Saturday, January 31, 2015

Feb MME (GR) - Επιλογές - Τίτλοι ειδήσεων (Φεβρουάριος 2015 - Α)

-
Εκτενές άρθρο για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετεκλογικά στην Ελλάδα και τις πολιτικές ισορροπίες στην Ευρωζώνη φιλοξενεί η Wall Street Journal, με την υπογραφή του επικεφαλής σχολιαστή ευρωπαϊκών θεμάτων της αμερικανικής εφημερίδας, Σίμον Νίξον, και τίτλο: "Γιατί η Ευρωζώνη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει την Ισπανία"....................WSJ: Πιθανόν να χρειαστεί «θυσία» της Ελλάδας για να σωθεί η Ισπανία
--

70 comments :

  1. Δεν απέδωσαν καρπούς οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο Μινσκ για τη συνεχιζόμενη ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία...

    Τερματίστηκαν χωρίς να υπάρξει καμιά συμφωνία, ανακοίνωσε ο απεσταλμένος του Κιέβου, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Λέονιντ Κούτσμα.

    Οι διαπραγματεύσεις της λεγόμενης Ομάδας Επαφής, στην οποία συμμετέχουν ο Κούτσμα, αντιπρόσωποι της Ρωσίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και οι φιλορώσοι αυτονομιστές, διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όπου είχαν υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ειρηνευτικές συμφωνίες, που όμως έχουν παραβιαστεί επανειλημμένα.
    http://www.efsyn.gr/arthro/horis-apotelesma-oi-diapragmateyseis-sto-minsk

    ReplyDelete
  2. Σε καταδίκη της «αποτρόπαιας δολοφονίας» του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, τον οποίο κρατούσε όμηρο η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα...

    Ο Αμερικανός ηγέτης πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου καταστρέψουν την εξτρεμιστική ισλαμιστική ομάδα.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την ειδεχθή δολοφονία του Ιάπωνα δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο από την τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα αναφερόμενος στο βίντεο που δημοσιοποίησε η οργάνωση στο οποίο φαίνεται το αποκεφαλισμένο σώμα του Γκότο.

    «Στεκούμενες δίπλα σε ένα τεράστιο συνασπισμό συμμάχων και εταίρων, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν αποφασιστική δράση για την αποδυνάμωση και τελικά την εκμηδένιση του ΙΚ» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

    Λίγο νωρίτερα, Ιάπωνες ειδικοί επιβεβαίωσαν πως το βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει η οργάνωση με τη δολοφονία του Γκότο είναι αυθεντικό.
    Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters
    http://www.naftemporiki.gr/story/909306/katadikazei-o-ompama-tin-apotropaia-dolofonia-tou-iapona-dimosiografou

    ReplyDelete
  3. Σαπέν - Βαρουφάκης: "Νέο συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας - Ευρώπης" ...

    Για νέο συμβόλαιο χρέους μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, έκανε λόγο ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι, με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

    Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε θα πρέπει να μπορέσει να πάρει μια ανάσα. Ο κύριος Βαρουφάκης είπε ότι τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησής, είναι να δοθεί ένα τέλος σε αυτή τη διαδικασία που ξεκίνησε το 2010 και κατέστρεψε όλους στην Ευρώπη.

    Σε κοινή συνέντευξη τύπου των δύο Υπουργών, αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

    Μισέλ Σαπέν:

    «Η Γαλλία θέλει η Ελλάδα να επιτύχει. Έχουμε κοινές πεποιθήσεις. Αυτές είναι οι εξής: Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωζώνη, σε αυτό το πλαίσιο θα δομήσει το μέλλον της. Τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη. Καμία χώρα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δημοσιονομικές της δυσκολίες χωρίς να υπάρχει ανάπτυξη. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα που έχει χάσει 27% του ΑΕΠ της.

    Αυτή η ανάπτυξη θα επέλθει μέσα από τις επενδύσεις. Δεν μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε μια χώρα χωρίς ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Στη βάση αυτών των κοινών πεποιθήσεων, εξετάσαμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος μας.

    Η Γαλλία θα παίξει το ρόλο της ως φιλικό έθνος προς την Ελλάδα και μια εκ των σημαντικότερων χωρών της Ευρώπης. Θα είναι πάντα εκεί, ώστε να βρίσκονται λύσεις για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

    Το χρέος είναι το σημαντικότερο θέμα και πρόκειται για ένα τεράστιο βάρος για την Ελλάδα και ψάχνει τρόπους για να το ελαφρύνει.

    Υπάρχουν όμως κι άλλα θέματα. Αυτό το θέμα, το χρέος, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της. Θα πρέπει να εκφράσει η Ελλάδα τις απόψεις της για τα εργαλεία που προτείνει. Θα πρέπει να υπάρχει βελτίωση των μηχανισμών προς αυτή την κατεύθυνση....................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/10500-sapen-varoufakis-neo-symvolaio-metaksy-elladas-evropis
    1/2/15

    ReplyDelete
  4. Σαπέν: Η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ...

    Η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο Ευρώ και την Ευρωζώνη επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη.

    Οπως ανέφερε ο γάλλος υπουργός σε αυτήν την συνάντηση εργασίας με τον κ.Βαρουφάκη μίλησαν σε βάθος για την κατάσταση, τονίζοντας ότι από την πλευρά της Γαλλίας υπάρχει επιθυμία βοήθειας και φιλίας.

    «Στόχος είναι να δοθεί ο χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει και εμείς θα είμαστε σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια», διαβεβαίωσε ο Σαπέν.

    Από τη συζήτηση κρατώ πολλά σημεία και κυρίως σημειώνω τέσσερις κοινές πεποιθήσεις:

    1. Η πρώτη είναι ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ και την ευρωζώνη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα αναδομήσει ένα κομμάτι από το μέλλον της.

    μέσα σε αυτο το πλαίσιο θα αναδομησει ενα κομμάτι από το μέλλον της

    2. Η δευτερη είναι όι τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη υπάρχει η ανάγκη για ανάπτυξη

    3. Αυτή η αναπτυξη θα έρθει από τις επενδύσεις για μία πιο ανταγωνιστική οικονοιμία

    4. Κοινή επιθυμία είναι ότι δεν μπορούμε να αναμορφώσουμε μία χώρα χωρίς δίκαιο φορολογικό στοίχημα, μάχη κατά της φοροαπάτης.....................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64133059
    1/2/15

    ReplyDelete
  5. «Βόμβα» από Handelsblatt: Ο Γιούνκερ θα καταργήσει την τρόικα...

    "Ο Γιούνκερ θέλει να καταργήσει την τρόικα", τιτλοφορείται το πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας. Μάλιστα, στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να έχει και τη συμφωνία της γερμανικής κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα.

    Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλου ρεπορτάζ, που είχε δημοσιεύσει πριν μερικές ώρες άλλη γερμανική εφημερίδα, η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, σύμφωνα με το οποίο το περιβάλλον του προέδρου της Κομισιόν διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι "με Γιούνκερ δεν υπάρχει περίπτωση Grexit".

    Δεδομένου ότι οι επισκέψεις της Τρόικα αντιλαμβάνονται ως ταπεινωτικές από τους Ελληνες, λέει η εφημερίδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει αυτό το βήμα κατάργησης των επισκέψεων των τεχνικών κλιμακίων και να επικεντρωθεί μόνο στους γενικούς στόχους της οικονομικής πολιτικής.......................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113447646
    1/2/15

    ReplyDelete
  6. Γερμανικός Τύπος: Έκτακτο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας από την Κομισιόν...

    Έκτακτο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας φέρεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου- να καταρτίζει η Κομισιόν. Κατά τις πληροφορίες, η στήριξη θα δοθεί έως το καλοκαίρι και θα έχει ως αντάλλαγμα δομικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, δημοσιεύματα θέλουν τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να επιθυμεί την κατάργηση της τρόικας, κάτι με το οποίο φέρεται μάλλον να συμφωνεί και το Βερολίνο................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231382085
    1/2/15

    ReplyDelete
  7. Π. Καμμένος: Δεν είναι πρόκληση η άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας...

    «Η Ελλάδα ασκεί την εθνική της κυριαρχία στον ελληνικό εναέριο χώρο, στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν προκαλεί κανέναν η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του δήμου Πειραιά για τους πεσόντες στα Ίμια, με αφορμή την πρωτοβουλία του να ρίξει προ ημερών στεφάνι στον βράχο των Ιμίων.

    Οι ήρωες των Ιμίων, οι αντιπλοίαρχοι Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός, τιμήθηκαν από τον δήμο Πειραιά σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή ( πρώην πλατεία Τερψιθέας), όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Παναγιώτη Βλαχάκου.

    «Η μνήμη των ηρώων ενώνει το έθνος, ενώνει τους Έλληνες. Είναι αυτές οι επέτειοι που δεν πρέπει ούτε να ξεχνούμε, ούτε να απουσιάζουν» δήλωσε αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο κ. Καμμένος, ο οποίος συνοδευόταν από τον ο αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη...................http://www.naftemporiki.gr/story/910414/p-kammenos-den-einai-proklisi-i-askisi-tis-ethnikis-mas-kuriarxias
    1/2/15

    ReplyDelete
  8. Παρέμβαση Ομπάμα για τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας...

    «Νομίζω ότι αναγνωρίζει η Γερμανία και άλλοι ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, από το να βρεθεί έξω από αυτή» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στο CNN.

    «Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε υφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους», τόνισε ο κ. Ομπάμα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «εάν συμφωνεί με τη δήλωση του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας ότι η λιτότητα δεν έφερε αποτέλεσμα».

    Επιπλέον όμως υπογράμμισε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία της Ελλάδας είχε επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων. «Η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν διάσημα τραγική» ανέφερε.

    Ο ίδιος επεσήμανε πως για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά, θα πρέπει να δρομολογήσει μια σειρά από αλλαγές....................http://www.elzoni.gr/html/ent/898/ent.51898.asp
    2/2/15

    ReplyDelete
  9. Η δήλωση του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για την Ελλάδα και την κρίση χρέους, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNN, έχει ιστορική σημασία, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο www.mignatiou.com και συνεχίζει: Και έγινε στην πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας...

    Όπως σημειώνει ο κ. Ινγατίου: Εχει εκλεχθεί μία νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, με συγκρουσιακή μάλιστα διάθεση, η οποία την ίδια στιγμή -έστω και αν δεν το παραδέχεται- γνωρίζει πως τα περιθώρια για τις διαπραγματεύσεις που επιδιώκει με αγωνία είναι στενά και αγγίζουν τα όρια του κινδύνου. Επίσης, η παγκόσμια κοινότητα αντιλαμβάνεται ευτυχώς, έστω και αργά, πως τα όρια μας, τα όρια των πολιτών έφτασαν στο κόκκινο. Ετσι απλά το λέω: δεν μπορούμε άλλο.

    Ο Αμερικανός ηγέτης έκανε σήμερα επιλογή, η οποία δεν έχει τόσο σχέση με την Ελλάδα και το πρόβλημα της αυτό καθ’ αυτό, αλλά με τη Γερμανία. Εξηγώντας, για μία ακόμη φορά το σύνθημά του, «Ναι στην Ανάπτυξη, Οχι στη Λιτότητα» στόχευσε την Καγκελάριο Μέρκελ, η οποία έχει διαμετρικά αντίθετη άποψη. Πιστεύει στη λιτότητα και στην τιμωρία των λαών, και ειδικά του ελληνικού. Ας μην έχουμε αμφιβολία γι’ αυτό, διότι η συνέχιση για πέμπτη χρονιά αυτών των απαράδεκτων και αβάστακτων μέτρων, ξέφυγε από τον δήθεν στόχο της διόρθωσης της οικονομίας και κατάντησε συνεχιζόμενη τιμωρία, φτώχεια και εξαθλίωση.......................http://www.capital.gr/News.asp?id=2217424
    2/2/15

    ReplyDelete
  10. Εφικτή η αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας...

    Είναι εφικτή τεχνικά η αποκατάσταση ιστορικού Γεφυριού στην Πλάκα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη δωρεάν μελέτη.

    O Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος βρίσκεται στην Άρτα, δήλωσε (Mega) ότι ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο τα κλιμάκια του υπουργείου Πολιτισμού και πρόσθεσε πως μόλις υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα θα βρεθούν και τα υλικά της γέφυρας για να ξαναχρησιμοποιηθούν.

    Επανέλαβε ότι από σήμερα το πρωί αρχίζει η καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, με τη βοήθεια και των κλιμακίων μηχανικών του υπουργείου Υποδομών που έχουν μεταβεί από την Αθήνα..................http://www.efsyn.gr/arthro/efikti-i-apokatastasi-toy-istorikoy-gefyrioy-tis-plakas
    2/2/15

    ReplyDelete
  11. Σόιμπλε: Δεν μας αρέσει το άνοιγμα Τσίπρα στη Μόσχα...

    Στο Βερολίνο δεν αρέσει η εγγύτητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, στο Reuters, προσθέτοντας πως η βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί βιώσιμο υποκατάστατο της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Αθήνα.


    Ερωτηθείς για το κάτα πόσο οι σχέσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Ρωσίας αποτελούν πηγή ανησυχίας, ο κ. Σόιμπλε είπε: «Δεν μας αρέσει».
    «Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στο συνέδριο του Reuters για την ευρωζώνη..................http://www.crashonline.gr/σόιμπλε-δεν-μας-αρέσει-το-άνοιγμα-τσίπ/
    2/2/15

    ReplyDelete
  12. Forbes: Παραπληροφόρηση των διεθνών ΜΜΕ για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ...

    «Το μέλλον όχι μόνο του ευρώ, αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαρτάται από τη βούληση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και θεσμών να διαπραγματευτούν ένα νέο New Deal για την Ελλάδα και τις άλλες προβληματικές οικονομίες» υποστηρίζεται σε δημοσίευμα-άρθρο στην ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού Forbes, στο οποίο δίνεται έμφαση στην «παραπληροφόρηση» διεθνών ΜΜΕ σχετικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως επισημαίνεται, «την Παρασκευή, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε δήθεν να συνεργασθεί με την τρόικα. Αυτό ωστόσο που αρνήθηκε, στην πραγματικότητα, είναι η συνεργασία με τους επιθεωρητές του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ορίσθηκαν για να επιβάλλουν ένα πρόγραμμα λιτότητας που καταστρέφει την ελληνική οικονομία»......................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=196936
    2/2/15

    ReplyDelete
  13. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το πρόγραμμά της, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης...

    Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου BELGA, o Σαρλ Μισέλ, μιλώντας σήμερα στην ετήσια συνάντηση των επικεφαλής των βελγικών διπλωματικών αρχών στο εξωτερικό, τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της ζώνης του ευρώ ως απάντηση στον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό που μπορεί, όπως είπε, να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ιδέα.

    Σχετικά με την Ελλάδα, ο Σ. Μισέλ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Βρυξέλλες, «να διευκρινίσει το πρόγραμμά του». «Οι Έλληνες πρέπει να παίξουν με ανοιχτά χαρτιά», είπε ο πρωθυπουργός του Βελγίου...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64133612
    2/2/15

    ReplyDelete
  14. Δημήτρης Χριστόφιας: Κοινή η προσπάθεια για απαλλαγή από τις Τρόικες...

    Η προσπάθεια να απαλλαγούμε από τις Τρόικες είναι κοινή, δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ύστερα από συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι ο κύριος Τσίπρας τον ενημέρωσε για τις προθέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και εκείνος τον ενημέρωσε για το Κυπριακό. Για το Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι είναι σίγουρος ότι με πολλή συνέπεια η νέα ελληνική Κυβέρνηση θα στηρίξει τον αγώνα του κυπριακού λαού ενάντια στις επεκτατικές πολιτικές της Τουρκίας για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    Ερωτηθείς κατά πόσον είναι δυνατόν κάτι να αλλάξει στην Ευρώπη στα θέματα λιτότητας, είπε ότι οι λαοί έχουν μπουχτίσει από τις νεοαποικιαικές πολιτικές της κ. Μέρκελ και των όποιων συνεργατών της. Είναι καιρός, τόνισε, οι ευρωπαϊκοί λαοί να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.
    Πηγή: ΚΥΠΕ
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/10552-dimitris-xristofias-koini-i-prospatheia-gia-apallagi-apo-tis-troikes
    2/2/15

    ReplyDelete
  15. Το Διεθνές Δίκαιο, η διεθνής νομιμότητα, οι αποφάσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ, σύμπασα η διεθνής κοινότητα, πλην της Τουρκίας, αναγνωρίζουν ένα κράτος στην Κύπρο, την Κυπριακή Δημοκρατία.,,

    Ένα κράτος με μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια και μία κυριαρχία, αποτελούμενο από δύο κοινότητες, την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή.

    Καλά θα κάνει ο κ. Έρογλου να ευθυγραμμισθεί επιτέλους με την διεθνή έννομη τάξη και να συνεισφέρει στην επίλυση του Κυπριακού, προσφέροντας έτσι τις καλές του υπηρεσίες στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

    Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, κ. Έρογλου, περί «ύπαρξης και τουρκοκυπριακού λαού στην Κύπρο, πέραν του ελληνοκυπριακού».
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2218180

    ReplyDelete
  16. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Κριστόμπαλ Μοντόρο εμφανίσθηκε σήμερα κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα "να αλλάξουν οι κανόνες" της ΕΕ για να υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως η Ισπανία τους έχει σεβασθεί...

    "Το να μπει κανείς στην Ευρώπη είναι κάτι εθελοντικό και ανήκουμε στη λέσχη αυτή με την προϋπόθεση ότι σεβόμαστε τους κανόνες της λέσχης επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον όλων μας", δήλωσε ο υπουργός της συντηρητικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι στη διάρκεια συνέντευξής του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

    "Την Ευρώπη δεν την έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρώπη είμαστε εμείς, οι χώρες που την αποτελούμε, εμείς είμαστε που έχουμε ορίσει αυτούς τους κανόνες", υπενθύμισε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τη βούληση της νέας ελληνικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επιτύχει μια επανεξέταση της πολιτικής της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, του χρέους περιλαμβανομένου...............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90224
    2/2/15

    ReplyDelete
  17. Επειδή η πτήση στα σύννεφα δεν διαρκεί επ’ άπειρον και οι απότομες προσγειώσεις εμπεριέχουν πάντα σοβαρούς κινδύνους για πιλοτήρια, πληρώματα και επιβάτες, οφείλω, ενόψει και των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε Γαλλία και Ιταλία να σκιαγραφήσω την εκεί κατάσταση...

    Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι η Γαλλία κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ ανεργίας στο τέλος Δεκεμβρίου με 3,496 εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν εργασία να μην έχουν καταγράψει καμία δραστηριότητα τον μήνα αυτό, σημειώνοντας αύξηση κατά 8.100 πρόσωπα σε σχέση με τον Νοέμβριο.

    Η αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος φτάνει το 5,7%.

    Αν σε αυτούς προστεθούν και οι Γάλλοι που είχαν περιορισμένη δραστηριότητα τον Δεκέμβριο, τότε ο αριθμός των ανέργων φτάνει τα 5,21 εκατομμύρια.

    Το ερώτημα εύλογο: Πώς είναι δυνατόν μια χώρα όπως η Γαλλία, δηλαδή μια βιομηχανική χώρα, με πάνω από 5 εκατομμύρια ανέργους, να δεχθεί αιτήματα χωρών όπως η Ελλάδα, χωρίς η κυβέρνησή της να κινδυνεύσει με άμεση πτώση;

    Την ημέρα μάλιστα που στη Γαλλία ανακοινώθηκε το νέο ρεκόρ ανεργίας, στελέχη συνδικαλιστικών ενώσεων της Γαλλίας έκοψαν το ρεύμα κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής ομιλίας που εκφωνούσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας............http://www.elzoni.gr/html/ent/909/ent.51909.asp
    3/2/15

    ReplyDelete
  18. Έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ελληνική κρίση δείχνει να είναι η Τουρκία...

    Με προκλητικό άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, τονίζει πως τώρα που η Ελλάδα έχει πρόβλημα χρέους, η Ευρώπη πρέπει να πλησιάσει την Τουρκία.

    Γράφει συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος Ozan Ceyhun: «Για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία και την επιδείνωση της κρίσης, θα πρέπει η Μέρκελ να μείνει σιωπηλή για λίγο και η Γερμανία να απόσχει από τις σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Αν και ορισμένοι στις Βρυξέλλες θα δυσαρεστηθούν με αυτό που γράφω, ωστόσο η μόνη αλήθεια είναι ότι η ΕΕ χρειάζεται να αποκτήσει στενότερη συνεργασία με την Τουρκία, λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια η ΕΕ χρειάζεται τη συνεργασία με την Τουρκία προκειμένου να καταπολεμήσει την απειλή των τζιχαντιστών και την ανάπτυξη της κρίσης στο μέτωπο της Ρωσίας με την Ουκρανία».
    http://www.crashonline.gr/sabah-ευρωπαίοι-αφήστε-την-ελλάδα-και-ελάτ/
    3/2/15

    ReplyDelete
  19. O Aρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, βολιδοσκοπείται για να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας...

    Όπως μεταδίδεται από την Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και βολιδοσκοπείται εντατικά από ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέονται με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, για να είναι υποψήφιος.

    Η επιλογή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να απομακρύνεται, καθώς προκαλεί πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/10570-o-arxiepiskopos-alvanias-gia-tin-proedria-tis-ellinikis-dimokratias
    3/2/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος με δήλωσή του παίρνει θέση για το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέταζε το ενδεχόμενο να τον προτείνει για Πρόεδρο...

      «O ορθόδοξος ιεράρχης έχει ένα συγκεκριμένο έργο στην εκκλησία. Δεν μπορεί να αναλάβει πολιτικές θέσεις«, δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πλήρως την θέση του.

      Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έκανε την παραπάνω δήλωση, ερωτηθείς από διάφορους δημοσιογράφους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σχετικά με την εκτεταμένη ειδησεογραφία για την πρόταση περί της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

      Delete
  20. Η Άγκυρα απέρριψε το αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού για αποχώρηση του “Μπαρμπαρός” από την κυπριακή ΑΟΖ, προκειμένου να μπορέσουν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό...

    Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ”, διπλωματικές πηγές από την Άγκυρα ανέφεραν ότι δεν θα αποσύρουν το ερευνητικό πλοίο επειδή το ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην στάση της Άγκυρας.

    "Οι θέσεις που είχαμε εκφράσει προηγουμένως ισχύουν", ανέφερε η ίδια πηγή, λέγοντας ότι οι τρεις προτάσεις της Άγκυρας παραμένουν εκεί:

    Πρώτον, να επιταχυνθεί η διαδικασία λύσης των Ηνωμένων Εθνών

    Δεύτερον, οι φυσικές πηγές να ανήκουν στην ενωμένη Κύπρο

    Τρίτον, να ιδρυθεί μια κοινή επιτροπή για τις φυσικές πηγές κατά τη διαδικασία της λύσης και τα έσοδα από τις φυσικές πηγές να κατακρατηθούν από αυτή την επιτροπή.
    http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/240404/ochi-apo-agkyra-sto-aitima-tsipra-gia-apochorisi-tou-mparmparos#sthash.JnEtRUGu.dpuf
    3/2/15

    ReplyDelete
  21. Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την τρόικα εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt...

    Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η συζήτηση περί αποχώρησης αντανακλά ανησυχίες εντός της ΕΚΤ ότι το ευρείας κλίμακας σχέδιο της τράπεζας για την αγορά κρατικών ομολόγων, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρούσεις συμφερόντων.

    «Η ΕΚΤ θα επωφεληθεί της ευκαιρίας για να εξέλθει», δήλωσε μια γερμανική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με τη Handelsblatt...............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231382483
    3/2/15

    ReplyDelete
  22. Κυβέρνηση: Διαγραφή χρέους γίνεται με πολλούς τρόπους ...

    Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης για διαγραφή του χρέους, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, διευκρινίζοντας ότι διαγραφή μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους.

    Συνοψίζοντας την συζήτηση των τελευταίων ημερών γύρω από το θέμα αυτό, αλλά και την συζήτηση για το μέλλον της τρόικας, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τονίζουν:

    1. Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο για αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και να μπορέσει να ενισχυθεί η πραγματική ανάπτυξη.

    2. Διαγραφή χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. Ένας από αυτούς τους τρόπους -υπάρχουν και άλλοι- είναι τα όσα παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκης σε Βρετανούς επενδυτές. Καμιά κωλοτούμπα, λοιπόν..................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64134297
    3/2/15

    ReplyDelete
  23. Oι Ευρωπαίοι βάζουν «πάγο» στην πρόταση Βαρουφάκη για ανταλλαγή ομολόγων ...

    Μάλλον ψυχρή υποδοχή επεφύλαξαν οι Ευρωπαίοι στην πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για ανταλλαγή ομολόγων, το επιτόκιο των οποίων θα συνδέεται με την οικονομική ανάπτυξη, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τον σκεπτικισμό που εκφράζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters.

    Οι ίδιες πηγές τονίζουν για την ελληνική πρόταση: «Θέλουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Αλλά οι πρώτες αντιδράσεις χαρακτηρίζονται μάλλον από σκεπτικισμό. Υπάρχει ανησυχία ότι (σσ: η πρόταση) αποτελεί άλλο ένα κόλπο για να επιτευχθεί ένα κούρεμα.

    Ο Βαρουφάκης είναι έξυπνος, αλλά υποβαθμίζει τα προβλήματα και τα θεσμικά όρια της ΕΚΤ και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης».................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113448801
    3/2/15

    ReplyDelete
  24. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο περιθώριο συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Σιενγκ Λουν, δήλωσε ότι προς το παρόν δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με τα σενάρια για τους επόμενους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα του χρέους....

    «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τα πάντα τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Όσο η ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα επεξεργάζεται τις θέσεις της, το Βερολίνο τηρεί στάση αναμονής. Η γερμανική κυβέρνηση περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν στη συνέχεια τη βάση για περαιτέρω συνομιλίες.

    Μια πρώτη ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με την ελληνική πλευρά αναμένεται πάντως να δοθεί μάλλον άμεσα. Όπως επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη Deutsche Welle προετοιμάζει συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γιάνη Βαρουφάκη είτε για την Τετάρτη είτε για την Πέμπτη στο Βερολίνο. Σημειωτέον, ότι την Τετάρτη θα υπάρξει συνάντηση του έλληνα υπουργού Οικονομικών με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στη Φραγκφούρτη.................http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2219182

    ReplyDelete
  25. Αλματώδη άνοδο 11,27% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τρίτη...

    Ράλι ανόδου κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τρίτη, εν μέσω σημαντικής βελτίωσης και στην αγορά ομολόγων, στον απόηχο των προτάσεων του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, που προκάλεσαν ανακούφιση στις αγορές. Θετικά λειτουργούν στην επενδυτική ψυχολογία και τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τις επαφές της κυβέρνησης με ευρωπαίους αξιωματούχους...............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231382677
    3/2/15

    ReplyDelete
  26. Το χρέος ορισμένων εκ των φτωχώτερων πολιτών της Κροατίας αποφάσισε να ακυρώσει η κυβέρνηση...

    Το συγκεκριμένο μέτρο υιοθετήθηκε στα μέσα Ιανουαρίου από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας.

    Σύμφωνα με το μέτρο, οι πολίτες με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 1.250 κούνα (184 δολάρια), χωρίς δική τους κατοικία και χωρίς καταθέσεις, θα τύχουν διαγραφής οφειλών, ύψους έως και 35.000 κούνα (5.146 δολάρια).

    Το πρόγραμμα, που ονομάζεται «νέα αρχή» και αναμένεται να ανακουφίσει περίπου 60.000 Κροάτες, υποχρεώνει τις δημοτικές αρχές, εταιρείες υπηρεσιών κοινής ωφελείας και τηλεπικοινωνιών, φορολογικές αρχές και τράπεζες να διαγράψουν μέρος του χρέους των φτωχών Κροατών, να «ξεπαγώσουν» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να απορροφήσουν τις ζημιές.
    http://www.elzoni.gr/html/ent/949/ent.51949.asp

    ReplyDelete
  27. Σταθάκης στο CNN: Δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη...

    «Δεν θέλουμε το κράτος να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν προ κρίσης. Η Ελλάδα είχε πολλά προβλήματα και δεν εκβιάζουμε την Ευρωζώνη. Προσπαθούμε να βρούμε την πιο λογική λύση και για τις δύο πλευρές, μία λύση που να ελαχιστοποιεί τις απώλειες που θα έχουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι»...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64134617
    4/2/15

    ReplyDelete
  28. Ερτούγ: Αρνηση των «πραγματικοτήτων» η δήλωση Κούτρα...

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ προσπαθεί να επιβάλλει την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Η δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ ότι στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα κράτος αποτελεί άρνηση των πραγματικοτήτων και παραμελεί την ελεύθερη βούληση των Τ/κ που ίδρυσαν την “ΤΔΒΚ”, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο “εκπρόσωπος” της “προεδρίας”, Οσμάν Ερτούγ.

    Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σχολιάζοντας την χθεσινή δήλωση του κ. Κούτρα, ο κ. Ερτούγ υποστήριξε ότι εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ προσπαθεί να επιβάλλει την Κυπριακή Δημοκρατία που ότι 1963 οι Ε/κ σφετερίστηκαν με την δύναμη των όπλων – όπως είπε – στους Τ/κ. Αυτές οι μονόπλευρες δηλώσεις, συνέχισε, δείχνουν ότι παρ` ότι αλλάζουν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, η πολιτική τους στο Κυπριακό δεν αλλάζει. “Όμως εμείς περιμέναμε από την νέα ελληνική κυβέρνηση, νέες και πιο εποικοδομητικές προσεγγίσεις”.

    Επιπλέον υποστήριξε ότι η δήλωση του κ. Κούτρα σε σχόλιο των δηλώσεων Ντερβίς Έρογλου για δύο ίσους και κυρίαρχους λαούς στην Κύπρο, είναι “ενάντια στο πνεύμα και το γράμμα της κοινής δήλωσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2014”, όπου – είπε – ξεκάθαρα καθορίζεται ότι η κυριαρχία πηγάζει ίσα από τους Τ/κ και τους Ε/κ, δηλαδή από τους δύο “λαούς”, κατέληξε. Περιμένουν, πρόσθεσε, από την νέα ελληνική κυβέρνηση να δείξει σεβασμό στην κοινή δήλωση και να πείσει την ε/κ πλευρά να αφήσει τις αστήριχτες δικαιολογίες και να γυρίσει στο τραπέζι των συνομιλιών.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=197211
    4/2/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σκληρή απάντηση της Αθήνας στη δήλωση Ερογλου ότι «η Ελλάδα αγνοεί την λεγόμενη “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”»...

      «Η Αθήνα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για παράδοση μαθημάτων Διεθνούς Δικαίου, ξεκινώντας από τα βασικά και αυτονόητα».

      Tη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με τις «συστάσεις» του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου προς την Αθήνα «να μην μπερδεύει τους όρους "κράτος" και "αναγνωρισμένο κράτος"»...............http://www.tanea.gr/news/politics/article/5206142/sklhrh-apanthsh-ths-athhnas-sth-dhlwsh-erogloy-oti-h-ellada-agnoei-thn-toyrkikh-dhmokratia-boreioy-kyproy/
      4/2/15

      Delete
  29. Με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, συναντήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρωτοβουλία ΟΑΣΕ και το συμβούλιο που θα ασχοληθεί με τα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας...

    Αμέσως μετά την συνάντηση η κ. Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενημέρωσα τον υπουργό Εξωτερικών για την πρωτοβουλία η οποία ελήφθη στο επίπεδο του ΟΑΣΕ, για ένα συμβούλιο που θα ασχοληθεί με τα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας κυρίως σε σχέση με την Ρωσία, αλλά και της ευρύτερης ευρωπαϊκής ασφάλειας.

    Όπως γνωρίζετε, πάγια θέση μου είναι η εθνική συνεννόηση, η οποία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι απαραίτητη. Ήθελα να γνωρίζει ο κ. Κοτζιάς ποιες είναι οι θέσεις τις οποίες θα υποστηρίξω και θέλω να πιστεύω ότι αυτή συνεργασία θα συνεχιστεί».
    http://www.crashonline.gr/συνάντηση-κοτζιά-μπακογιάννη-για-το/

    ReplyDelete
  30. «Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το μέλλον της Ελλάδας κάνει νευρικούς τους αποταμιευτές», σύμφωνα με άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Welt...

    Παρακάτω αναφέρεται ότι «οι Βρυξέλλες προετοιμάζονται για μία πανικόβλητη εισβολή στις τράπεζες». Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει μία επέκταση των πιστώσεων» προς την Ελλάδα.
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2220642
    4/2/15

    ReplyDelete
  31. Βloomberg: Mε οικονομικό κραχ κινδυνεύει η Ελλάδα στις 25 Φεβρουαρίου ...

    Τα παραπάνω αναφέρει σε νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους «οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την οικονομική θέση της χώρας».

    Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων και όπως ανέφερε μία από τις δύο πηγές -που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της- η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από χρήματα στις 25 Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, με τους Έλληνες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες, ο Τσίπρας θα μπορέσει να επιβιώσει για λίγες μόνο ακόμη εβδομάδες και στο τέλος του Μαρτίου θα πρέπει να πάρει μια καθοριστικής σημασίας απόφαση: Να δεχθεί μια σανίδα σωτηρίας, με τις προϋποθέσεις που έχει επανειλημμένα απορρίψει ή να αποχωρήσει από το ευρώ..................http://www.protothema.gr/economy/article/448789/vloomberg-me-oikonomiko-krah-kinduneuei-i-ellada-stis-25-fevrouariou/

    ReplyDelete
  32. Liberation: Φρούδες οι ελπίδες του Τσίπρα- η ελληνική κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε συμβιβασμό...

    Σε άρθρο της Γαλλικής εφημερίδας Liberation, o Ζαν Κατρεμέρ, διαπιστώνει ότι τα περιθώρια ελιγμών για την Ελλάδα στενεύουν και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε ένα συμβιβασμό.

    Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνη συνεχίζουν να αρνούνται μια επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στην, οικονομικά εύθραυστη, Ελλάδα και η νέα ελληνική κυβέρνηση ανακαλύπτει ότι τα περιθώρια ελιγμών στενεύουν. Στο τιμόνι της οικονομίας μιας «χρεοκοπημένης χώρας», όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να παραδεχτεί ότι τα ταμεία είναι άδεια και ότι, χωρίς την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα καταρρεύσει οικονομικά..................http://www.crashonline.gr/liberation-φρούδες-οι-ελπίδες-του-τσίπρα-η-ελλη/
    5/2/15

    ReplyDelete
  33. Διεθνή ΜΜΕ: Πιέζει η ΕΚΤ για να «συμμορφωθεί» η Ελλάδα...

    Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται η αιφνιδιαστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να να σταματήσει να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, από τις 11 Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για «μπρα ντε φερ» με την Ελλάδα που έχει ως στόχο να πειστεί η χώρα μας ότι χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μεταρρυθμίσεις, δεν υπάρχει ρευστότητα.......http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64135188

    ReplyDelete
  34. Με πτώση άνω του 9% άνοιξε το Χρηματηστήριο Αθηνών μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποδέχεται ως ενέχυρο το ελληνικό χρέος από τις ελληνικές τράπεζες...

    Μόλις 4 λεπτά από την έναρξη της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης τιμών, μειωνόταν σχεδόν κατά 9%. Οι μετοχές των τραπεζών ήταν εκείνες με τις μεγαλύτερες απώλειες που έφταναν κατά μέσο όρο, σχεδόν το 20%.

    Στις 10:40, δέκα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο δείκτης διαμορφωνόταν σε 777,5 σημειώνοντας πτώση -8,32%.

    Ωστόσο στη συνέχεια η πτώση περιορίστηκε και λίγο πριν τις 11 ήταν στο -5,82%. Ο ελληνικός δείκτης είναι στο -22,55%.

    Ο Γενικός Δείκτης Τιμών, βρίσκεται στις 798,66 μονάδες και ο τζίρος στα 17,66 εκατ. ευρώ.

    Η αγορά υποχωρεί μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 17,47%, ενώ οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.........http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26502&subid=2&pubid=113449943
    5/2/15

    ReplyDelete
  35. Τέσσερις ψαράδες, ένας Ελληνοκύπριος 33 ετών και τρεις αλλοδαποί πλήρωμα Αιγυπτιακής καταγωγής, ενώ είχαν μεταβεί στην περιοχή του θύλακα των Κοκκίνων με βάρκα για ψάρεμα τους πλησίασε άκατος του τουρκικού στρατού και τους οδήγησε στην ακτή των Κοκκίνων όπου συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές...

    Σύμφωνα με την Αστυνομία το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 10:30 το πρωί.

    Στρατιώτες σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή του Παχυάμμου διαπίστωσαν ότι ένα φουσκωτό σκάφος του κατοχικού στρατού και δεύτερο μικρό σκάφος προσέγγισαν ψαρόβαρκα Ελληνοκύπριου που βρισκόταν στα ανοιχτά για ψάρεμα.

    Ακολούθως οι τέσσερις ψαράδες στην βάρκα συνελήφθησαν από τις κατοχικές δυνάμεις και μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα, προς την περιοχή του Λιμνίτη, όπου παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα και ανακρίνονται.
    Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ
    http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=284506&-V=articles

    ReplyDelete
  36. Μεγάλη εθνική υποχώρηση προ των πυλών...

    Περισσότερο από ορατός προβάλλει ο κίνδυνος να υποστούμε μια μεγάλη εθνική υποχώρηση όσον αφορά στον διεθνή διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση 20 θαλασσίων οικοπέδων στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

    Όπως πληροφορηθήκαμε, ο νέος αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι ο διεθνής διαγωνισμός θα επανεξεταστεί «στη βάση του εθνικού συμφέροντος και του μέγιστου αποτελέσματος για τη χώρα μας».

    Πρόκειται για διαγωνισμούς που έχουν δημοσιευθεί (από τις 13 Νοεμβρίου 2011) στην Εφημερίδα της ΕΕ και αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα, χωρίς καν να έχει ανακηρύξει ΑΟΖ, κατόρθωσε τα οικόπεδα αυτά, πολλά από τα οποία βρίσκονται εκτός των χωρικών της υδάτων, να αναγνωριστούν από την ΕΕ.

    Η χώρα διατρέχει έναν θανάσιμο εθνικό και γεωπολιτικό κίνδυνο.

    Κι’ αυτό, διότι ετοιμάζεται να αμφισβητήσει μια μεγάλη επιτυχία της.

    Υπό κανονικές συνθήκες οι προσφορές των ενδιαφερόμενων πετρελαϊκών εταιρειών θα υποβάλλονταν ως τον Μάιο του 2015 (έξι μήνες μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης) και θα ακολουθούσαν τρεις μήνες για την αξιολόγηση των προσφορών και άλλοι 3 μήνες διαπραγματεύσεων.

    Έτσι το Νοέμβριο του 2015 θα είχαν αναδειχθεί οι ανάδοχοι..............http://www.elzoni.gr/html/ent/007/ent.52007.asp

    ReplyDelete
  37. Η Ευρώπη ζυγίζει το κόστος του να πετάξει την Ελλάδα έξω, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της The Wall Street Journal...

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το πόση σημασία έχει η Ελλάδα για την Ευρώπη, είναι ένα ερώτημα που διατυπώνεται από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τη στιγμή που εντείνονται οι διεργασίες για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας,

    «Η απάντηση είναι σημαντική διότι θα βοηθήσει να εξακριβωθεί πόσο μακριά θα προχωρήσουν ο κυβερνήσεις για να υιοθετήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις του νέου Έλληνα πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα ή εάν θα είναι πρόθυμες να οδηγηθούν σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ και πιθανώς και την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

    Συνεχίζει μάλιστα επισημαίνοντας πως για τον Winston Churchill, η Ελλάδα έχει σημασία για συναισθηματικούς και στρατηγικούς λόγους. Είναι ο ίδιος συνδυασμός συναισθήματος και στρατηγικής σημασίας που έχει οδηγήσει τα τελευταία 70 χρόνια τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν ότι η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη με την Δύση και την ΕΕ.....................http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2222649
    6/2/15

    ReplyDelete
  38. Επιστολή 300 διανοούμενων από όλο τον κόσμο υπέρ της Ελλάδας...

    Επιστολή υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης συνυπογράφουν 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου.

    Την επιστολή δημοσιεύει η ιστοσελίδα mediapart.fr, συνιδρυτής της οποίας είναι ο πρώην διευθυντής του Monde, Έντι Πλενέλ.

    Με την επιστολή αυτή καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβαστούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του χρέους».............http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231383492
    6/2/15

    ReplyDelete
  39. Δεν Δίνουμε Δάνεια - Γέφυρες Δηλώνει ο Ντάισελμπλουμ...

    Οι χώρες της ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μία συμφωνία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος στήριξής της, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    « Δεν κάνουμε δάνεια - γέφυρες », δήλωσε συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στη Χάγη, όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα της Ελλάδας. Αναφερόμενος στο έκτακτο συμβούλιο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου), ο επικεφαλής του δήλωσε: « Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες. Υποθέτω ότι πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές ».
    http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90421
    6/2/15

    ReplyDelete
  40. WSJ: Η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει από μετρητά μέσα στις επόμενες εβδομάδες...

    Αιτία, όπως αναφέρει, η άρνηση της ΕΚΤ στο αίτημα των ελληνικών αρχών να τους δοθεί άδεια η χώρα να αντλήσει επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ μέσω δημοπρασιών εντόκων γραμματίων. Κατά την WSJ εάν αυτό γίνονταν τότε η χώρα θα λάμβανε μία «ανάσα» 4-6 μηνών, δηλαδή τον χρόνο ο οποίος χρειάζεται – σύμφωνα με την Αθήνα – προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.............http://www.protothema.gr/economy/article/449515/wsj-i-ellada-kinduneuei-na-xemeinei-apo-metrita-mesa-stis-epomenes-evdomades/
    6/2/15

    ReplyDelete
  41. Εντονη ανησυχία συνεχίζει να επικρατεί στον Έβρο από τη συνεχιζόμενη αύξηση στη στάθμη των νερών του ποταμού. Το ενδιαφέρον όλων των τοπικών αρχών και των κατοίκων επικεντρώνεται αυτή την ώρα στον οικισμό Πόρος, ο οποίος εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους...

    Ο μεγάλος υδάτινος όγκος, που κατευθύνεται στο νότιο τμήμα του ποταμού σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από το μεσημέρι, προβληματίζουν τις αρχές που εκπονούν σχέδιο κατασκευής αναχώματος σε καίριο σημείο του οικισμού, ώστε να εμποδίσουν την εισροή νερών και να αποτρέψουν μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό επεισόδιο.

    Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τον οικισμό Λαγυνά, ο οποίος εκκενώθηκε από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα, όπου πλημμύρισαν μερικές δεκάδες σπίτια και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Τα νερά στον οικισμό σταδιακά υποχωρούν και πιθανόν αύριο το πρωί οι κάτοικοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους...............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=220110
    6/2/15

    ReplyDelete
  42. «Εντελώς ανοιχτό» παραμένει το τι θα συμβεί μετά την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος στο τέλος Φεβρουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις στο έκτακτο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας...

    «Μέχρι τώρα είναι ασαφές ποια είναι η ακριβής θέση της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, πρόσθεσε ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι μια τάξη μεγέθους για μια χρηματοδότηση-γέφυρα τού είναι άγνωστη.

    Προειδοποίησε, μάλιστα, την ελληνική κυβέρνηση να μην ακυρώσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τους προκατόχους της. «Αν είναι έτσι, ότι ήδη υπάρχοντα στοιχεία ακυρώνονται, αυτό δεν θα ήταν καλό σημάδι» σημείωσε.
    http://www.tanea.gr/news/economy/article/5207135/soimple-anoixto-to-ti-tha-symbei-meta-thn-ekpnoh-toy-ellhnikoy-programmatos/
    6/2/15

    ReplyDelete
  43. Την έκδοση σερβικού διαβατηρίου έχουν ζητήσει περισσότεροι από 60.000 Αλβανοί του Κοσόβου...

    Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, μετά την τελετή υπογραφής με τον πρέσβη της Σουηδίας Κρίστερ Άσπα, πρωτοκόλλου για την εφαρμογή της συμφωνίας Σερβίας και Ε.Ε. για την επανεισδοχή ατόμων που παράνομα διαμένουν σε χώρες της Ένωσης.

    Ο κ. Στεφάνοβιτς δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η δική του ερμηνεία είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί θέλουν η Σερβία να είναι η χώρα τους.

    «Ένας αριθμός Αλβανών του Κοσόβου επιθυμεί να αναγνωρίσει τη Σερβία ως χώρα του. Εγώ έτσι το ερμηνεύω», σημείωσε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών.
    http://www.elzoni.gr/html/ent/064/ent.52064.asp

    ReplyDelete
  44. Ο Σταθάκης διαψεύδει δημοσίευμα της WSJ για ρευστότητα...

    Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Τουρισμού και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης διέψευσε αργά το βράδυ μέσω twitter, ότι στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal αναφέρθηκε σε πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο.

    Συγκεκριμένα η ανάρτηση στο twitter έχει ως εξής: Στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους της Wall Street Journal σε καμία περίπτωση δεν μίλησα για πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ελληνικό Δημόσιο τον Μάρτιο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσουμε στη Βουλή περιγράφουν το σχέδιο που θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ταμειακές ροές. Δεν θα προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64136255

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σοκάρει η δήλωση ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου, και συγκεκριμένα του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει...

      Ο κ. Σταθάκης προειδοποίησε ότι εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης - γέφυρα, η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ». Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου για την ρευστότητα.

      Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Ελλάδα θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του διεθνούς πακέτου διάσωσης μέχρι τον Ιούνιο. Ζητάει δε, από άλλες κυβερνήσει τις ευρωζώνης να της χορηγήσουν μία χρηματοδότηση γέφυρα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις στο μεταξύ, η οποία σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη ανέρχεται σε 4-5 δισ. ευρώ.

      Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires που επικαλείται τέσσερις αξιωματούχους, σε συνάντηση ανώτατων αξιωματούχων των οικονομικών υπουργείων την Πέμπτη, η Ελλάδα ζήτησε την άδεια να αντλήσει επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμο χρέος -ένα αίτημα που απορρίφθηκε αμέσως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113451140

      Delete
  45. Εντείνονται πανταχόθεν οι πιέσεις, ενόψει Γιούρογκρουπ ...

    Ο ανταποκριτής του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες Βαγγέλης Δεμίρης, επικαλούμενος πληροφορίες, μετέδωσε ότι οι περισσότεροι εταίροι με επικεφαλής τη Γερμανία, πίεζουν την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του ισχύοντος προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο, την αντιπρόταση της Αθήνας για πρόγραμμα-γέφυρα δύο μηνών, έως ότου εξευρεθεί συνολική συμφωνία.
    Η Αθήνα πάντως παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της και διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί παράταση του μνημονίου, το οποίο χαρακτηρίζει καταστροφικό και αδιέξοδο.
    Το σχέδιο που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβερνηση στους εταίρους της, με στόχο τη συμφωνία-γέφυρα, οριστικοποιήθηκε χθες σε μαραθώνιες συσκέψεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο του.

    "Κοφτός" ο Ντάισελμπλουμ
    Δεν κάνουμε δάνεια-γέφυρες, δήλωσε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπουμ, δίδοντας το στίγμα του τι θα αντιμετωπίσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνεδρία της Τετάρτης.
    Σύμφωνα με το Bloomberg, o Γερούν Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς για το ελληνικό αίτημα, είπε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν συμφωνία βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, κατά τη διάρκεια επαναδιαπραγμάτευσης του προγράμματος στήριξής της.
    Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η συνεδρία της Τετάρτης θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θα προχωρήσουν μαζί τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.
    Υποθέτω, είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές..............http://riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/10825-enteinontai-pantaxothen-oi-pieseis-enopsei-gioyrogkroup
    7/2/15

    ReplyDelete
  46. Fraport: Η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια...

    Η γερμανική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα τηρήσει τη συμφωνία ύψους 1,4 δισεκ. δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64136471
    7/2/15

    ReplyDelete
  47. Oγκώδεις φάκελοι φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και «μαύρου χρήματος» άρχισαν να βγαίνουν ένας - ένας από τα συρτάρια του ΣΔOE και των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Oικονομικών...

    Oι οικονομικοί εισαγγελείς έδωσαν εντολή να ανοίξουν μεγάλες υποθέσεις που είχαν κλείσει για να ελεγχθούν ξανά από την αρχή, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται όλες οι περίφημες λίστες της φοροδιαφυγής.

    Oι έλεγχοι θα επικεντρωθούν κατά προτεραιότητα σε μεγάλες ύποπτες φορολογικές υποθέσεις που έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες από την περίφημη Eπιτροπή Eπίλυσης Φορολογικών Διαφορών του άρθρου 70A, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο θα βρεθούν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό κατά την προεκλογική περίοδο.

    H νέα ηγεσία του υπουργείου Oικονομικών και ο υπουργός Eπικρατείας για τη Διαφθορά, Παναγιώτης Nικολούδης, «ποντάρουν» πολλά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και του «μαύρου χρήματος» καθώς θεωρούν ότι μπορεί να αποφέρουν σημαντικά έσοδα τα οποία θα στηρίξουν τα ταμεία του Δημοσίου και παράλληλα τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τη «μάχη» αυτή θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν επικοινωνιακά από τη νέα κυβέρνηση...................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113450922

    ReplyDelete
  48. Οκτώ οι νεκροί στο ναυάγιο με μετανάστες βόρεια της Σύμης...

    Σε εξέλιξη είναι από τις 12 το μεσημέρι έρευνες από ελικόπτερο super puma και πλωτό του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή βόρειας της Σύμης, μετά την ανατροπή λέμβου, χθες βράδυ με παράτυπους μετανάστες, κοντά στα τουρκικά παράλια. Η τουρκική ακτοφυλακή ενημέρωσε στις 12:05 για το τραγικό συμβάν, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου...............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=220160

    ReplyDelete
  49. Ο Ολι Ρεν ανήρτησε δημοσίευμα για Grexit στο Twitter ...

    Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, που κάνει λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τέως επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Όλι Ρεν, δείχνοντας να το υιοθετεί.

    «Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές ακόμα καταστροφικές εβδομάδες σαν αυτή», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του άρθρου των FT.

    «Η Αθήνα και οι πιστωτές έχουν μόνο ημέρες να αποφασίσουν για το πώς η Ελλάδα θα επιβιώσει στους επόμενους τέσσερις μήνες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο επίμαχο δημοσίευμα.

    Σε άλλο tweet του, ο κοινοτικός αξιωματούχος ανήρτησε δημοσίευμα των Swiss Leaks σύμφωνα με το οποίο έλληνες πολίτες κατέθεσαν σε ελβετικούς λογαριασμούς 2,5 δισεκ. δολάρια μόνο για την περίοδο 2006 - 2007.
    http://euractiv.gr/oikonomia/o-oli-ren-anirtise-dimosieyma-gia-grexit-sto-twitter
    9/2/15

    ReplyDelete
  50. Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε θέμα ρωσικών αεροπορικών ή ναυτικών βάσεων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης...

    Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η Μόσχα δεν έχει υποβάλει καν τέτοιο αίτημα. Πρόσθεσε ότι αυτό στο οποίο αναφερόταν ο πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν η ανανέωση μιας συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία συνίσταται στη συντήρηση στρατιωτικού εξοπλισμού και την αγορά ανταλλακτικών.
    "Οι όποιες διευκολύνσεις", τόνισε ο κ. Κασουλίδης, "θα είναι καθαρά ανθρωπιστικής φύσεως".
    http://riknews.com.cy/index.php/news/politiki/item/10995-den-tithetai-thema-rosikon-vaseon-stin-kypro
    9/2/15

    ReplyDelete
  51. Μέρκελ: Σημασία έχει τι θα πέσει στο τραπέζι του Eurogroup...

    «Αυτό που μετράει είναι το τι θα παρουσιάσει η Ελλάδα στο Eurogroup» ανέφερε η Αγκελα Μέρκελ απαντώτας σε ρωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

    Στις προτάσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup την Τετάρτη έδωσε έμφαση η καγκελάριος Μέρκελ, κατά τη κοινή συνέντευξη στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, η κα Μέρκελ είπε:

    «Την Τετάρτη, θα υπάρξει ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα θέσει στο τραπέζι η Ελλάδα. Η γερμανική πολιτική, από το 2010, έχει ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οι βασικοί κανόνες παραμένουν οι ίδιοι: θα πρέπει να προσπαθήσετε (η Ελλάδα) και οι υπόλοιποι θα δείξουν αλληλεγγύη. Τα προγράμματα αποτελούν τη βάση για τις συνομιλίες. Πάντα λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει βιώσιμο πρόγραμμα και θα το συζητήσουμε».

    Στην εισαγωγή της τοποθέτηση, πριν να απαντήσει σε ερωτήσεις, η κα Μέρκελ δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ομπάμα, σημειώνοντας επίσης ότι «έχουμε επιτύχει αρκετά όσον αφορά την Ευρωζώνη. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, ειδικά όσον αφορά την ανάπτυξη» και επεσήμανε «ως παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, μετά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προχώρησαν».
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64137262

    ReplyDelete
  52. Συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας στους τομείς των γεωλογικών ερευνών για υδρογονάνθρακες συμφωνήθηκε, κατά το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, στην πρόσφατη συνάντηση, που είχαν στην Αθήνα, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας «OAO Rosgeologia», Ρομάν Πάνοφ και ο πρόεδρος της Copelouzos Group, Δ. Κοπελούζος, με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη...

    Το πρακτορείο επικαλείται σχετική ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας για ελληνορωσική συνεργασία, «τόσο σε επίπεδο κρατικών εταιρειών όσο και ιδιωτικών φορέων εκμετάλλευσης φυσικών πόρων», όπου αναφέρεται ότι αποφασίστηκε να συγκροτηθεί κοινή ελληνορωσική ομάδα εργασίας, η οποία θα συντονίζει τη συνεργασία των δύο πλευρών..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26523&subid=2&pubid=113453243

    ReplyDelete
  53. Νέα αναβολή παίρνει η ανακοίνωση για την προτεινόμενη υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας...

    Σύμφωνα με πληροφορίες, "λευκός" καπνός δεν θα βγει για το όνομα του νέου ενοίκου της Ηρώδου Αττικού, πριν από το Σαββατοκύριακο παρότι οι αρχικές πληροφορίες, έφεραν τον κύβο να ρίπτεται την Τετάρτη, μετά από συνεδρίαση της Κ.Ο ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπενθυμίζεται, ότι "φαβορί" για τον θώκο φέρεται ο έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, γεγονός που έχει προκαλέσει "πονοκέφαλο" στον J. C. Juncker, καθώς ο Πρόεδρος της Κομισιόν, δεν επιθυμεί να διαταραχθεί η εσω-κομματική ισορροπία στο Κολέγιο των Επιτρόπων..............http://www.capital.gr/News.asp?id=2224817

    ReplyDelete
  54. Τα Πέντε Σημεία - Κλειδιά της Ελληνικής Πρότασης στο Έκτακτο Eurogroup...

    Με ένα «πακέτο» πέντε σημείων αναμένεται να μεταβεί η κυβέρνηση στο έκτακτο Eurogroup την προσεχή Τετάρτη και με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου για να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος έως το τέλος Αυγούστου για τη διαμόρφωση ενός νέου συμβολαίου που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο.

    Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να περιλαμβάνει:

    *Μια συμφωνία-γέφυρα έως το τέλος Αυγούστου και από την 1η Σεπτεμβρίου να υπάρξει το οριστικό συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και εταίρων

    *Το 30% των «τοξικών» δεσμεύσεων του Μνημονίου, βασικό των οποίων θεωρείται η αποδόμηση της αγοράς εργασίας, θα φύγουν και θα αντικατασταθούν από 10 μεταρρυθμίσεις που θα προταθούν από την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Μεταξύ των δέκα μεταρρυθμίσεων δεν περιλαμβάνεται το ασφαλιστικό................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=90493
    9/2/15

    ReplyDelete
  55. Δρίτσας: Παύση περαιτέρω ιδιωτικοποίησης για ΟΛΠ και ΟΛΘ...

    Η δραστική μείωση της ανεργίας των ναυτικών και η επανακαταξίωση του ναυτικού επαγγέλματος, ο τερματισμός της απλήρωτης εργασίας των ναυτικών, καθώς και η ομαλή και τακτική διεξαγωγή όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων της ακτοπλοΐας, αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης στο χώρο της ναυτιλίας - ανέφερε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

    Ιδιαίτερα, ο Θ.Δρίτσας συνέδεσε την πάταξη της ανεργίας των ναυτικών, με την «επιτακτικά αναγκαία αύξηση της ανταπόδοσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου προς την ελληνική κοινωνία» - μια ανταπόδοση που «πρέπει να περιλάβει πρώτα απ' όλα την ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα».

    Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, ο Δρίτσας επαναβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης για παύση της ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών των Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης - ενώ για όπου υπάρχει ήδη εγκαθιδρυμένη εκμετάλλευση λιμανιών ή μαρινών από ιδιώτες, ο κ. Δρίτσας έθεσε τέσσερα αναγκαία προαπαιτούμενα: ................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231384319
    9/2/15

    ReplyDelete
  56. Εκλογές έγιναν, η κυβέρνηση άλλαξε, οι προγραμματικές δηλώσεις διαβάστηκαν, αλλά το προαιώνιο ερώτημα παρέμεινε αναπάντητο: Πού θα βρεθούν τα λεφτά;..

    Οι «πηγές» στις οποίες αναφέρεται η κυβέρνηση είναι θολές, ασαφείς και αβέβαιες.

    Οι ομιλίες που ακούστηκαν στη Βουλή θύμιζαν περισσότερο προεκλογικές εξαγγελίες και ακούγονταν απειλητικές, αν λάβουμε υπ’ όψη το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη και που δεν επιδέχεται καμιά ωραιοποίηση.

    Το γενικό κλίμα θυμίζει ημέρες Οκτωβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου και οι περί αυτόν διακήρυσσαν ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, προκαλώντας την οργή του Αλμούνια και την περίφημη φράση του Γιούνκερ «The game is over».

    Αυτή τη φορά μάλιστα, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος............http://www.elzoni.gr/html/ent/106/ent.52106.asp

    ReplyDelete
  57. Η Γερμανία εμφάνισε πλεόνασμα-ρεκόρ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2014, ανοίγοντας το δρόμο να ανανεωθούν οι διεθνείς εκκλήσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισορροπιών της...

    Το πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 25,3 δισ. ευρώ το περασμένο έτος από 189,2 δισ. ευρώ το 2013, ανακοίνωσε χθες η γερμανική Στατιστική Υπηρεσία. Το ποσό αντιστοιχεί στο 7,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας, και υπερβαίνει τα 176,7 δισ. ευρώ που κατέγραψε η Κίνα.

    Τα στοιχεία, τα οποία ήρθαν την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της G20 βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην Κωνσταντινούπολη, είναι πιθανό να αναζωπυρώσουν την κριτική για την οικονομική πολιτική της Γερμανίας από οργανισμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ίδια στιγμή, οι εξαγωγείς της χώρας ετοιμάζονται να λάβουν πιθανότατα νέα ώθηση καθώς οι μεγάλης κλίμακας αγορές περιουσιακών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποδυναμώσει το ευρώ, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους στις αγορές του εξωτερικού..............http://www.capital.gr/news.asp?id=2224947

    ReplyDelete
  58. Βρετανοί βουλευτές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την ταχεία έναρξη έρευνας κατά του τραπεζικού κολοσσού HSBC, που εδρεύει στο Λονδίνο, μετά από το εκτεταμένο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της έρευνας της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων και παρουσιάστηκε και από «Τα Νέα» σχετικά με τη θυγατρική της τράπεζας στην Ελβετία...

    Η Επιτροπή Δημοσίων Λογαριασμών της Βουλής των Κοινοτήτων θα διερευνήσει το σκάνδαλο και όπως αναμένεται θα ζητήσει από την HSBC να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με το BBC.

    «Οι αποκαλύψεις για την HSBC αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την αδιαφάνεια μιας παγκόσμιας βιομηχανίας που εξυπηρετεί μια πλούσια ελίτ», δήλωσε η Μάργκαρετ Χοντζ πρόεδρος της Επιτροπής, στο BBC...............http://www.tanea.gr/news/world/article/5207938/katepeigoysa-ereyna-ths-bretanikhs-boylhs-gia-to-skandalo-ths-hsbc/

    ReplyDelete
  59. Η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί συναινετικά με τις ευρωπαϊκές χώρες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για αντιμετώπιση των διαρθρωτικών θεμάτων της οικονομίας της και την παραμονή της στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Aμερικανού προέδρου, Μπέν Ρόουντς...

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρέπει να υπάρχει μία αναπτυξιακή οδός για χώρες όπως η Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν σκληρές οικονομικές δυσπραγίες τα τελευταία χρόνια.

    Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο των συναντήσεων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι για την περίπτωση της Ελλάδας οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να δουν μία διπλή εστίαση, τόσο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όσο και ένα σχέδιο για επιστροφή της ανάπτυξης για την Ελλάδα.

    Επισημαίνοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα εντός της Ευρωζώνης, ο κύριος Ρόουντς εξήγησε ότι θα προκύψουν πολλές εκκρεμότητες εξ αιτίας οποιαδήποτε αστάθειας, ή απόσχισης εντός της Ευρωζώνης.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/11009-amerikanikes-nouthesies-gia-to-thema-tis-elladas
    10/2/15

    ReplyDelete
  60. Οι αρχές της Ισπανίας κατάφεραν να συγκεντρώσουν σχεδόν 34,8 δισεκατομμύρια ευρώ μετά την έναρξη το 2012 ενός προγράμματος με σκοπό την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Προϋπολογισμού...

    Το περασμένο έτος οι φορολογικές αρχές συγκέντρωσαν 12,3 δισεκ. ευρώ, ένα ποσό αυξημένο κατά 12,5% σε σύγκριση με το 2013, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία υπογραμμίζεται πως πρόκειται για «ένα ιστορικό ρεκόρ».

    Η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ενέτεινε τις προσπάθειες της να καταπολεμήσει τη φορολογική απάτη μετά τα τέλη του 2011, όταν η Ισπανία βυθιζόταν στην οικονομική κρίση και κατέγραφε ένα διογκούμενο δημόσιο έλλειμμα, εν μέσω της εφαρμογής ενός ευρέος προγράμματος λιτότητας.

    Η ισπανική κυβέρνηση αύξησε έκτοτε τους φορολογικούς ελέγχους, ενώ παράλληλα απαγόρευσε τις πληρωμές και τις συναλλαγές σε μετρητά από τις επιχειρήσεις άνω των €2.500. Παράλληλα, θέσπισε έναν πιο αυστηρό φορολογικό κώδικα, ο οποίος προβλέπει πιο βαριά πρόστιμα για τους φορολογικούς παραβάτες.
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2225217
    10/2/15

    ReplyDelete
  61. Γύρω από το ζήτημα της στάσης της Αθήνας σχετικά με τις κινήσεις της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία περιστράφηκε συνέντευξη του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, στο οποίο ο υπουργός τονίζει ότι η Ελλάδα «είναι φτωχή, αλλά ισότιμη και έχει δικαιώματα»....

    Όσον αφορά συγκεκριμένα τη διαφωνία με το κείμενο των «28» την επομένη των εκλογών, ο Ν.Κοτζιάς υπερασπίζεται την στάση του εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο είχε καταρτιστεί το κείμενο, λέγοντας πως η αντίδρασή του πυροδότησε μία «εκστρατεία πως δήθεν είμαστε εξαρτημένοι από τη Ρωσία».

    Στόχος της Ελλάδας, είπε, είναι «η ειρήνη και η δικαιοσύνη στην Ουκρανία και η σταθερότητα στην Ευρώπη». Τάχθηκε υπέρ των κυρώσεων «εάν είναι απαραίτητες, αλλά μόνο στο πλαίσιο αυτής της σταθερότητας», λέγοντας πως η Ευρώπη «πρέπει να αποφασίσει εάν επιθυμεί να εντάξει τη Ρωσία στην αρχιτεκτονική ασφάλειάς της ή εάν η Ρωσία είναι εχθρός».........http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231384406
    10/2/15

    ReplyDelete
  62. Χρόνος στην Ελλάδα, αλλά με προϋποθέσεις...

    Η Ευρωζώνη μπορεί να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις της για μία μόνιμη συμφωνία.

    Τίθεται ωστόσο η προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα αποδεχθεί ότι χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα, μαζί με την εποπτεία του, και θα δεσμευθεί να μην καταργήσει τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις του προγράμματος διάσωσης.
    Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται δηλώσεις δύο αξιωματούχων από την πλευρά των πιστωτών.
    Εκφράζεται επίσης η άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει πιο συνεργάσιμη στις πρόσφατες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
    Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/11049-xronos-stin-ellada-alla-me-proypotheseis
    10/2/15

    ReplyDelete
  63. Τσακαλώτος: Εκτός συζήτησης η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ...

    Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συζητήσει με τον ΟΟΣΑ τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη», ανέφερε στις προγραμματικές του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Στην ομιλία του ο κος Τσακαλώτος τόνισε πως με την εκλογική του ετυμηγορία ο ελληνικός λαός «αποφάνθηκε πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά με διαφορετικό πρόσημο και ιεραρχήσεις. Αποφάσισε πως το να πιάσεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τη φοροδιαφυγή, είναι πιο σημαντικό από τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες».

    Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κος Τσακαλώτος υπερασπίστηκε τη συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ για τη διενέργεια μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως «είναι ο ΟΟΣΑ εδώ και θα συζητήσουμε, αλλά δεν θα συζητήσουμε την "εργαλειοθήκη". Θα το πούνε βεβαίως οι ιστορικοί του μέλλοντος, εάν η "εργαλειοθήκη" ήταν όντως του ΟΟΣΑ, ή των δικών μας, που πέρναγαν μέσα τις δικές τους ιδέες»...................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64137836
    10/2/15

    ReplyDelete
  64. Μοσκοβισί: Δεν έχουμε θέση για την Ελλάδα, η χώρα θα παρουσιάσει τις θέσεις της και βλέπουμε...

    Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα στο τραπέζι.

    Αυτό δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Π. Μοσκοβισί, τονίζοντας πως η χώρα πρέπει να παρουσιάσει τις θέσεις της την Τετάρτη.

    Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε ως αποφασιστικό το Eurogroup που θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ πρόσθεσε ότι απαιτείται πολύ δουλειά και καλή πίστη ώστε να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης έως την 16η Φεβρουαρίου.
    http://www.crashonline.gr/μοσκοβισί-δεν-έχουμε-θέση-για-την-ελλά/
    10/2/15

    ReplyDelete
  65. Η στάση της Κύπρου στο Eurogroup της Τετάρτης, όσον αφορά στο θέμα της Ελλάδας, είναι δεδομένη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης...

    Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της Συνόδου των Επενδυτών στη Λεμεσό, ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε μια δύσκολη θέση και οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια προοπτική.

    «Καμιά χώρα δεν μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση αποκλεισμού από τις διεθνείς αγορές ή και από κάποιο πρόγραμμα στήριξης. Αυτό το ενδεχόμενο πρέπει μέσα και από τη Σύνοδο του Eurogroup να αποτραπεί και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εστιαστούν και οι παρεμβάσεις της Κύπρου», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θέση της κυβέρνησης είναι ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να απαλλαγεί από την Τρόικα και ο στόχος αυτός είναι ορατός και εφικτός..................http://www.zougla.gr/kosmos/article/ipik-kiprou-dedomeni-i-stasi-tis-kiprou-sto-8ema-tis-eladas-sto-eurogroup
    10/2/15

    ReplyDelete
  66. Βενιζέλος: Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, όχι ρήξη ...

    «Η εντολή του λαού είναι διαπραγμάτευση, αλλά όχι ρήξη. Διαπραγμάτευση σκληρή, αλλά όχι επιπόλαιη. Η παραμονή στο ευρώ και όχι οριακά παιχνίδια με τεράστιο κίνδυνο. Ο κίνδυνος είναι εκβιαστικές καταστάσεις εντός ευρώ που σε κάνουν να θέλεις να βγεις εκτός ευρώ για να γλιτώσεις. Έχουμε την εμπειρία της Κύπρου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε, επίσης, λόγο για επικοινωνιακές πιρουέτες της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι τα στελέχη της αναζητούν καταφύγιο σε οποιαδήποτε αναρμόδια δήλωση στο εξωτερικό.....................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231384620
    10/2/15

    ReplyDelete
  67. Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις για να μην προχωρήσει στην συμφωνία με τους Κινέζους από Ευρωπαίους Αξιωματούχους και τους διαχειριστές των ανταγωνιστικών λιμανιών της Βορείου Ευρώπης.....

    Κατέθεσε μάλιστα e-mail που του είχε αποστείλει στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, ο οποίος και εξέφραζε τότε την αντίθεσή του για τη νέα συμφωνία επένδυσης μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, ζητώντας από την ελληνική πλευρά να επανεξετάσει την απόφασή της.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης, υποστήριξε πως δεν πρέπει να σταματήσει η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ λέγοντας ότι «είναι μία επένδυση 230 εκατομμυρίων που δημιουργεί πάνω από χίλιες θέσεις εργασίας, που δεν δημιουργεί μια καινούρια China Town, όπως ο κ. Λαφαζάνης έλεγε. Πολύ χαίρομαι που αυτά τα περί China Town και αυτά κατά της σύμβασης παραχώρησης, βεβαίως, τα οποία έλεγε ο κ. Λαφαζάνης σήμερα ο κ. Βαρουφάκης τα αναιρεί»........................http://www.protothema.gr/politics/article/450445/varvitsiotis-h-troika-mou-esteile-e-mail-gia-na-blokarei-tin-ependusi-tis-cosco/
    10/2/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin