνα κυριάρχησαν στη συνάντηση 50 λεπτών που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς με τον πρεσβευτή της Κίνας στην Αθήνα Ξιαολί Ζου...

    Είναι σαφές ότι το Πεκίνο θέλει να έχει άμεση εικόνα για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης στο ζήτημα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, το οποίο εκκρεμεί και έχει αφεθεί για τον Μάρτιο. Ωστόσο, ο κινεζικός σχεδιασμός είναι ευρύτερος και το Πεκίνο αλλά και η Cosco θέλουν να γνωρίζουν τα επόμενα βήματα.

    Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να ήταν καθησυχαστικός. Δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες σε θέματα κοινωνικών δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων - ένα ζήτημα που κατά καιρούς έχει ανακύψει στο πρώτο λιμάνι της χώρας λόγω ορισμένων πρακτικών της Cosco που βρίσκουν αντίθετους τους εργαζομένους.............................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231386164
    16/2/15

    ReplyDelete
  51. Αν τελικά δεν επικρατήσει η λογική, αν δεν γίνει αντιληπτό ότι μια χώρα, οποιαδήποτε χώρα – πολύ περισσότερο η Ελλάδα που εδώ και χρόνια κυκλοφορεί με προτεταμένη την παλάμη και δανεικά (και ήδη έχει λάβει πολλά – δεν μπορεί να τα βάλει με όλες τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, τότε, δυστυχώς, η πατρίδα μας θα ζήσει τραγικές στιγμές Αρμαγεδδώνα...

    Χίλιες φορές έχουμε πει πως πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν.

    Χίλιες φορές έχουμε πει πως όταν μια κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της ή μια αντιπολίτευση μοιράζει τις υποσχέσεις της, αναγκαίο είναι να λαμβάνεται υπ’ όψη το διεθνές περιβάλλον – τι δηλαδή γίνεται έξω από τα σύνορα του μικρόκοσμού μας.

    Χίλιες φορές έχουν περιγράψει τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες – πιστωτές της Ελλάδας και έχουμε προειδοποιήσει πως ουδείς θα διακινδύνευε μια αντίδραση στη δική του χώρα, με συνέπειες στην επιβίωση της δικής του κυβέρνησης.

    Η λογική «θα πάμε και θα τους σπάσουμε τα μούτρα», απλά δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν.

    Η λογική ότι «θα μας πληρώνουν και θα δέχονται όλες τις απαιτήσεις μας για να μην ανατιναχθούν μαζί μας», επίσης δεν ισχύει.

    Η χώρα μας βρίσκεται πλέον επί ξηρού ακμής.

    Και είναι πλέον η μόνη χώρα που βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση.................http://www.elzoni.gr/html/ent/330/ent.52330.asp
    17/2/15

    ReplyDelete
  52. Στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες μεταφέρεται σήμερα η προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, μετά το τελεσίγραφο του χθεσινού Eurogroup προς την Αθήνα. «Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα», δήλωσε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών κατά την άφιξή του στο Ecofin...

    ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    13.26: Οι Γερμανοί επενδυτές θεωρούν ότι έχει υποχωρήσει η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο οικονομολόγος του ινστιτούτου ZEW Μίκαελ Σρέντερ, παρουσιάζοντας τον δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία...................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=198496
    17/2/15

    ReplyDelete
  53. Στο απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που κατέληξε σε φιάσκο τα σενάρια του Grexit έχουν αναζωπυρωθεί περισσότερο από ποτέ…

    Στα διεθνή ΜΜΕ αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών που θεωρούν ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το 2012, ενώ γίνονται εκτενείς αναφορές στην πτώση του ευρώ που έφτασε έως και τα 1,13 δολάρια, μετά το χθεσινό «ναυάγιο» του Eurogroup..................http://www.crashonline.gr/στο-προσκήνιο-το-grexit-πληθαίνουν-τα-σενάρ/
    17/2/15

    ReplyDelete
  54. Κύπρος: Μόνη επιλογή για την Ελλάδα η παράταση του προγράμματος...

    Ανησυχία και προβληματισμό για τις εξελίξεις μετά το άκαρπο χθεσινό Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

    Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα.

    «Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της. Η ευθύνη είναι πλέον στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και αν η Αθήνα επιθυμεί παράταση του προγράμματος πρέπει να το ζητήσει τώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το μόνο περιθώριο που υπάρχει για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος.

    Ερωτηθείς για τη στάση που τήρησε ο ίδιος στο Eurogroup και αν ευσταθεί το ότι η Ελλάδα έμεινε μόνη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να στηρίξει η Κύπρος. «Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε πως κατά την άποψή του, η στάση της Κύπρου δεν θα έκανε τη διαφορά.

    Στο μεταξύ, ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. Μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Εφήβων, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει τον αγώνα εκ μέρους όλων των Ευρωπαίων πολιτών για διασφάλιση των ευρωπαϊκών αξιών.

    Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις αρχές της αλληλεγγύης, υποδεικνύοντας ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας με τελεσιγραφικό τρόπο.

    Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται για να διασφαλίσει συνθήκες γρήγορης εξόδου από την κρίση, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη μαζική μετανάστευση, κυρίως των νέων επιστημόνων.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64141880
    17/2/15

    ReplyDelete
  55. Τη διακοπή παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ προς την Ελλάδα ζητά ο εκπρόσωπος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για θέματα οικονομίας, Χανς Μίχελμπαχ, ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «το ελληνικό "νιετ" πρέπει να έχει συνέπειες» και προσθέτει ότι η Αθήνα άφησε αναξιοποίητη την τελευταία ευκαιρία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος προκειμένου μια νέα συμφωνία να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο. ...

    Σε διαφορετικό μήκος κύματος, η επικεφαλής του κόμματος «Η Αριστερά», Ζάρα Βάγκενκνεχτ, η οποία με σχόλιο στο Twitter, έκανε λόγο για «τρόικα- μαφία» και για «παράνομο εκβιασμό στην Αθήνα, μέσω της ΕΚΤ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».................http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2231653
    17/2/15

    ReplyDelete
  56. Νέο μήνυμα Άγκυρας προς Αθήνα: Ισότιμος διαμοιρασμός του αερίου...

    Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας για διαμοιρασμό των πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο, παραπέμποντας στο φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο Τούρκος αξιωματούχος ερωτηθείς για την τελευταία κατάσταση όσον αφορά τις εργασίες ερευνών πετρελαίου στα ανοιχτά της Κύπρου και στη Μαύρη Θάλασσα, είπε ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται προσοχή, έτσι ώστε η ενέργεια να είναι μια αιτιολογία ειρήνης, και προέβη στην εξής αξιολόγηση: «Η Ελλάδα είναι γείτονας μας, αλλά κι εμείς είμαστε γείτονας της Ελλάδας. Οι γειτονικές χώρες θα πρέπει να συμβάλλουν σ’ αυτή τη σχέση. Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω πως και οι δύο χώρες θα ασκήσουν περισσότερο προσεκτικές πολιτικές. Θα ήθελα να πω για μια ακόμη φορά ότι οι πηγές στην Ανατολική Μεσόγειο θα μπορέσουν να μοιρασθούν ισότιμα από το σύνολο του λαού της Κύπρου, δηλαδή από την «ΤΔΒΚ» και από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμα φορά ότι αυτή είναι η προσδοκία μου».................http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/242674/neo-minyma-agkyras-pros-athina-isotimos-diamoirasmos-tou-aeriou#sthash.XnF0qaEg.dpuf

    ReplyDelete
  57. Την έντονη αντίδραση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά προκάλεσε η δήλωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ότι στη μεταξύ τους συνάντηση θα της πει «καλώς ήρθες και άντε με το καλό να φύγεις»....

    «Αυτές τις ώρες βρίσκονται σε εξέλιξη κρισιμότατες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της χώρας μας. Το τελευταίο λοιπόν πράγμα που με απασχολεί είναι τα ευφυολογήματα του αγαπητού Δημάρχου Θεσσαλονίκης, με τα οποία στρέφεται συνεχώς κατά του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης” δήλωσε η υφυπουργός.

    Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο δήμαρχος διαφωνεί με την ύπαρξη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, θεωρώντας ότι δεν έχει ρόλο.

    Στη δήλωσή της, η υφυπουργός στη δήλωση της σημειώνει: «Είμαι υποχρεωμένη όμως να του υπενθυμίσω, ότι η Μακεδονία και η Θράκη εκτείνονται από τη Φλώρινα ως τον Έβρο και δεν εξαντλούνται στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να αναβαθμιστεί ο ρόλος και η σημασία του, μια επιλογή που έχει την απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αποτελεί ξεκάθαρη ανάγκη του τόπου»........................http://www.tanea.gr/news/politics/article/5210546/kontra-yfypoyrgoy-makedonias-thrakhs-me-giannh-mpoytarh/

    ReplyDelete
  58. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν αναμένεται να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα να ακυρώσει την έγκριση που έχει δώσει για την έκτακτη αναχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε πηγή ενήμερη για το θέμα στο πρακτορείο Reuters...

    «Δεν αναμένεται να υπάρξει ξαφνικό τέλος (της χορήγησης ρευστότητας μέσω) του ELA αυτή την εβδομάδα», ανέφερε η πηγή.

    Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει την Τετάρτη, προκειμένου να αξιολογήσει την χρηματοδότηση από τον λεγόμενο μηχανισμό επείγουσας χορήγησης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες...................http://www.naftemporiki.gr/finance/story/917302/reuters-den-tha-diakopei-o-ela-auti-tin-ebdomada

    ReplyDelete
  59. Σόιμπλε: Δεν ξέρουμε αν θέλει πρόγραμμα η Ελλάδα-Ο Βαρουφάκης δεν μας έπεισε...

    Σε μια από τις πιο ηχηρές του παρεμβάσεις προχώρησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας ότι «παραμένει ανοιχτό το αν η Ελλάδα θέλει πρόγραμμα» και επισημαίνοντας ότι μια παράταση έχει νόημα μόνο αν η κυβέρνηση σκοπεύει να ολοκληρώσει το υφιστάμενο πρόγραμμα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο Γ. Βαρουφάκης δεν έπεισε τους ομολόγους του στην ευρωζώνη, ενώ εξέφρασε ταυτόχρονα αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση λαμβάνουν όντως τις καλύτερες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64141979
    17/2/15

    ReplyDelete
  60. Η Ε.Ε. έχει ισχυρή θέληση προκειμένου να βρεθεί λύση προς όφελος όλων, δήλωσε ο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναφερόμενος στην Ελλάδα, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. (Ecofin) στις Βρυξέλλες...

    «Στην περίπτωση της Ελλάδας είδαμε πως οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις απέφεραν καρπούς τον περασμένο χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό η χώρα να συνεχίζει να κτίζει πάνω σε αυτό το επίτευγμα. Οποιαδήποτε κίνηση που θα παρέκκλινε από αυτήν τη γραμμή θα είχε αρνητική επίδραση», συνέχισε ο επίτροπος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο
    .
    Στη συνέχεια τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δει την Ελλάδα να ανακάμπτει οικονομικά: «Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση να βρεθεί λύση προς όφελος όλων, εφόσον γίνεται στο ισχύον πλαίσιο και όλοι εμμείνουν στις δεσμεύσεις τους»................http://www.zougla.gr/politiki/article/ntomprovskis-to-kalitero-senario-gia-tin-elada-ine-i-epektasi-tou-programatos
    17/2/15

    ReplyDelete
  61. Ντράγκι: Υπό κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα...

    Σοκ προκαλεί το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal η οποία αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, προειδοποίησε χθες τους υπουργούς Οικονομικών ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε οριακό σημείο.

    Η εφημερίδα επικαλείται κοινοτικό αξιωματούχο ο οποίος τόνισε πως ο κ. Ντράγκι τους είπε πως η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών καταρρέει χωρίς να διευκρινίσει εάν ή πότε η ΕΚΤ θα διακόψει την παροχή του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας ELA στις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ προκειμένου να αξιολογήσει εκ νέου την παροχή του ELA και το μέγεθος της ρευστότητας που δίνεται, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 65 δισεκατομμύρια ευρώ.................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=220732
    17/2/15

    ReplyDelete
  62. Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι τα προσχέδια των κοινών ανακοινωθέντων είναι αρμοδιότητα του Γιούρογκρουπ και του προέδρου του Γερούν Ντάισελμπλουμ...

    Είχε ερωτηθεί για το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, που σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, παρουσίασε ο Πιέρ Μοσκοβισί και με το οποίο η ελληνική πλευρά ήταν σύμφωνη.
    Η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί είπε ότι, όπως γίνεται πάντα, έτσι και χθες, παρουσιάστηκαν πολλά προσχέδια, με σκοπό την επίτευξη τελικής συμφωνίας. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέβαλε σε αυτές τις διαβουλεύσεις και είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Επανέλαβε ότι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να υποβληθεί αίτημα από την Ελλάδα για παράταση του υφιστάμενου προγράμματος, σημειώνοντας ότι το δεύτερο βήμα είναι η διαπραγμάτευση της ουσίας του υφιστάμενου προγράμματος.
    Καταλήγοντας, επανέλαβε τη φράση του Πιέρ Μοσκοβισί ότι "πρέπει να περάσουμε από την ιδεολογία στη λογική".
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/11514-armodiotita-tou-gioyrogkroup-ta-prosxedia-apantisi-ston-varoufaki
    17/2/15

    ReplyDelete
  63. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ελληνική πλευρά θα καταθέσει αύριο αίτημα για επέκταση δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται αυτήν τη στιγμή. Οι συζητήσεις συνεχίζονται πυρετωδώς μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των συμμετεχόντων θεσμών...

    Νωρίτερα, πηγές του Μαξίμου σχολιάζοντας το κείμενο που κατέθεσε χθες στο Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρονται στα ακόλουθα σημεία που δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από την ελληνική κυβέρνηση.

    -Οι ελληνικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.

    -Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και θα εργαστούν, σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό.....................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=198549

    ReplyDelete
  64. Κυβέρνηση: Παράταση δανειακής σύμβασης, όχι του Μνημονίου ...

    Κατάθεση ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, αλλά όχι του Μνημονίου, θα καταθέτει ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης ο οποίος είχε συνάντηση με τον επίτροπο Μοσκοβισί την Τρίτη, όπου συζήτησαν το θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της.

    Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι πρόκειται για ελιγμό της κυβέρνησης ώστε να κρατήσει ζωντανή τη διαπραγμάτευση, όμως, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνει αποδεκτή από την πλευρά των Ευρωπαίων..............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113459943

    ReplyDelete
  65. Μέσα στον γενικότερο ζόφο, επιτέλους ακούστηκε και μια καλή είδηση...

    Η χώρα θα αποκτήσει αύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτός θα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Μια ανεξάρτητη προσωπικότητα, ένας πνευματικός άνθρωπος, ένας πολιτικός που κατάφερε να είναι πάντα χρήσιμος στην πατρίδα του, λέγοντας πάντα θαρραλέα τη γνώμη του.

    Αυτή ήταν η μοναδική «καλή στιγμή» στην χθεσινή ομιλία Τσίπρα, που κατά τα λοιπά επιδόθηκε σε μια αντιευρωπαϊκή ρητορική, ουσιαστικά μην λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα όσα δηλώθηκαν από τα πλέον επίσημα ευρωπαϊκά χείλη και όσα απαξιωτικά για τη χώρα μας έγραψε ο ευρωπαϊκός Τύπος.

    Δεν έχουν απομείνει πολλές μέρες.

    Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πράξει αυτό που επιβάλλουν η λογική και η ευρωπαϊκή συγκυρία.

    Δεν δικαιούται να οδηγήσει την χώρα σε απομόνωση – κάτι το οποίο μέχρι στιγμής έχει συμβεί, με την Ελλάδα να έχει απέναντί της 18 χώρες...................http://www.elzoni.gr/html/ent/351/ent.52351.asp
    18/2/15

    ReplyDelete
  66. Ιταλία: Στους δρόμους 4.800 στρατιώτες υπό την απειλή των τζιχαντιστών...

    Σχέδιο προστασίας των αστικών κέντρων έναντι της απειλής τρομοκρατικών ενεργειών από εξτρεμιστές ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιταλίας. Ανώτατα στελέχη της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων ενέκριναν το σχέδιο αυτό το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αννάπτυξη 4.800 στρατιώτών στους δρόμους πόλεων όλης της Ιταλίας.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64142161

    ReplyDelete
  67. Ελεύθεροι αφέθηκαν από τις κατοχικές αρχές ο Ελληνοκύπριος ψαράς και οι τρεις Αιγύπτιοι βοηθοί του, που είχαν απαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή του θύλακα των Κοκκίνων, με το πρόσχημα ότι εισήλθαν στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους...

    Οι τέσσερις ψαράδες είχαν οδηγηθεί σε παράνομο δικαστήριο στην κατεχόμενης Λευκωσίας το οποίο διέταξε την δεκαπενθήμερη κράτηση τους.

    Στο σκάφος με την επωνυμία «Άγιος Ραφαήλ» και το πλήρωμα του απήχθησαν από τον κατοχικό στρατό ενώ ψάρευε στα ανοιχτά απέναντι από το φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς και κοντά στο θύλακα των Κοκκίνων.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/kinonia/item/11547-apeleftherothikan-apo-ton-katoxiko-strato-oi-4-psarades
    18/2/15

    ReplyDelete
  68. «Οχι» από Σόιμπλε: «Δεν υπάρχει δάνειο για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης»...

    Προτάσεις συγκεκριμένες, βιώσιμες και δεσμευτικές περιμένει η Γερμανία και οι εταίροι του Eurogroup από την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απάντησε αρνητικά σε ερώτηση, εάν έχει λάβει κάποια νέα πρόταση απόψε το βράδυ. Τόνισε δε ότι τα ελληνικά χρέη χρηματοδοτούνται τόσο μακροπρόθεσμα που «για τα επόμενα δέκα χρόνια» δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας της χώρας, ενώ επανέλαβε ότι η εξέλιξη εξαρτάται αποκλειστικά από την Αθήνα.

    «Πρέπει να δούμε κάτι συγκεκριμένο, βιώσιμο, δεσμευτικό. Αυτό δεν το είχαμε την περασμένη Τετάρτη, δεν το είχαμε χθες, δεν το είχαμε ούτε στις τεχνικές διαπραγματεύσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου με τους τρεις θεσμούς που πάντα αποκαλούσαμε τρόικα. Πρέπει να είναι κάτι αξιόπιστο, βιώσιμο, αλλιώς δεν έχει νόημα. Δεν έχω πάρει κάτι τέτοιο, όχι», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα συνηθίζεται να υπάρχουν καθημερινά νέες δηλώσεις, αλλά μετά λέγεται το ακριβώς αντίθετο.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φαίνεται να απορρίπτει την πρόταση της Ελλάδας για παράταση της δανειακής συμφωνίας, δηλώνοντας στο κανάλι ZDF ότι δεν είναι προς συζήτηση, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα ότι η Αθήνα θα ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης για περίοδο μέχρι έξι μήνες ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο, αλλά πρόσθεσε: "Δεν υπάρχει δανειακή συμφωνία για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης"....................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113460143
    18/2/15

    ReplyDelete
  69. Μόλις 500 – 550 εκατ. ευρώ θα κέρδιζαν τα ασφαλιστικά ταμεία αν χρησιμοποιούσαν τα αποθεματικά που έχουν αποταμιευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδας....

    Σύμφωνα με συνεργάτες του αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, αυτή τη στιγμή τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονται σε 3,5 δισ. ευρώ.

    Είναι, όμως, επενδυμένα σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία είναι ονομαστικά «κουρεμένα» από το Μάρτιο του 2012 κατά 53% ενώ, με πραγματικούς όρους κατά 80 -85%. Αυτό σημαίνει πως αν ρευστοποιούνταν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στα οποία είναι επενδυμένα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων θα απέδιδαν περίπου 500-550 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά δεν αρκούν να πληρώσουν τις συντάξεις ούτε ενός μήνα.

    Και αυτό, γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία δαπανούν κάθε μήνα περίπου 2,3 δισ. ευρώ για να πληρώνονται όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας. Αν ρευστοποιούνταν, λοιπόν, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στα οποία είναι επενδεδυμένα τα αποθεματικά των ταμείων, τότε θα πληρώνονταν μεσοσταθμικά μόλις το 20% της μηνιαίας σύνταξης κάθε ασφαλισμένου της χώρας.....................http://www.capital.gr/News.asp?id=2232622
    18/2/15

    ReplyDelete
  70. ΟΗΕ: Πρόθυμη για δοκιμαστική κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι η Συρία...

    Πρόθυμη να διακόψει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι εμφανίζεται η συριακή κυβέρνηση προκειμένου να δοκιμαστεί μια κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ στη Συρία.

    Το Χαλέπι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων ανάμεσα στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και τους εξεγερμένους στους οποίους περιλαμβάνονται ισλαμιστικές ταξιαρχίες, η σκληροπυρηνική συριακή πτέρυγα της αλ-Κάιντα Μέτωπο Νόσρα και υποστηριζόμενες από τη Δύση μονάδες.

    Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη συμμαχικών πολιτοφυλακών, έχει καταλάβει αρκετά χωριά κοντά στο Χαλέπι με μάχες που έχουν στόχο την περικύκλωση της βόρειας πόλης και τη διακοπή των γραμμών ανεφοδιασμού των ανταρτών.

    Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε πως θα ζητηθεί από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να διακόψουν τα πυρά όλμων και ρουκετών...................http://news.in.gr/world/article/?aid=1231386545
    18/2/15

    ReplyDelete
  71. WSJ: Γιατί ο Ντράγκι είπε στον Βαρουφάκη να μην λέει ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη...

    .....«Ο Ντράγκι του είπε να είναι προσεκτικός» δήλωσε αξιωματούχος που ήταν παρών στη συνεδρίαση του Eurogroup για τις μετεκλογικές αναφορές του υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και είναι αφερέγγυα.

    «Οι απρόσεκτες δηλώσεις δεν είναι καλές για τις τράπεζες» συνέχισε τις νουθεσίες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    «Πρόκειται για πολιτισμική σύγκρουση. Είναι 18 υπουργοί Οικονομικών που κάθονται γύρω από ένα τραπέζι μαζί με έναν διαφορετικό, ριζοσπαστικό ακαδημαϊκό οικονομολόγο που δεν έχει βρεθεί ποτέ σε κυβερνητική θέση» σχολίαζε αξιωματούχος.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν ο οποίος κάλεσε τον κ. Βαρουφάκη να χαλαρώσει τη ρητορική του. «Δεν πρόκειται για κάποιο δίλημμα του κρατούμενου» εξήγησε ο ιταλός πολιτικός παραπέμποντας στο διάσημο θεωρητικό παιχνίδι που εξηγεί γιατί δύο λογικά όντα μπορούν να επιλέξουν τελικά να μην συνεργαστούν μεταξύ τους.................http://www.protothema.gr/politics/article/452539/wsj-giati-o-dragi-eipe-ston-varoufaki-na-min-leei-oti-i-ellada-einai-hreokopimeni/
    18/2/15

    ReplyDelete
  72. Επιβεβαιώνεται και επισήμως από την κυβέρνηση ότι εντός της ημέρας θα υποβληθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης. Το αίτημα θα βασίζεται στο κείμενο Μοσκοβισί και κατά τις πληροφορίες η προτεινόμενη παράταση θα έχει εξάμηνη διάρκεια...

    Κατόπιν του αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, με την οποία η Αθήνα επιχειρεί να ξαναφέρει στο τραπέζι του διαλόγου τους εταίρους της, αναμένεται να τεθεί ζήτημα έκτακτης συνεδράσης του Eurogroup, προκειμένου να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα........................http://www.tanea.gr/news/economy/article/5210841/kybernhsh-tha-ypoblhthei-aithma-paratashs-ths-daneiakhs-symbashs/
    18/2/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αύριο το πρωί αποστέλλεται στους θεσμικούς εταίρους της ΕΕ το αίτημα της Ελλάδας για την παράταση της δανειακής σύμβασης, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στην Ελλάδα, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ...

      Το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία.

      Στο μεταξύ, πηγή της ευρωζώνης την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα από την ελληνική Κυβέρνηση, προγραμματίζεται για αύριο η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) και για την Παρασκευή η σύγκληση ενός έκτακτου Eurogroup, με σκοπό να εξεταστεί σε βάθος το ελληνικό αίτημα. Στην αντίθετη περίπτωση, ανέφερε η ίδια πηγή, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε Eurogroup, ούτε η EWG.
      http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/11585-i-ellada-ypovallei-ayro-aitima-gia-paratasi-tis-daneiakis-symvasis
      18/2/15

      Delete
  73. Κομισιόν: Ανησυχητικές τάσεις για την χρηματο-οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα...

    Την ανησυχία της για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξέφρασε η Κομισιόν μέσω του αντιπροέδρου, Βάλντις Ντομπρόφσκις, αρμόδιου για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο.

    «Βλέπουμε ότι η χρηματο-οικονομική κατάσταση δεν βελτιώνεται, βλέπουμε κάποιες ανησυχητικές τάσεις» δήλωσε ο Ντομπρόφσκις.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64142607

    ReplyDelete
  74. Τσίπρας: Υποκριτικές και ασύμφορες οι κυρώσεις προς τη Ρωσία...

    Για «υποκριτικές» ποινές που δεν είναι στο συμφέρον κανενός και πλήττουν τόσο την οικονομία της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβάλλει η Ε.Ε. στη Ρωσία.

    Αν θέλεις να τιμωρήσεις τη Ρωσία, πρέπει να τιμωρήσεις όλες τις χώρες όπου Ρώσοι πολυεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει την περιουσία τους, τονίζει ο πρωθυπουργός μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Stern, προσθέτοντας ότι η χώρας μας υποφέρει από τις κυρώσεις, λόγω της μείωσης των τουριστικών ροών από τη Ρωσία και του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα...................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=198670
    18/2/15

    ReplyDelete
  75. Τη βαθιά ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ εξέφρασε ο επίτροπος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν κατά τις συναντήσεις που είχε την Τρίτη στα Σκόπια με πολιτικούς παράγοντες της χώρας, όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του ιδίου την επομένη της επίσκεψής του στην ΠΓΔΜ...

    Κατά τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι, ο Γιοχάνες Χαν κάλεσε τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό διάλογο, στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου, με έμφαση στις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας και των πολιτών της, σημειώνεται στην ανακοίνωση................http://news.in.gr/world/article/?aid=1231386667

    ReplyDelete
  76. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση που δήλωσε πως ο ίδιος θα άνοιγε τα σύνορα «να πάνε 500.000 σε άλλες χώρες να δούμε πόσο θα ευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη γι αυτό»...

    Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ που μίλησε για βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις ενώ, κάλεσε τον κ. Πανούση να ανακαλέσει.

    «Μπορούμε να λύσουμε το θέμα του Δουβλίνο 2,3,4,5 ή να σπάσουμε το Σένγκεν; Εγώ θα έσπαγα τη Σένγκεν, αλλά μιλάω ως Γιάννης Πανούσης, μην παρεξηγηθώ» είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στον Βήμα fm.

    Όπως εξήγησε «εφόσον η Ευρώπη δεν θέλει να μας στηρίξει, απλώς μας δίνει λεφτά, για να υποστούμε εμείς όλες τις κοινωνικές και λοιπές συνέπειες πολέμων και εμφυλίων, που δεν φταίμε, θα πρέπει να μοιραστούμε αυτά τα ρεύματα. Εάν δεν θέλει, εγώ θα άνοιγα τα σύνορα, να πάνε 500.000 σε άλλες χώρες, να δούμε πόσο θα ευαισθητοποιηθεί η Ευρώπη για αυτό».........................http://www.crashonline.gr/πανούσης-θα-έσπαγα-τη-σένγκεν-και-θα-άν/
    18/2/15

    ReplyDelete
  77. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες και να αυξήσει το όριο του ποσού το οποίο μπορεί να αντληθεί στα 68,3 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με μια πηγή ενήμερη για τις διαβουλεύσεις στο Διοικητικό της Συμβούλιο...

    «Η αύξηση εγκρίθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο Ευρωσύστημα και διευκρίνισε ότι το όριο αυξήθηκε πλέον στα 68,3 δισεκ. ευρώ.
    ΠΗΓΗ: ΑΠΕΜΠΕ
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=220821
    18/2/15

    ReplyDelete
  78. Με 233 ψήφους εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος ύστερα από την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 295 Βουλευτές. Ο Νίκος Αλιβιζάτος πήρε 30 ψήφους, ενώ παρών δήλωσαν 32 Βουλευτές...

    Το Προεδρείο της Βουλής θα επισκεφθεί στη συνέχεια τον Προκόπη Παυλόπουλο στο γραφείο του, για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ορκιστεί αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου Κάρολου Παπούλια..................http://www.naftemporiki.gr/story/917814/neos-proedros-tis-dimokratias-o-prokopis-paulopoulos
    18/2/15

    ReplyDelete
  79. Μέσα στον γενικότερο ζόφο, επιτέλους ακούστηκε και μια καλή είδηση....

    Η χώρα απέκτησε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτός είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Μια ανεξάρτητη προσωπικότητα, ένας πνευματικός άνθρωπος, ένας πολιτικός που κατάφερε να είναι πάντα χρήσιμος στην πατρίδα του, λέγοντας πάντα θαρραλέα τη γνώμη του.

    Αυτή ήταν η μοναδική «καλή στιγμή» στην ομιλία Τσίπρα, που κατά τα λοιπά επιδόθηκε σε μια αντιευρωπαϊκή ρητορική, ουσιαστικά μην λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα όσα δηλώθηκαν από τα πλέον επίσημα ευρωπαϊκά χείλη και όσα απαξιωτικά για τη χώρα μας έγραψε ο ευρωπαϊκός Τύπος.

    Δεν έχουν απομείνει πολλές μέρες.

    Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πράξει αυτό που επιβάλλουν η λογική και η ευρωπαϊκή συγκυρία.

    Δεν δικαιούται να οδηγήσει την χώρα σε απομόνωση – κάτι το οποίο μέχρι στιγμής έχει συμβεί, με την Ελλάδα να έχει απέναντί της 18 χώρες.

    Ακόμη και την Κύπρο, που επισημαίνει τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός χρηματοδότησης.......................http://www.elzoni.gr/html/ent/393/ent.52393.asp

    ReplyDelete
  80. Πιο διαλλακτικός ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έναντι της Ελλάδας...

    Πιο διαλλακτικός σε σχέση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται έναντι του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να ειπωθεί ούτε ναι ούτε όχι στην Ελλάδα τόσο γρήγορα.

    Δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Γκάμπριελ, που είναι επίσης αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

    Αν και σημείωσε ότι έχουμε λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να πούμε ναι στις ελληνικές προτάσεις, πρόσθεσε ότι οι προτάσεις πρέπει να οριστικοποιηθούν από τους ίδιους τους Έλληνες, με τους οποίους τόνισε ότι πρέπει άμεσα να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες.
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/918213/pio-diallaktikos-o-germanos-antikagkelarios-zigkmar-gkampriel-enanti-tis-elladas
    19/2/15

    ReplyDelete
  81. Βάση Γεφύρωσης των Διαφορών της με την Ευρωζώνη το Αίτημα της Ελλάδας...

    Η Ελλάδα και οι πιστωτές της από την Ευρωζώνη θα πρέπει να εργασθούν για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τους όρους της παράτασης του προγράμματος στήριξης, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από την Αθήνα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συγκάλεσε για αύριο το συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι το θέμα θα αντιμετωπιζόταν με μία τηλεδιάσκεψη, υποδηλώνει ότι οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της παραμένουν σημαντικές, σημειώνει ωστόσο το δημοσίευμα................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90908
    19/2/15

    ReplyDelete
  82. Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η λεγόμενη Grexit, θα έχει μικρές επιπτώσεις για το ενιαίο νόμισμα, το οποίο βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο της κρίσης χρέους της Ελλάδας, εκτίμησε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της Εσθονίας...

    «Η ευρωζώνη είναι ασφαλώς πιο σταθερή και πιο ισχυρή από ό,τι πριν από πέντε χρόνια και η υποθετική έξοδος ενός από τα μέλη της δεν αναμένεται να έχει παρά μια μηδαμινή επίπτωση» σε αυτή, είπε η Μάρις Λάουρι μιλώντας στην εσθονική δημόσια τηλεόραση EER.

    Σύμφωνα με την υπουργό η Ελλάδα δεν θα κήρυττε εξάλλου κρατική χρεοκοπία άμεσα αν δεν εξασφαλίσει μια προσωρινή παράταση της ευρωπαϊκής οικονομικής στήριξης, καθώς ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός.

    «Αν κανείς δανείζεται χρήματα από άλλους, και έχουν λάβει πολλά, οφείλει να σιωπά και να προσπαθεί να είναι όσο πιο ευγενικός είναι δυνατόν, να συνεννοείται με τους άλλους», υποστήριξε από τη δική της πλευρά η Εσθονή φιλελεύθερη ευρωβουλευτίνα Κάγια Κάλας. «Έχουν όμως διαφορετική συμπεριφορά. Μοιάζουν να λένε: μας οφείλετε χρήματα, ο λαός μας υποφέρει, μας αδικείτε. Ξεχνούν ότι κι άλλες χώρες υπέφεραν επίσης», είπε η Κάλας στο δημόσιο εσθονικό ραδιόφωνο Vikerradio...................http://www.capital.gr/News.asp?id=2234418
    19/2/15

    ReplyDelete
  83. Εκείνον τον ζοφερό Δεκέμβριο του 2008, μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, με τη βία να σκορπά τον τρόμο και την καταστροφή στο κέντρο της Αθήνας, είχε ξεκινήσει και μια ύποπτη, κατά τη γνώμη μου, συζήτηση περί αμυντικής στάσης της Αστυνομίας....

    Η Αθήνα γέμιζε καθημερινά από 15χρονους που διαδήλωναν και διαμαρτύρονταν, αλλά κάποιοι είχαν την άποψη ότι η Αστυνομία έπρεπε να γίνει «επιθετική», για να αντιμετωπίσει τους κουκουλοφόρους και όσους επιδίδονταν σε λεηλασίες, αλλά και να αποτραπούν οι καταστροφές.

    Φυσικά, δεν υπήρχε κανείς να εγγυηθεί ότι δεν θα κινδύνευαν και οι νεαροί διαδηλωτές, που διαδήλωναν χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν μέρος στα επεισόδια.

    Ως γνωστόν, εκείνη την εποχή αρμόδιος υπουργός ήταν ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Οι πιέσεις, προκειμένου να σκληρύνει η στάση της αστυνομίας υπήρξαν αφόρητες.

    Ο κίνδυνος να έχουμε και άλλους νεκρούς και νέο νεανικό αίμα στην Αθήνα, ορατός – τουλάχιστον για τους διαθέτοντες το σχετικό κριτήριο.

    Ο Παυλόπουλος στάθμισε τα πράγματα, άκουσε τις ψύχραιμες φωνές και αποφάσισε: Οι βιτρίνες και τα υλικά αγαθά ξαναγίνονται. Οι άνθρωποι όχι............http://www.elzoni.gr/html/ent/427/ent.52427.asp

    ReplyDelete
  84. Ελπίδες ότι θα σπάσει το Τείχος του Βερολίνου και θα αποφασιστεί σήμερα στο Eurogroup ένας συμβιβασμός με βάση το κείμενο που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, γέννησε η κατ' αρχήν συμφωνία στο χθεσινό Eurogroup Working Group....

    Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύ σκληρές, ωστόσο, διαφάνηκε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση λίγο πριν την οριστική ρήξη που θα οδηγούσε την Ελλάδα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε η κατάθεση ενός κειμένου με πολλούς αστερίσκους και παρενθέσεις που χρήζουν απαντήσεων στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών.

    Παρά την γερμανική αδιαλλαξία, η οποία σε πολλούς διπλωματικούς κύκλους ερμηνεύεται ως προσπάθεια να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα στη διαπραγμάτευση, υπήρξαν κάποια θετικά σημεία και σημαντική πρόοδος στη χθεσινή συνεδρίαση. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί σήμερα να υπάρξει αδιέξοδο ενώ η Αθήνα πιέζεται ασφυκτικά και από την ΕΚΤ η οποία απειλεί να διακόψει τη χρηματοδότηση των τραπεζών από τον ELA...........................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113461542
    20/2/15

    ReplyDelete
  85. Το Grexit θα είναι η μεγαλύτερη γεωστρατηγική γκάφα της Ευρώπης...

    Η συζήτηση για την Ελλάδα και το μέλλον της ή όχι στη νομισματική ένωση έχει εστιαστεί σε οικονομικά ζητήματα και έχουν αποκλειστεί σχεδόν όλα τα υπόλοιπα. Πρόκειται για μυωπική στάση. Οι ιστορικοί εξακολουθούν να διαφωνούν για το ποιος έχασε στη Γιάλτα, όπου έγινε ο εδαφικός διακανονισμός στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και όπου αναγνωρίστηκε η σοβιετική σφαίρα επιρροής στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Αραγε θα διαφωνούν μια μέρα για το ποιος ευθύνεται για την απώλεια της Ελλάδας; Η Ελλάδα είναι σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ. Αν εξωθηθεί σε έξοδο από τη νομισματική ένωση, κατ’ επέκταση και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, θα αυξηθεί ο κίνδυνος να εγκαταλείψει και το ΝΑΤΟ. Θα μπορούσε να μετατραπεί στην Κούβα της Ευρώπης; Μπορεί η ιστορία να επαναλαμβάνεται, αλλά αν είναι την πρώτη φορά τραγωδία, τη δεύτερη μπορεί να μην είναι φάρσα αλλά ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία.....................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=198887
    20/2/15

    ReplyDelete
  86. Ετινγκερ: Εφικτή η συμφωνία-Πιθανόν νέα Σύνοδος Κορυφής...

    Η Ελλάδα και οι πιστωτές της μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά πιθανόν να χρειασθεί γι' αυτό να πραγματοποιηθεί μία νέα Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα δήλωσε ότι ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ, Γκίντερ Έτινγκερ.

    «Εργαζόμαστε, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Έτινγκερ σε συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, προσθέτοντας:

    «Στη βάση αυτή, θεωρώ ότι θα είναι δυνατή μία συμφωνία τις επόμενες οκτώ ημέρες - εάν χρειασθεί με μία ακόμη σύνοδο των αρχηγών των κυβερνήσεων».
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64143850
    20/2/15

    ReplyDelete
  87. Γκάμπριελ: Δεν μπορούν να πληρώνουν οι Γερμανοί και Ευρωπαίοι φορολογούμενοι για να ζουν καλύτερα οι Ελληνες ...

    «Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν για να είναι η κατάσταση πιο εύκολη για την ελληνική κυβέρνηση» δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη «Bild», ενώ στην ίδια εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας του άλλου κυβερνητικού εταίρου της Άγγελα Μέρκελ, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αντρέας Σόιερ, με δήλωσή του στην «Passauer Neue Presse» υπερασπίζεται τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμώντας ότι φέρεται με συνέπεια: «Οι Έλληνες ψευτόμαγκες, Τσίπρας και Βαρουφάκης, βλέπουν τώρα ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε μόνο η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό δεν υπήρξε».

    Ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων(FDP) Κρίστιαν Λίντνερ δηλώνει στη «Bild» ότι «οι κανόνες της ΟΝΕ δεν επιτρέπεται να παραβιαστούν εκ νέου», ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, σε συνέντευξή του στην «Mittelbayerische Zeitung» θεωρεί διαχειρίσιμη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Οι άλλες χώρες του ευρώ θα το άντεχαν, για την Ελλάδα αντιθέτως, θα ήταν δραματικό. Πολλοί θα τα έχαναν όλα. Όχι σε υποχώρηση έναντι της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλιώς θα ξεκινήσουν και άλλες χώρες να ξεφεύγουν από την πορεία σταθεροποίησης».....................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113462045
    20/2/15

    ReplyDelete
  88. Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος, αναφέρει σε ανάλυσή της με χθεσινή ημερομηνία η BofA Merrill Lynch. Μετά από δύο συνεδριάσεις του Eurogroup που δεν οδήγησαν σε συμφωνία, η επόμενη εβδομάδα προσφέρει την τελευταία ευκαιρία πριν λήξει το τρέχον πρόγραμμα...

    Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει αίτημα για παράταση του προγράμματος. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά το Eurogroup θα ζητήσει για αναθεωρήσεις ώστε να περιλαμβάνονται πιο συγκεκριμένα πράγματα στις μεταρρυθμίσεις. Η κατάσταση στον τραπεζικό κλάδο, μας υποδηλώνει ότι είναι αναγκαία μια συμφωνία για να αποφευχθούν τα δυσοίωνα σενάρια. Επίσης διευκρινίζει ότι βασικό της σενάριο είναι η επίτευξη συμφωνίας σήμερα, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν..................http://www.capital.gr/news.asp?id=2235079
    20/2/15

    ReplyDelete
  89. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι 18 εθνικές κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης είχαν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα λογιστικής αξίας 18,1 δισ. ευρώ στα τέλη του 2014, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΚΤ την Πέμπτη...

    Η κεντρική τράπεζα απέκτησε τους τίτλους στο απόγειο της κρίσης χρέους, στο πλαίσιο του προγράμματος SMP, μαζί με τίτλους της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Οι τίτλοι αναμένεται να παραμείνουν στον ισολογισμό της για ακόμη 3,7 χρόνια, κατά μέσο όρο.

    Η ΕΚΤ αναφέρει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους, από τους τίτλους που έχει αποκτήσει στο πλαίσιο του προγράμματος SMP ανήλθαν στα 728 εκατ. ευρώ το 2014, από 962 εκατ. ευρώ το 2013.

    Καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 298 εκατ. ευρώ προέρχονται από τα ελληνικά ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της. Τα κέρδη εμφανίζονται μειωμένα από τα 437 εκατ. ευρώ το 2013.............................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90927
    20/2/15

    ReplyDelete
  90. Βερολίνο: Μετά το Eurogroup θα εξετάσουμε ενδεχόμενο Συνόδου Κορυφής...

    Δεν φαίνεται ικανοποιημένο το Βερολίνο από το περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης για παράταση της Σύμβασης, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup.

    O κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η ελληνική πρόταση δεν έφτασε πολύ μακριά», ενώ επιχείρησε να βάλει φρένο στις προτάσεις για «πολιτική λύση».

    Συγκεκριμένα, απαντώντας για το ενδεχόμενο πολιτικής λύσης σε μια Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης -πρόταση που έκανε ο Επίτροπος Έτινγκερ και υποστηρίζει η ελληνική πλευρά- τόνισε: «Θα περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα του Eurogroup, πριν αποφασίσουμε για νέες συναντήσεις».....................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231387244

    ReplyDelete
  91. Ψευτόμαγκες και φαταούλες οι Έλληνες για τους Γερμανούς...

    Απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιούν Γερμανοί αξιωματούχοι, εντείνοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα.

    Ο Γενικός Γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Αντρέας Σόϊερ, κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ, χαρακτήρισε Έλληνες ψευτόμαγκες, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

    Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε ότι δεν μπορεί να ζητείται από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν για να είναι η κατάσταση πιο εύκολη για την ελληνική κυβέρνηση.

    Ο Πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη.

    Τόνισε μάλιστα ότι οι άλλες χώρες του ευρώ θα το άντεχαν, αλλά για την Ελλάδα θα ήταν δραματικό......................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/11705-pseftomagkes-kai-fataoyles-oi-ellines-gia-tous-germanoys
    20/2/15

    ReplyDelete
  92. Σόιμπλε: Δεν είναι ζήτημα μόνο της Ελλάδας αλλά εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη...

    Δεν είναι ζήτημα μόνο μιας χώρας, είναι ζήτημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στην Ευρωζώνη και σε όλα τα κράτη - μέλη, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup, απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για ενδεχόμενο Grexit.

    Στην πραγματικότητα δεν έχουμε τίποτα καινούριο να πούμε τώρα, πρόσθεσε τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα κάθε χώρας ξεχωριστά, είναι ανάγκη να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον» και κατέληξε: «Να πάρουμε όλοι στα σοβαρά αυτές τις διαπραγματεύσεις».

    «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ και οι εταίροι της να αισθάνονται καλά με την Ελλάδα στο ευρώ» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση το Εurogroup.

    «Η λύση βρίσκεται στις πρωτεύουσες και το Παρίσι έχει να παίξει ένα ρόλο, όλος ο κόσμος εργάζεται για μια λύση, θα δούμε που θα οδηγήσει αυτό» κατέληξε.

    «Η ελληνική επιστολή δείχνει καλές προθέσεις, αλλά αφήνει πολύ χώρο για μετάφραση... Χρειάζονται επεξηγήσεις», δήλωσε με τη σειρά του ο Βέλγος «τσάρος», Γιόχαν βαν Οβερτφελντ.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64143999
    20/2/14

    ReplyDelete
  93. Κρίσιμες συναντήσεις πριν το Eurogroup - Xωρίς «τετ-α-τετ» Βαρουφάκη - Σόιμπλε...

    Η ελληνική πλευρά προσέρχεται με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, είμαστε απόλυτα θετικοί και διαφαίνεται μια αναγνώριση των προσπαθειών μας, ανέφερε ελληνική πηγή στις Βρυξέλλες. Ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές και ιδιαίτερα μία πλευρά να επιδείξει την αναγκαία προσαρμογή στη θέση της, σημείωσε.

    Αυτή την ώρα διεξάγονται συναντήσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ με τους κ.κ. Σόιμπλε και Βαρουφάκη, με στόχο την προετοιμασία της συνεδρίασης του Εurogroup για την Ελλάδα, που θα αρχίσει στις 17.30 ώρα Ελλάδας.

    Όπως έγινε γνωστό, προηγήθηκε συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος το Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στη συνέχεια, οι τρεις αξιωματούχοι θα συναντηθούν χωριστά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνη Βαρουφάκη ώστε να επιχειρηθεί, με βάση τις συναντήσεις αυτές, να ετοιμαστεί ένα συμβιβαστικό κείμενο.
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113462154
    20/2/15

    ReplyDelete
  94. Γ. Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω να Eίμαι σε Θέση να σας Ανακοινώσω το Αποτέλεσμα σε Μερικές Ώρες...

    "Το αποψινό Eurogroup είναι αρκετά περίπλοκο, αλλά υπάρχει κάποια αισιοδοξία", δήλωσε προσερχόμενος στη κρίσιμη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.



    « Το αποψινό Eurogroup είναι αρκετά περίπλοκο. Βρίσκομαι σε συνομιλία με τους βασικούς παράγοντες για να βρεθεί λύση, αλλά θα χρειαστεί χρόνος. Υπάρχει κάποια αισιοδοξία, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, είναι δύσκολο. Ελπίζω να είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω το αποτέλεσμα σε μερικές ώρες », τόνισε ο κος Ντάισελμπλουμ.
    http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90951
    20/2/15

    ReplyDelete
  95. CNBC: Τι πραγματικά φοβάται η ΕΚΤ αν δεν υπάρξει συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα...

    «Αν οι κερδοσκόποι αισθανθούν ότι υπάρχει ένα ρήγμα στη ζώνη του ευρώ, τότε αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο», δήλωσε ο Schlossberg
    Τους κερδοσκόπους φοβάται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σήμερα μια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της, σύμφωνα με τον Boris Schlossberg της BK Asset Management.

    Μιλώντας στο CNBC, o ίδιος επεσήμανε ότι οι κερδοσκόποι θα έχουν ως στόχο το χρέος των περιφερειακών χωρών της Ευρώπης. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν πάρει το πράσινο φως για να σορτάρουν στο χρέος χωρών όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν η ΕΚΤ δώσει την εντύπωση πως αυτό μπορεί να συμβεί..........................http://www.protothema.gr/politics/article/453345/cnbc-ti-pragmatika-fovatai-i-ekt-an-den-uparxei-sumfonia-sto-elliniko-zitima/
    20/2/15

    ReplyDelete
  96. Γερμανο - Ελληνικός Σύνδεσμος: Υπέρ Κοτζιά για πρόταση σοφών...

    «Ναι» στην πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για σύσταση ελληνογερμανικής επιτροπής σοφών, η οποία πέραν του δανείου θα συζητήσει και γενικότερα ζητήματα που απορρέουν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή, λέει ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW.

    «Χαιρετίζουμε και επικροτούμε την πρόταση του ΥΠΕΞ της Ελλάδος. Η πρόταση αυτή μάς βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ο υπουργός θα μας έχει αρωγούς του σε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία δείχνει θάρρος και όρεξη για συνεργασία σε κλίμα φιλίας, αλληλοσεβασμού και ρεαλισμού» τονίζει, σε δήλωσή του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.

    Σημειώνει δε ότι «ο DHW ήδη από το 2012 είχε προτείνει τη σύσταση κοινής επιστημονικής ομάδας Ελλάδος και Γερμανίας για την επίλυση αυτών των ζητημάτων μέσα σε ένα ευρύ ευρωπαϊκό πλαίσιο».........................http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=679076
    20/2/15

    ReplyDelete
  97. Στους γεωστρατηγικούς κινδύνους στη νότιοανατολική πλευρά της Ευρώπης, που μπορεί να φέρει μια αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την Υπουργική Διάσκεψη των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι...

    Η επικινδυνότητα της κατάστασης στη Λιβύη, στη Μέση Ανατολή καθώς και η ουκρανική κρίση ήταν τα βασικά θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων της Διάσκεψης.

    Με αυτήν την ευκαιρία, ο Έλληνας υπουργός μπόρεσε να επισημάνει τους κινδύνους που μπορεί κυοφορήσει ένας κακός χειρισμός του «ελληνικού ζητήματος», όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος των συζητήσεων.

    «Εξήγησα ότι εάν δεν προσέξουμε το ελληνικό πρόβλημα, μπορούμε να υποστούμε μια νέα διαφορετική κρίση: Έχουμε μια αποσταθεροποίηση στα βόρειά μας με την ανατολική Ουκρανία, αλλά και μια αποσταθεροποίηση σε δύο άλλες γωνιές, που είναι η Μέση Ανατολή και η Λιβύη. Στη μέση ευρίσκεται μια κυβέρνηση και ένα κράτος που έχει σχετικές σταθεροποιητικές δυνατότητες. Εάν κάποιοι, για λόγους που θέλουν να ταπεινώσουν τη χώρα μας, ή να εκδικηθούν για την αντίσταση της χώρα μας με το εκλογικό αποτέλεσμα και προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα, θα πρέπει να σκεφθούν ότι θα έχουν μια αποσταθεροποίηση σε όλη την Ευρώπη. Ας μη νομίζουν ότι μπορούν να τιμωρήσουν την Ελλάδα και να μην αυτοτιμωρηθούν» τόνισε...............http://www.capital.gr/News.asp?id=2235616
    20/2/15

    ReplyDelete
  98. Συνεχείς ήταν οι αναβολές για το κρίσιμο Eurogroup που ξεκίνησε μετά τις 7.30 μ.μ., με ώρες καθυστέρηση, εξαιτίας μιας ασυνήθιστης διαδικασίας που προτιμήθηκε, καθώς από τις 4 μ.μ. υπήρξαν εναλλάξ συναντήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη...

    Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες επήλθε συμφωνία σε κείμενο για κοινό ανακοινωθέν. Το Reuters μετέδωσε ότι oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν σε κοινό προσχέδιο με την Ελλάδα με αξιωματούχους της ευρωζώνης να αναφέρουν ότι αυτό θα αποτελέσει την βάση συμφωνίας για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος.

    Την ίδια ώρα πάντως, o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντόναλντ Τασκ σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την Κυριακή σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στην Ευρωομάδα..............http://www.tanea.gr/news/economy/article/5211772/me-miamish-wra-kathysterhsh-tha-ksekinhsei-h-synedriash-toy-eurogroup-tha-prohghthoyn-dimereis-diaboyleyseis/
    20/2/15

    ReplyDelete
  99. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμφωνία αφορά 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης στη βάση του τρέχοντος προγράμματος...

    Η ελληνική πλευρά δηλώνει ικανοποιημένη για το γεγονός ότι η επιτευχθείσα συμφωνία δεν περιέχει νέα μέτρα λιτότητας και επίσης διότι δεν υπάρχει αναφορά για ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος, δηλαδή του Μνημονίου.

    Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των μέτρων που περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο.

    Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες ενώ δεν θα ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας. Μέχρι την Δευτέρα, η ελληνική πλευρά πρέπει να καταθέσει στους Ευρωπαίους υπόμνημα με τα συγκεκριμένα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που η Αθήνα αναλαμβάνει να υλοποιήσει.
    http://www.crashonline.gr/τι-προβλέπει-η-συμφωνία-για-4μηνη-παράτ/
    20/2/15

    ReplyDelete
  100. Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για επαγγελματικούς λόγους ή για να πληρώσουν τους λογαριασμούς με επιτόκιο 3%; Δίνουμε έξω δανείου προς την ατομική και τη συνεργασία φορέων που κυμαίνονται από $ 3000 δολάρια σε $ 20 εκατομμύρια δολάρια, λίρες EUR5,000.000.000 μέγιστη διάρκεια από 1 έως 30 ετών, Εάν ναι Επικοινωνήστε μαζί μας με τους παρακάτω στοιχεία.
    (1) Names______
    (2) Country________
    (3) Number_______ Τηλέφωνο
    (4) Gender_________
    (5) Δάνειο Amount________
    (6) Διάρκεια: _________
    (7) Μηνιαία Income____
    (8) occupation____
    Με εκτίμηση,
    DR.JULIUS BECKER επιχείρηση δανείου
    e-mail: info.juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com
    Αναμονή για την απάντησή σας.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    Ο κ Julius Becker
    Ντάγκλας Smi

    ReplyDelete
  101. Προσοχή,
    Εφαρμογή για μια γρήγορη και εύκολη δάνειο για να πληρώσει μακριά τους λογαριασμούς, Χριστούγεννα δάνειο,
    Στεγαστικό δάνειο, δάνειο εξυγίανσης και να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση ή
    εκ νέου χρηματοδότηση των σχεδίων σας σε μια φθηνότερη επιτόκιο του 3%.
    Να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα μέσω :( Zenithbankfundingplc@gmail.com) με δάνειο
    ποσό που απαιτείται. Είμαστε πιστοποιημένοι, που έχει καταχωρηθεί και νόμιμο δανειστή.
    Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σήμερα, αν σας ενδιαφέρει να πάρει αυτό το δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας
    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δανείου, διαδικασία όπως και οι όροι του δανείου και
    συνθήκες και πώς το δάνειο θα μεταφερθούν σε εσάς. Χρειαζόμαστε επειγόντως σας
    ανταπόκριση, αν σας ενδιαφέρει.
    Πρώτη πληροφορίες που απαιτούνται από εσάς:

    Πλήρης ονόματα: ............
    Ποσό που απαιτείται ως Δανείου: ......... ..
    Αριθμός Τηλεφώνου: ............
    Διάρκεια: ............
    Χώρα: .............
    Πολιτεία / Επαρχία: ...............
    Μηνιαίο Εισόδημα: ..........
    Οικογενειακή Κατάσταση: ......... ..
    Ηλικία / Φύλο: ............ ..
    Σκοπός: ............ ..

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλες οι απαντήσεις θα πρέπει να διαβιβάζονται:
    Zenithbankfundingplc@gmail.com
    για γρήγορη επεξεργασία.
    Ευχαριστώ.

    C.E.O / Zenith Bank Plc ..

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin