Tuesday, February 10, 2015

Γ. Βαρουφάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές - Δεν δεχόμαστε ούτε το 0% του Μνημονίου

 Ανοικτό το ενδεχόμενο της ρήξης με τους δανειστές, άφησε από το βήμα της Βουλής ο Γ. Βαρουφάκης, απαντώντας εμμέσως στις σκληρές δηλώσεις του Β. Σόιμπλε που είχε ζητήσει λίγες ώρες πριν δεσμεύσεις από την Ελλάδα. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε στροφή στο θέμα της εφαρμογής του 70% του μνημονίου λέγοντας: «Αποδεχόμαστε το 0% του Μνημονίου».

«Δεν αποδεχόμαστε ούτε μία λέξη που ενισχύει τη λιτότητα και το χρέος. Δεν θα αποδεχτούμε ούτε έναν όρο που ενισχύει τη δίνη της κρίσης. Δεν θα υποκύψουμε στην απατηλή πλάνη ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας αποτελεί μεταρρύθμιση. Εκλεγήκαμε για να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία» είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν γίνεται να διαπραγματευτούμε εάν αποκλείσουμε τη ρήξη. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε τη ρήξη, αλλά αν την έχεις αποκλείσει, δεν διαπραγματεύεσαι».

«Ηδη άρχισε στην Ελλάδα η μεταμνημονιακή περίοδος» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Ο κόσμος νιώθει ότι κάτι αλλάζει στην Ευρώπη. Μόνη μας τακτική θα είναι να προσέλθουμε με λογικές σώφρονες προτάσεις. Χωρίς μπλόφες και περιστροφές, αυτή θα είναι η πανούργα τακτική μας» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που πηγαίνει στο Εurogroup όρθια και όχι σκυφτή» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Κατανοώ τη συγκινητική προσπάθεια όσων δεν τόλμησαν τη ρήξη και τώρα μας χαρακτηρίζουν μνημονιακούς. Μην προβάλλετε την υποταγή σας στο Μνημονιο επάνω μας» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Στο τέλος πάντως ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το τοξικό μνημονιακό κομμάτι είναι γύρω στο 30% και αυτό θα απορρίψουν.

 [imerisia.gr]
10/2/15
--
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Βαρουφάκης: «Δεν αποκλείουμε τη ρήξη» – Μπάχαλο με το ποσοστό του μνημονίου που δέχονται στην κυβέρνηση!...

    «Αν δεν είσαι έτοιμος για τη ρήξη, τότε δεν διαπραγματεύεσαι και η αντίπαλη πλευρά θα στέλνει μόνο τελεσίγραφα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, την τελευταία ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων.

    «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφευχθεί η ρήξη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών ενώ μετά τις εσωκομματικές γκρίνιες για την αποδοχή του μνημονίου επιχείρησε να τα μπαλώσει λέγοντας: «Τι ποσοστό του Μνημονίου αποδεχόμαστε; 0%, ούτε μία λέξη». Σε άλλο σημείο όμως της ομιλίας του είπε ότι αν το πάρουμε γραμμή γραμμή μόνο το 30% είναι τοξικό και δεν μπορεί να εφαρμοστεί!

    «Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν καθαρά λόγια και καθαρό μυαλό» είπε ο υπουργός και εξήγησε τι εννοεί με τον όρο λήξη του Μνημονίου, προσπαθώντας να «αποκρούσει» τις διαστρεβλώσεις.

    «Το Μνημόνιο για εμάς ήταν τα νέα δάνεια που συσσωρεύθηκαν σε παλαιά δάνεια. Πριν το 2010 το ΑΕΠ της χώρας μεγεθυνόταν από μη βιώσιμο δανεισμό. Περάσαμε από την πυραμιδική μεγέθυνση στην πυραμιδική λιτότητα» εξήγησε.......................http://www.crashonline.gr/βαρουφάκης-δεν-αποκλείουμε-τη-ρήξη-μ/
    10/2/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin