Sunday, December 14, 2014

Συμμετοχή Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στο ΣΕΥ και στο ΣΓΥ της Ε.Ε. (Βρυξέλλες, 14-16.12.2014)

ΥΠΕΞ, Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2014:
 
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, βρίσκεται, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο και μεθαύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (14-16.12.14).

Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος συμμετέχει στην άτυπη Συνάντηση στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, την οποία συγκαλεί η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Federica Mogherini, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξάγεται συζήτηση για τις εξελίξεις στη Συρία με τη συμμετοχή του Ειδικού Απεσταλμένου του Ο.Η.Ε., Staffan de Mistura. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί δείπνο εργασίας με τους Επιτρόπους Εξωτερικών Σχέσεων, στο οποίο θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ του Συμβουλίου και της Επιτροπής για θέματα εξωτερικών σχέσεων.

Αύριο το πρωί, περί ώρα 08.00, ο κ. Βενιζέλος θα λάβει μέρος σε συνάντηση της ομάδας «Φίλοι της Ουκρανίας».

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην συνέχεια περιλαμβάνονται οι εξελίξεις στο Ιράκ και η κατάσταση στη Συρία (θα υιοθετηθούν συμπεράσματα), υπό τη σκιά της δράσης του I.S.I.S.. Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και οι προοπτικές εκεχειρίας και διαλόγου στο πλαίσιο των προσπαθειών του Ειδικού Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Bernadino Leon.

Ακολούθως, θα συζητηθούν η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία, ενόψει της επισκέψεως της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. στο Κίεβο και οι εξελίξεις στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, θέμα για το οποίο θα υιοθετηθούν συμπεράσματα.

Την Τρίτη  16 Δεκεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα υιοθετηθούν τα Συμπεράσματα του σχετικά με τη Διεύρυνση και τη Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης. Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα απασχολήσει, επίσης, η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 18ης-19ης Δεκεμβρίου 2014, κύριο θέμα του οποίου θα είναι το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Επενδύσεων, σε εφαρμογή της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Επιτροπής, Jean Claude Juncker, για την τόνωση των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνονται, τέλος, η ενίσχυση του διοργανικού ετήσιου και πολυετούς νομοθετικού προγραμματισμού, η σύνθεση της Επιτροπής Περιφερειών, η ενδιάμεση αναθεώρηση της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», ο οδικός χάρτης για Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2015 της Λεττονικής Προεδρίας και η συζήτηση για την εφαρμογή της στρατηγικής ατζέντας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

[ mfa.gr]
14/12/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin