Wednesday, January 21, 2015

Ανησυχίες για τα εθνικά μας θέματα εκφράζει η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ

«Έντονη ανησυχία και αγωνία» για τα εθνικά θέματα, εν όψει των βουλευτικών εκλογών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ...


Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Δημήτρης Χατζής, απευθύνει έκκληση προς τους Έλληνες ψηφοφόρους «πριν προσέλθουν στις κάλπες, να ενημερωθούν για τις θέσεις των κομμάτων, αλλά και των υποψηφίων βουλευτών στα ανοιχτά εθνικά μας θέματα και συγκεκριμένα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ αναφέρει ότι «η Ελλάδα διανύει μία από τις κρισιμότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της. Μέσα στο ασταθές πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον στην χώρα και στη μεγάλη και πολύπλοκη γεωπολιτική ανακατάταξη που εξελίσσεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην περιοχή των Bαλκανίων και στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να διασφαλισθούν τα άμεσα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας».

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «ένα από τα θέματα-κλειδιά στην υπόθεση της σταθερότητας της περιοχής αφορά το κράτος των Σκοπίων (FΥROM). Είναι πλέον κατανοητό σε όλους ότι η γεωγραφική αυτή περιοχή δεν αποτελεί μια εθνολογική και κρατική οντότητα, αλλά ένα γεωγραφικό, πολιτικό μόρφωμα, με στόχο την εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών στόχων μιας περασμένης περιόδου. Η ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και να είναι σε θέση να διαπραγματευθεί όλα τα εκκρεμούντα εθνικά θέματα (Σκοπιανό, Κυπριακό, Ενέργεια, Ζώνες Ελεύθερου Εμπορίου κ.α)».

Καταλήγοντας, ο κ. Χατζής τονίζει ότι «ειδικότερα όσον αφορά το μακεδονικό ζήτημα, θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι αναίρεσης της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ με το όνομα "Μακεδονία" από συγκεκριμένες χώρες και με κάθε πρόσφορο μέσο να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της FYROM στην περιοχή των Βαλκανίων. Πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και κυρίως οι πολιτικοί μας να αντιληφθούν ότι δίκαιη λύση του ζητήματος, θα σημαίνει και οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και επενδύσεις»

  mme.gr
21/1/15

-
   
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin