Tuesday, December 9, 2014

Εκ του πονηρού οι δηλώσεις Νταβότογλου για το αέριο

Είναι εμφανές μέσα από τις δηλώσεις του ότι ο κ. Νταβούτογλου επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Συνεδρίου με θέμα «Νέα Τουρκία, ΕΕ και Κύπρος», στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», ο κ. Χριστοδουλίδης κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Αχμετ Νταβούτογλου είπε ότι «έχουμε ενημερωθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση για το τι έγινε στην Αθήνα και είναι εμφανές μέσα από τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου ότι επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας, ειδικά με την αναφορά του περί κοινής επιτροπής ελέγχου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το θέμα των υδρογονανθράκων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει τις αποφάσεις εκείνες που εξυπηρετούν καλύτερα τα στρατηγικά της συμφέροντα και πάνω από όλα τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και η Ελληνική Κυβέρνηση μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας – επειδή ακριβώς δεν υπάρχει αυτή η απευθείας επαφή με την Άγκυρα – διαβίβασε τις απόψεις της Λευκωσίας για το θέμα που έχει προκύψει, για το θέμα των υδρογονανθράκων. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Δεν θα πρέπει πάντα με τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου οι οποίες μπορεί να αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, να γίνεται μέγα θέμα».
Ερωτηθείς αν πρόκειται περί προσφιλούς τακτικής της Τουρκίας για να μειώσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε «φυσικά.

Και αυτός είναι ο στόχος μέσα από τις δηλώσεις, αλλά και ενδεχομένως για να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας.Εμείς έχουμε ενημερωθεί επίσημα από την Αθήνα, γνωρίζουμε το τι έχει διαμειφθεί, γνωρίζουμε ποιες είναι οι θέσεις που διαβιβάστηκαν στην Τουρκία, είναι οι θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ασπάζεται απόλυτα η Αθήνα, και επαναλαμβάνω η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος που στο τέλος της ημέρας θα λάβει τις αποφάσεις της».

Εξάλλου ερωτηθείς ποιος θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «είμαστε σε διαβουλεύσεις με τη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου, έτσι ώστε να δούμε υπό τα νέα δεδομένα – είναι διαφορετική η κατάσταση πραγμάτων από την προηγούμενη φορά που ο Πρόεδρος βρισκόταν στις Βρυξέλλες – κατά πόσο είναι εφικτό ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής κ. Ομήρου να εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το θέμα».

[kathimerini.com.cy]
9/12/14
--
--
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin