Wednesday, December 24, 2014

Ν. Αναστασιάδης: Διάλογος με σκοπό κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής

Το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης κοινής ή ευρύτερης αποδοχής είναι έτοιμος να εξετάσει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος επέστρεψε στα καθήκοντά του μετά την περιπέτεια της υγείας του, ανέφερε ότι έπειτα από τις γιορτές θα καλέσει τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων για να συζητήσουν εξαντλητικά τη δυνατότητα αυτή.

«Τα προβλήματα που ο τόπος αντιμετωπίζει, ούτε οι ώμοι του ενός μπορεί να τα αντιμετωπίσουν, αλλά ούτε και η αρνητικότητα ή οι οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες μπορεί να βοηθήσουν και να συμβάλουν στο να μας κατανοήσει και ο λαός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ακόμη «πρώτιστη προτεραιότητά μας δεν είναι τα κομματικά ή τα προσωπικά μας οφέλη αλλά του λαού το συμφέρον και γενικότερα της πατρίδας».

Εξάλλου, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας κατά τα πρότυπα των γραφείων αρχηγών κρατών ανεπτυγμένων χωρών.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι απαντήσεις της Άγκυρας «δεν ικανοποιούν ποσώς, αντίθετα δημιουργούν πλείστα τόσα προβλήματα».
 [elzoni.gr]
24/12/14
--
-

MEDIA GR - MME EL AN

1 comment :

  1. Αυτοκριτική για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των πρώτων 22 μηνών της διακυβέρνησής του έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επέστρεψε στα καθήκοντά του, μετά από απουσία περίπου τριών εβδομάδων, καθώς είχε μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά.....

    Δήλωσε έτοιμος και αποφασισμένος να εμπλακεί σε διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης κοινής ή ευρύτερης αποδοχής, στέλνοντας ουσιαστικά πρόσκληση προς τα πολιτικά κόμματα.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «τα προβλήματα που ο τόπος αντιμετωπίζει, ούτε οι ώμοι του ενός μπορεί να τα αντιμετωπίσουν, αλλά ούτε και η αρνητικότητα ή οι οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες μπορεί να βοηθήσουν και να συμβάλουν στο να μας κατανοήσει και ο λαός, ότι επιτέλους πρώτιστη προτεραιότητά μας δεν είναι τα κομματικά ή τα προσωπικά μας οφέλη αλλά του λαού το συμφέρον και γενικότερα της πατρίδας»......http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/234407/epanilthe-o-ptd-kai-anakoinose-simantikes-allages#sthash.uV2QA1le.dpuf

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin