Thursday, February 26, 2015

Πάνω από 12 δις ευρώ έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες

Με απώλειες 12,24 δισεκατομμυρίων ευρώ έκλεισε ο Ιανουάριος όσον αφορά στο υπόλοιπο των καταθέσεων σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, σε συνάρτηση με την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον πρώτο μήνα του 2015 συνετέλεσαν σε αυτήν την εκροή άνω των 12 δις ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

Το Δεκέμβριο οι εκροές είχαν φτάσει τα 5 δισ. ευρώ περίπου.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, το υπόλοιπο στις τράπεζες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μειώθηκε πλέον στα 148 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 160 δις. που ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 και 164 δις. τον Νοέμβριο.

Οι μεγαλύτερες απώλειες προκλήθηκαν από τα νοικοκυριά και ειδικά τις προθεσμιακές καταθέσεις.

Οι καταθέσεις των νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στα 125 δισεκατομμύρια ευρώ από 134,23 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Το υπόλοιπο των προθεσμιακών καταθέσεων μειώθηκε από τα 81,46 στα 72,93 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στο Reuters, υψηλόβαθμος Έλληνας τραπεζίτης ανέφερε ότι χθες και σήμερα Πέμπτη επέστρεψαν στις τράπεζες 850 εκατομμύρια, μετά την παράταση της δανειακής σύμβασης.

 [kathimerini.com.cy]
26/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. «Ελπίζω η ΕΚΤ να βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα!»...ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ...

    Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα κατρακυλούσε στο επίπεδο των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, εάν η χώρα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg, στην οποία δήλωσε επίσης ότι την Τρίτη υπήρξε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες περίπου 700 εκατ. ευρώ.

    Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε στο 8,86% από το 11,4% που είχε φθάσει στις 2 Φεβρουαρίου, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. «Οι επενδυτές κατανοούν ότι αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία, δεν μπορούν να έχουν κέρδος από την Ελλάδα» συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Τη στιγμή που θα ανακοινωθεί μία λογική συμφωνία για τις επενδύσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και την αναδιάρθρωση του χρέους, θα δείτε ότι οι αποδόσεις αυτές θα βυθισθούν στο 1%, όπως συμβαίνει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες»................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113466588
    26/2/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin