Thursday, January 15, 2015

Απογοήτευση στα κόμματα για την έκθεση Μπαν Κι Μουν (αναφορές του ΓΓ σε απομόνωση των Τουρκοκυρίων και σε κοινούς ενεργειακούς πόρους)

Επικριτικά είναι τα σχόλια των πολιτικών δυνάμεων για το περιεχόμενο της έκθεσης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν για τις δραστηριότητες του διεθνούς οργανισμού στην Κύπρο.

Δυσαρέσκεια για τις αναφορές του γενικού γραμματέα σε απομόνωση των Τουρκοκυρίων και σε κοινούς ενεργειακούς πόρους, εκφράζει ο ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση της παρούσας δύσκολης φάσης του Κυπριακού.


Ο επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής δήλωσε ότι προκαλεί εύλογα ερωτήματα η αναφορά Μπα Κι Μουν σε απομόνωση, προσθέτοντας ότι η προβληματική αυτή φρασεολογία δεν υπήρχε σε εκθέσεις των τελευταίων χρόνων.


Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι η έκθεση αποτελεί ένα ακόμα χαστούκι στην πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων του προέδρου Αναστασιάδη και στην αυταπάτη ότι μπορεί να κατευναστεί η τουρκική συμπεριφορά.


Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ Χρυσός Τουλούπης χαρακτήρισε μεγάλο ατόπημα το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας παραλείπει να αναφερθεί στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.


Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε ότι όσο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανέχεται και καλύπτει τις παρανομίες της Τουρκίας τόσο θα απομακρύνεται η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.


Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Μπαν - Άιντα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Στέλιος Ζαχαρίου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη να αποσύρει τη δήλωσή του για το φυσικό αέριο.


Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι η έκθεση του γενικού γραμματέα δεν αποτελεί απλώς χαστούκι για την πολιτική Αναστασιάδη, αλλά και έκφραση της φιλοτουρκικής στάσης που, όπως είπε, επικρατεί στη Γενική Γραμματεία με τις ευλογίες των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

15/1/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin