Saturday, January 17, 2015

Διπλωματικός πυρετός μετά την έκθεση Μπαν. Η Λευκωσία κινείται πρός όλες τις κατευθύνσεις

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι διπλωματικές αποστολές της Κύπρου στο εξωτερικό, ενώ διεξάγονται έντονες παρασκηνικές διαβουλεύσεις, εν όψει της ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις εξελίξεις στο κυπριακό, από τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Αϊντα στις 26 Ιανουαρίου, και του ψηφίσματος που αναμένεται να εκδοθεί.

Οι διαβουλεύσεις διεξάγονται στη σκιά της αρνητικής έκθεσης του Γενικού Γραμματέα Μπαν Κι Μουν για ανανέωση της θητειας της Ουνφικύπ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ότι η Λευκωσία κινείται πρός όλες τις κατευθύνσεις. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μεταβαίνει στς Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις με αρμόδιους επιτρόπους και επαφές με συναδέλφους του στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων, τους οποίους θα ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Ανάλογες επαφές θα έχει και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης ο οποίος θα επισκεφθεί διάφορες πρωτεύουσες.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι συνεχίζονται ταυτόχρονα οι επαφές με τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενόψει της έγκρισης ψηφίσματος, το οποίο είναι και το πιό σημαντικό και πρόσθεσε ότι η Λευκωσία ευελπιστεί ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Ο εκπρόσωπος απέρριψε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος Αναστασιάδης έγινε δέκτης τηλεφωνημάτων από πρεσβευτές κρατών, οι οποίοι παρουσιάζονται ενοχλημένοι από την κριτική που άσκησε.

 [kathimerini.com.cy]
17/1/15
--
-
  ----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin