Tuesday, February 17, 2015

Παυλόπουλο για Πρόεδρο πρότεινε ο Τσίπρας - τι απαντά σε Σόιμπλε και Ντεϊσελμπλούμ

Τον Προκόπη Παυλόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για το αξίωμα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος με το κύρος και τη δημοκρατική του συνείδηση μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τον λαό και τη χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας αιτιολογώντας την επιλογή του.

Ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα από τους βουλευτές.

«Ακουσα με ενδιαφέρον την πράγματι εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε προτού ανακοινώσει το όνομα του κ. Παυλόπουλου. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η επιλογή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία».

«Η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντί στην ιστορία της, ούτε διεκδικούσε αξιώματα για τον εαυτό της», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης, ο οποίος να χαίρει αποδοχής και από τη Βουλή».

Η ονομαστική ψηφορορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί στη Βουλή την Τετάρτη στις 19.30. Σε αυτή την πρώτη ψηφοφορία απαιτείται η πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνόλου των βουλευτών.

«Κύκλοι στην ευρωζώνη θέλουν να μας υπονομεύσουν»

«Συγκεκριμένοι κύκλοι στην ευρωζώνη θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση» κατήγγειλε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από το χθεσινό Eurogroup είχε τεθεί υπόψη μας σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος. Κινούμενοι στα όρια των κόκκινων γραμμών μας, αποδεχθήκαμε το προσχέδιο Μοσκοβισί» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, «ο κ. Ντεϊσελμπλούμ αντικατέστησε το σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος με άλλο 15 λεπτά πριν από το Eurogroup, προκειμένου να μας εξωθήσει σε μη συμφωνία» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Κάποιοι θέλουν τεχνητά να δημιουργήσουν κλίμα δήθεν ομοφωνίας των 18 στο Eurogroup» συμπλήρωσε.

«Δεν εκβιαζόμαστε και δεν εκβιάζουμε»
«Δεν ξεπεράσαμε σε τρεις εβδομάδες τα προβλήματά μας. Ομως ο πολίτης δεν αισθάνεται πλέον την απαξίωση και τον εκνευρισμό. Δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία» τόνισε ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν εκβιάζει κανέναν, αλλά συνομιλεί ως ισότιμος εταίρος στην ΕΕ».

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις προγραμματικές μας δηλώσεις» ξεκαθάρισε.

«Τη λύση θα τη δώσουν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης. Η διαπραγμάτευση δεν είναι τεχνική, αλλά βαθιά πολιτική και μάλιστα γεωπολιτική» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Ο Σόιμπλε εκφράστηκε υποτιμητικά για τους Ελληνες»
«Για πρώτη φορά κάποιοι λένε "όχι" και το εννοούν», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Σόιμπλε έχασε την ψυχραιμία του και εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στους Έλληνες».

«Θα του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Αυτούς να λυπάται» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ελληνικός λαός έχει στενές σχέσεις αλληλεγγύης με τους λαούς της Ευρώπης. Με τον γερμανικό λαό δεν μας χωρίζει τίποτε και δεν βοηθά ένα εκατέρωθεν κλίμα αντιπαράθεσης» είπε ο κ. Τσίπρας...............................http://www.tanea.gr/news/politics/article/5210445/krisimh-ko-toy-syriza-gia-proedro-ths-dhmokratias-kai-diapragmateyseis/

17/2/15

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin