Saturday, November 15, 2014

MME GR - Ειδήσεις σε τίτλους από Ελλάδα και Κύπρο (Νοέμβριος 2014 - Γ)

-
Την επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ αποφάσισαν οι ηγέτες των τριών χωρών κατά τη σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο.................Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου
--- 

50 comments :

  1. Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντί της αναμενόμενης έμπρακτης στήριξης των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού και θετικής ανταπόκρισης σε προτεινόμενα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, καταδεικνύουν έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής βούλησης της τουρκικής πλευράς, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης σε γραπτή του δήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.....

    Την ίδια στιγμή, επαναλαμβάνει τη δέσμευση της Κυβέρνησης για συμμετοχή σε ένα ουσιαστικό διάλογο, μακριά από απειλές και εκφοβισμούς, με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης, λειτουργικής και διαρκούς λύσης του Κυπριακού.

    Ο κ. Χριστοδουλίδης επισημαίνει πως δυστυχώς οι συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών έχουν ανασταλεί λόγω της προκλητικής, για ακόμη μια φορά, παράνομης συμπεριφοράς της Τουρκίας, με τις απαράδεκτες παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

    «Αποκλείουμε και καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης υπογραμμίζοντας ότι μόνο η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση της Κύπρου και του λαού της θα επιφέρει την ανάπτυξη, την ευημερία καθώς και συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας στον τόπο μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Aνατολικής Μεσογείου», αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος..........http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/228413/ekprosopos-elleipsi-politikis-voulisis-katadeiknyoun-oi-tourkikes-prokliseis#sthash.np8q3Due.dpuf
    15/11/14

    ReplyDelete
  2. Για πρώτη φορά από την εισβολή της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, καταγράφεται αλλαγή της επίσημης αμερικανικής θέσης....

    Ο αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία μίλησε την Παρασκευή στο ΡΙΚ και είπε ότι είναι θέση πλέον της Ουάσιγκτον η απόσυρση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros από την κυπριακή AOZ και η ακύρωση της τουρκικής νότας. Εξέφρασε μάλιστα τη θέση ότι «το Barbaros παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και τη νομιμότητα».

    Ο Τζον Κόνιγκ δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τηρούν ίσες αποστάσεις μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρη η αμερικανική θέση όσον αφορά τα δικαιώματα της Κύπρου.

    Στήριξε παράλληλα και τη θέση του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Άιντε, για τερματισμό της έντασης.

    Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, η θέση αυτή είναι πάντως λίγο επικίνδυνη επειδή ο κ. Αιντε προσπαθεί να συνδέσει το φυσικό αέριο με την αποχώρηση του Barbaros, μία εισήγηση που απορρίπτει ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

    Ο αμερικανός πρέσβης απέρριψε και την τουρκική θέση για λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η Αμερική δεν επιθυμεί τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο.
    http://www.zougla.gr/kosmos/article/ipa-zitoun-tin-aposirsi-tou-barbaros-apo-tin-kipriaki-aoz
    15/11/14

    ReplyDelete
  3. G20 με την Ουκρανία στο επίκεντρο ...

    Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής των G20 στο Μπρίσμπαν της Αυστραλίας βρίσκονται οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Όμως η Ουρανία και η ένταση Δύσης-Ρωσίας μονοπωλούν τις επαφές των ηγετών.

    Η οικοδέσποινα Αυστραλία επιμένει ότι η Σύνοδος Κορυφής των G-20 πρέπει να επικεντρωθεί στην ώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στην θωράκιση του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος και στην πάταξη της φοροδιαφυγής από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Ωστόσο ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανεβάσει την ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, επισκιάζοντας την ατζέντα που ο ίδιος προωθεί μετ’ επιτάσεως.

    Στο μέτωπο κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αυστραλός πρωθυπουργός βρίσκει πρόθυμους εταίρους τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον Χέρμπαν Βαν Ρομπέι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και άλλους ηγέτες. Όλοι τους το τελευταίο 24ωρο επιτέθηκαν στην Ρωσία και τον κ. Πούτιν, κατηγορώντας τους για την εμπλοκή τους στις συγκρούσεις της Ουκρανίας, καθώς και για τον ρόλο της Μόσχας στην πτώση του μαλαισιανού αεροπλάνου τον Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία με τους 298 νεκρούς, ανάμεσά τους και 38 πολίτες της Αυστραλίας...............http://dw.de/p/1Dnxx
    15/11/14

    ReplyDelete
  4. Μέτρα για ενίσχυση της παγκόσμιας ανάκαμψης κατά δύο μονάδες στο τραπέζι της G20 ...

    Οι υπουργοί Οικονομικών των G20 έχουν καταλήξει σε πρόταση για πακέτο μέτρων που στοχεύει σε τόνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ της «οικοδέσποινας» Αυστραλίας.

    Τα μέτρα έμμεσα «θα ευνοήσουν και τις μικρότερες οικονομίας», ανέφερε ο αυστραλός υπουργός Τζο Χόκεϊ το Σάββατο. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος να που εκπληρώσαμε τη δέσμευσή μας στους ηγέτες και είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε το σχέδιο» για τα μέτρα, είπε ο Χόκεϊ.

    Το τελικό ανακοινωθέν θα δοθεί στη δημοσιότητα την Κυριακή, με τη λήξη της συνόδου κορυφής της G20.......................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231363944
    15/11/14

    ReplyDelete
  5. «Εορταστικές εκδηλώσεις» στα κατεχόμενα για τα 31 χρόνια του ψευδοκράτους ...

    Οι εκδηλώσεις φέτος είναι υποτονικές αφού πολλά τουρκοκυπριακά κόμματα εκφράζουν προβληματισμό για τους χειρισμούς που έχουν γίνει από την Άγκυρα με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή των συνομιλιών και παγκόσμια αποδοκιμασία
    Σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία για τη Τουρκία πραγματοποιούνται σήμερα στα κατεχόμενα «εορταστικές εκδηλώσεις» για την 31η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983 από τον Ραούφ Ντενκτάς.....................http://www.protothema.gr/politics/article/426677/eortastikes-ekdiloseis-sta-katehomena-gia-ta-31-hronia-tou-pseudokratous/
    15/11/14

    ReplyDelete
  6. Αποκλείει οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης η κυπριακή κυβέρνηση ...

    Η κυπριακή κυβέρνηση αποκλείει και καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή διχοτόμησης , υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 31χρόνων από παράνομη μονομερή εκ μέρους της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας ανακήρυξη κρατιδίου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

    Μόνο η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση της Κύπρου και του λαού της θα επιφέρει την ανάπτυξη, την ευημερία καθώς και συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας στον τόπο μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Aνατολικής Μεσογείου, σημειώνεται στην δήλωση.

    Επίσης η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη δέσμευση της για συμμετοχή σε ένα ουσιαστικό διάλογο, μακριά από απειλές και εκφοβισμούς, με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης, λειτουργικής και διαρκούς λύσης του Κυπριακού, καταλήγει στην δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64093827
    15/11/14

    ReplyDelete
  7. Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου . Για τον τριήμερο εορτασμό ...

    Ανοικτές είναι από το πρωί του Σαββάτου οι πύλες του Πολυτεχνείου για τον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών κατά της χούντας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

    Στο πλαίσιο των εορτασμών έχουν τεθεί σε επιφυλακή 7.000 αστυνομικοί, ενώ τίθενται σε εφαρμογή εντός της ημέρας έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου η οποία περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.

    Σε ανακοίνωσή της η τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων.

    Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

    Η 41η επέτειος θα εορταστεί στα σχολεία στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
    http://www.naftemporiki.gr/story/880354/anoiksan-oi-pules-tou-polutexneiou
    15/11/14

    ReplyDelete
  8. Συνέχεια τουρκικών προκλήσεων για την ΑΟΖ ...

    Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ υποστήριξε πως οι εργασίες του Μπαρμπαρός στην ανατολική Μεσόγειο γίνονται για ολόκληρη την Κύπρο "είτε βρεθούν (οι υδρογονάνθρακες) στο βορρά, είτε στον νότο, είτε στην ΑΟΖ που έχει αναγνωριστεί, είτε που δεν έχει αναγνωριστεί".
    Γι' αυτό και το σεισμογραφικό μας Μπαρμπαρός συνεχίζει αυτές τις εργασίες μέσα στη δική του περιοχή. Και πάλι είναι μια εργασία που γίνεται για ολόκληρη την Κύπρο", είπε ο Τούρκος Υπουργός.
    Ανέφερε ότι γι' αυτό τον λόγο "το βλέπουν ως μια θετική εργασία η οποία στηρίζει την πολιτική σταθερότητα και την ενισχύει. Δεν το βρίσκουμε σωστό να μετατραπεί αυτό σε κρίση", πρόσθεσε.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=189369
    15/11/14

    ReplyDelete
  9. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν θα απαιτήσει την πρόωρη αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους ύψους τριών δισ. δολαρίων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο σχόλια του Πούτιν στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD...

    Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η τράπεζα του μεγαλύτερου παραγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο Gazprom Bank ενδέχεται να ζητήσει την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων προς την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

    Στη συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Πούτιν είπε ακόμη ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Κιέβου να "καταστρέψει" τους πολιτικούς της αντιπάλους και εχθρούς στην ανατολική Ουκρανία.

    Ο ίδιος κατηγόρησε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για μεροληπτική κάλυψη της ουκρανικής κρίσης..............http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2158038
    15/11/14

    ReplyDelete
  10. Ντόροθι Κινγκ: «Γελοίοι οι Σκοπιανοί» – Τι υποστηρίζει για τον τάφο της Αμφίπολης ...

    «Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζει κανείς το αντίθετο είναι τόσο γελοίο όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική».

    Με αυτά τα λόγια η γνωστή αρχαιολόγος, και καλή γνώστης των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, Ντόροθι Κινγκ, απορρίπτει τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών και άλλων που διεκδικούν μέρος από το μεγαλείο της ανακάλυψης της Αμφίπολης.

    «Ναι, οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από τις δύο αυτές χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες» λέει η διάσημη αρχαιολόγος.....................http://www.crashonline.gr/ντόροθι-κινγκ-γελοίοι-οι-σκοπιανοί-τ/
    16/11/14

    ReplyDelete
  11. Η κόρη του Μπερίσα και οι μπίζνες... εις το όνομα του πατρός ...

    Μπορεί ο Σαλί Μπερίσα από τον Ιούνιο του 2013, μετά την ήττα του στις εκλογές και την άνοδο στην πρωθυπουργία του Εντι Ράμα, να παραιτήθηκε από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος το 1991, όμως συνεχίζει παρασκηνιακά να κινεί τα νήματα.

    Ως νέο πρόεδρο του κόμματος προώθησε έναν δικό του άνθρωπο, τον 40χρονο δήμαρχο Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα, ο οποίος τον Μάιο του 2011 είχε κερδίσει τον δήμο από τον σημερινό πρωθυπουργό Εντι Ράμα μετά από μια αμφισβητούμενη εκλογή και αφού αρχικά είχε καταμετρηθεί υπεροχή του Ράμα με 10 ψήφους.

    Πρόσφατα ο Σ. Μπερίσα προώθησε στην ηγετική ομάδα του κόμματος και συντονιστή του στα Τίρανα τον γαμπρό του, Τζαμάρμπερ Μαλτέζι, σύζυγο της κόρης του Αργκίτα. Ενα ζευγάρι που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής της Αλβανίας λόγω κατηγοριών που διατυπώνονται σε βάρος τους για φαινόμενα διαφθοράς και εμπλοκής σε οικονομικά σκάνδαλα. Επίσης συχνές ήταν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις του ζευγαριού με τον σημερινό πρωθυπουργό από την περίοδο που ο τελευταίος ήταν στην αντιπολίτευση.....................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64094168
    16/11/14

    ReplyDelete
  12. «Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει», τόνισε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου του Αμβούργου Όλαφ Σολτς, κατά την συνάντηση που είχε χθες με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κυριάκο Γεροντόπουλο και τάχθηκε υπέρ της έμπρακτης στήριξης της Ελλάδας από την Γερμανία.....

    «Πιστεύω ότι Ευρώπη χωρίς Ελλάδα δεν υπάρχει. Ο Δυτικός Πολιτισμός χρωστάει πολλά στην Ελλάδα και αυτό το τονίζω από τα νεανικά μου χρόνια», επισήμανε ο κ. Σολτς και σημείωσε ότι και καθ΄ όλη την διάρκεια της δύσκολης για την Ελλάδα περίοδο της κρίσης, έλεγε πάντα στους συμπατριώτες του πολιτικούς ότι η Γερμανία πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα και να αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της.

    Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην είσοδο του γραφείου του είχε αναρτηθεί η ελληνική σημαία, προς τιμήν του υφυπουργού Εξωτερικών....................http://www.capital.gr/News.asp?id=2158209
    16/11/14

    ReplyDelete
  13. Α.Νεοφύτου: Στόχος η επανένωση και όχι τα μέτρα κατά της Τουρκίας ...

    Στόχος μας δεν πρέπει να είναι τα μέτρα κατά της Τουρκίας, αλλά η επανένωση της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η επανέναρξη αυτή θα πρέπει να διασφαλίζει την αξιοπιστία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Βρετανό Υπατο Αρμοστή και ερωτηθείς σχετικά με το αυριανό συμβούλιο αρχηγών και τη θέση που θα καταθέσει ο ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως για το κόμμα του η προσέγγιση είναι ξεκάθαρη.

    “Η Τουρκία πρέπει να άρει όλες τις προκλητικές της ενέργειες, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να επανέλθουμε σε ένα ουσιαστικό διάλογο γιατί στόχος μας δεν πρέπει να είναι τα μέτρα, αλλά στόχος μας η επανένωση του τόπου”, είπε..................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=189492
    17/11/14

    ReplyDelete
  14. Μενδώνη: Δύσκολη η σύγκριση DNA μεταξύ νεκρού Αμφίπολης-Φιλίππου..

    Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να γίνει επισκέψιμο το μνημείο στην Αμφίπολη, δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

    Η κ. Μενδώνη, μιλώντας το πρωί στον Σκάι, είπε ότι οι επιστήμονες θα χρειαστούν τουλάχιστον οκτώ μήνες για να καταλήξουν στο αποτέλεσμα των μελετών στα ανθρωπολογικά ευρήματα, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο δεν έχει ακόμα καταλήξει σε ποια ομάδα ειδικών θα αναθέσει την εργασία εξέτασης του σκελετού που βρέθηκε στο ταφικό μνημείο.....................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64094669
    17/11/14

    ReplyDelete
  15. Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την απέλαση για κατασκοπεία πολωνών διπλωματών σε ανταπόδοση της απέλασης ρώσων διπλωματών από τη Βαρσοβία...

    Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι "πολλοί πολωνοί διπλωμάτες έχουν ήδη εγκαταλείψει το ρωσικό έδαφος εξαιτίας δραστηριοτήτων που δεν συνάδουν με τη διπλωματική τους ιδιότητα", μία διπλωματική έκφραση που χρησιμοποιείται για να παραπέμψει σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι το μέτρο αποτελεί απάντηση στις απελάσεις στα μέσα του Οκτωβρίου και στη συνέχεια τον Νοέμβριο ρώσων διπλωματών που κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία στην Πολωνία....................http://www.capital.gr/News.asp?id=2158493
    17/11/14

    ReplyDelete
  16. Συρία: Εκτέλεσαν 1.500 ανθρώπους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους...

    Σχεδόν 1.500 ανθρώπους στη Συρία έχει εκτελέσει το Ισλαμικό Κράτος, μέσα σε διάστημα πέντε μηνών, μετά την ανακοίνωση της εγκαθίδρυσης ενός χαλιφάτου από την οργάνωση στις περιοχές που ελέγχει, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το Παρατηρητήριο «έχει καταμετρήσει 1.429 ανθρώπους που έχουν εκτελεστεί από το ΙΚ μετά την ανακοίνωση για την ίδρυση του χαλιφάτου του τον Ιούνιο», διευκρίνισε ο διευθυντής του Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

    Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν άμαχοι, υπογράμμισε ο ίδιος...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64094863
    17/11/14

    ReplyDelete
  17. Διαβεβαιώσεις ότι η Βρετανία «παραμένει αποφασισμένη να εργαστεί για μια συνολική λύση στο κυπριακό πρόβλημα», παρέχει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της νεοσύστατης οργάνωσης Cyprus Future στο Λονδίνο το Φόρεϊν Όφις...

    Απαντώντας σε επιστολή του Τζον Καπώνη προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ο αρμόδιος για την Κύπρο αξιωματούχος στο Φόρεϊν Όφις αποδέχεται αρχικά ότι η Βρετανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιδίωξη της επανένωσης της Κύπρου, κάτι που όπως σημειώνεται αποτελεί μακροχρόνιο στόχο του Ηνωμένου Βασιλείου.............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=189540
    17/11/14

    ReplyDelete
  18. Ιταλία: Θα εγκριθούν "έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών"....

    «Οι δήμοι θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών των τελευταίων ημερών, δεν θα ισχύσουν οι περιορισμοί του εσωτερικού συμφώνου σταθερότητας», δήλωσε σήμερα ο Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ματέο Ρέντσι.

    Ο Ντελ Ρίο πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

    Απόψε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προβλέπει νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας στην βόρεια και κεντρική Ιταλία, με νέα κατάσταση επιφυλακής να κηρύσσεται σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας: στο Πεδεμόντιο, την Λομβαρδία, στην Εμίλια Ρομάνια και στην Λιγουρία.............http://www.capital.gr/News.asp?id=2158986
    17/11/14

    ReplyDelete
  19. Τις δέκα πόλεις που απειλούν να σβήσουν από τον παγκόσμιο χάρτη η κλιματική αλλαγή, τα διάφορα φυσικά φαινόμενα, αλλά και οικονομικοί παράγοντες, παρουσιάζουν οι τελευταίες διεθνείς μελέτες....

    Σεισμοί, πλημμύρες αλλά και φτώχεια είναι οι βασικές απειλές για τα αστικά αυτά κέντρα τα οποία κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μέχρι το 2100.

    1. Σαν Φρανσίσκο - ΗΠΑ

    Το Σαν Φρανσίσκο κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω των σεισμών. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και ο κίνδυνος ενός νέου μεγάλου χτυπήματος του Εγκέλαδου είναι πάντα υπαρκτός. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, είναι πολύ πιθανό (75%) η πόλη να χτυπηθεί από σεισμό 7 Ρίχτερ μέχρι το 2086...............http://www.zougla.gr/kosmos/article/aftes-ine-i-deka-polis-pou-8a-eksafanistoun-apo-ton-xarti-mexri-to-2100
    18/11/14

    ReplyDelete
  20. Πιέσεις από παντού για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ...

    Οι αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με την άφιξη της τρόικας καθώς και την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ελληνική οικονομία κυριάρχησαν για ακόμη μία ημέρα στην επικαιρότητα.

    Την αρχική αναφορά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που θα καθιστούν εφικτή την επιστροφή της τρόικας μέσα στις επόμενες 48 ώρες, με σκοπό η Κομισιόν να προλάβει το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

    Σημαντικό πρόβλημα μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης φέρεται να είναι το δημοσιονομικό κενό, το οποίο σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η ψαλίδα να κλείσει με διαχειρίσιμο τρόπο.................http://www.elzoni.gr/html/ent/990/ent.49990.asp
    18/11/14

    ReplyDelete
  21. Eπιμένει ο Ερντογάν ότι οι μουσουλμάνοι... ανακάλυψαν την Αμερική ...

    O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε με πείσμα σήμερα την θεωρία του σχετικά με την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα, δηλώνοντας, παρά τις επικρίσεις που έχουν ήδη εκφράσει ορισμένοι μουσουλμάνοι, ότι θα εισαγάγει τη διδασκαλία της θεωρίας αυτής στα σχολεία.

    «Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Άγκυρα.

    «Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ' όσο γνωρίζαμε» προσέθεσε ο Ερντογάν.....................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64095467
    18/11/14

    ReplyDelete
  22. Απαισιόδοξος για λύση στην ουκρανική κρίση ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας ...

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ υποστήριξε σήμερα από τη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να αισθάνεται κανείς αισιόδοξος πως θα βρεθεί μια λύση στην παρούσα κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να εφαρμόσουν την εκεχειρία που συμφωνήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

    "Δεν υπάρχει λόγος για αισιοδοξία στην παρούσα κατάσταση" είπε ο Σταϊνμάιερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

    "Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά, να εργαστούμε σκληρά για να πείσουμε τους εμπλεκόμενους ότι η ειρηνευτική διαδικασία που είχε ξεκινήσει προφανώς δεν θα λειτουργήσει από μόνη της", πρόσθεσε...............http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=2160005
    18/11/14

    ReplyDelete
  23. Με Τουρκία και Αιγυπτιακό Τερματικό η Αξιοποίηση του Κυπριακού Φυσικού Αερίου, Λένε οι ΗΠΑ...

    Τους ενεργειακούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, αποκάλυψε ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών, Αρμόδιος για θέματα ενέργειας Αμος Χοχσταην, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους από όλες τις χώρες. Εξήγησε, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιλαμβάνονται την αξιοποίηση των Κυπριακών Υδρογονανθράκων, ενώ έκανε και αναφορά, στις ποσότητες ΦΑ, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

    Άκρως ενδιαφέροντα ήταν τα όσα δήλωσε το απόγευμα σε παγκόσμια τηλεφωνική συνέντευξη ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αρμόδιος για Ενεργειακά ζητήματα Αμος Χοχστεϊν...................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=87597
    18/11/14

    ReplyDelete
  24. Oι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν ένα σχέδιο επίθεσης, το οποίο καταρτίστηκε «κατ' εντολή της Μόσχας»...

    Τον υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς, σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Ρώσοι, όπως αποκάλυψαν σήμερα οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας...............http://www.protothema.gr/world/article/427593/oukrania-oi-rosoi-shediazan-na-dolofonisoun-ton-ollando-upex/
    18/11/14

    ReplyDelete
  25. Το Κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσουν μέρος των συζητήσεων που θα έχει στην Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου...

    Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο οποίος ενημέρωσε διαπιστευμένους δημοσιογράφους -υπό καθεστώς ανωνυμίας-, για την επίσκεψη του κ. Μπάιντεν σε Τουρκία, Ουκρανία και Μαρόκο, αναφερόμενος στο Κυπριακό, κάλεσε τις δυο πλευρές στο νησί «να επιστρέψουν στις συνομιλίες» και «να αποφεύγουν τις εντάσεις».

    Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι «η βασική μας θέση αφορά τη σημασία (που δίνουμε) στην επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας και να βεβαιωθούμε ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται, θα αποφύγουν βήματα, τα οποία είναι προκλητικά».............http://www.capital.gr/News.asp?id=2160257
    19/11/14

    ReplyDelete
  26. Σεισμολόγοι: Να είμαστε επιφυλακτικοί για μερικές μέρες ...

    Τι ανησυχεί τους επιστήμονες που μελετούν το φαινόμενο - Πότε θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι ο διπλός σεισμός ήταν η κύρια δόνηση - Τι να προσέχουν οι κάτοικοι της περιοχής
    Άλλαξαν στάση, από ό,τι όλα δείχνουν, οι σεισμολόγοι σχετικά με το φαινόμενο της Χαλκίδας. Τις πρώτες ώρες μετά τη διπλή σεισμική δόνηση εμφανίζονταν οι περισσότροι καθησυχαστικοί, αναφέροντας πως η διπλή σεισμική δόνηση που χτύπησε τα ξημερώματα της Τρίτης τη Χαλκίδα με 5,1 Ρίχτερ και διαφορά μόλις τέσσερα λεπτά ήταν η κύρια δόνηση και πως το φαινόμενο «εξελίσσεται ομαλά» και «εκτονώνεται».............http://www.protothema.gr/greece/article/427651/seismologoi-na-eimaste-epifulaktikoi-gia-merikes-meres/
    19/11/14

    ReplyDelete
  27. Ισπανία: Το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης...

    Το κοινοβούλιο της Ισπανίας ψήφισε αργά την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης.

    Τα μέλη του κοινοβουλίου ψήφισαν με 319 ψήφους υπέρ και μόλις 2 κατά, υπέρ του νομοσχεδίου απαιτώντας από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος.

    Η ειρηνική συνύπαρξη των δύο κρατών – Ισραήλ και Παλαιστίνης - είναι η μόνη δυνατή λύση για τη Μέση Ανατολή αναφέρει το σχετικό νομοσχέδιο.

    Το νομοσχέδιο διατυπώθηκε από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα και έλαβε τη στήριξη από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι. Αλλά το κυβερνών κόμμα πρόσθεσε μια τροπολογία πριν τη μη δεσμευτική ψηφοφορία που λέει ότι η αναγνώριση της Παλαιστίνης πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ των δυο πλευρών που να εγγυάται την ειρήνη, την ασφάλεια και το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών, καθώς και την εθνική ασφάλεια.

    Το ισπανικό κοινοβούλιο κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να στηρίξει την αναγνώριση της Παλαιστίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση..................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64095649
    19/11/14

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οργή Ισραήλ κατά Ισπανίας για το ψήφισμα της Βουλής υπέρ αναγνώρισης Παλαιστίνης ...

      Το Ισραήλ καταδίκασε την ψήφιση από την Κάτω Βουλή της Ισπανίας του νομοσχεδίου για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, ένα βήμα που είχε κάνει πρώτη η Σουηδία στα τέλη Οκτωβρίου.

      «Το ψήφισμα του ισπανικού κοινοβουλίου δεν μπορεί παρά να απομακρύνει τις πιθανότητες επίτευξης μιας διευθέτησης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, καθώς αυτή ενθαρρύνει τους Παλαιστίνιους να υιοθετήσουν ακόμη πιο ακραίες θέσεις», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

      «Θα έπρεπε καλύτερα το ισπανικό κοινοβούλιο να καταδικάσει την φρικτή σφαγή που Παλαιστίνιοι διέπραξαν σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ», προσθέτει το υπουργείο, αναφερόμενο στην επίθεση εναντίον συναγωγής κατά την οποία τέσσερις εβραίοι πιστοί, καθώς και ένας αστυνομικός, έχασαν τη ζωή τους...................http://www.naftemporiki.gr/story/881965/orgi-israil-kata-ispanias-gia-to-psifisma-tis-boulis-uper-anagnorisis-palaistinis
      19/11/14

      Delete
  28. Ο στρατός και η ισραηλινή αστυνομία κατεδάφισαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ το σπίτι του Παλαιστίνιου δράστη της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε στάση του τραμ στην Ιερουσαλήμ στις 22 Οκτωβρίου που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων....

    «Το σπίτι του τρομοκράτη αυτού που θέρισε με αυτοκίνητο Ισραηλινούς πολίτες σκοτώνοντας ένα βρέφος και μια νεαρή γυναίκα σε στάση του τραμ καταστράφηκε στο Σιλουάν», συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

    Το τιμωρητικό αυτό μέτρο λήφθηκε τη στιγμή που πολύ μεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και εβδομάδες στην Ιερουσαλήμ, η οποία κλιμακώθηκε χθες με την επίθεση σε συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις πιστοί την ώρα που προσεύχονταν και ένας αστυνομικός, ενώ οι δύο παλαιστίνιοι δράστες έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά..................http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=279107&-V=articles
    19/11/14

    ReplyDelete
  29. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να υποτάξουν τη Ρωσία ...

    Η ατμόσφαιρα μεταξύ Μόσχας και Δύσης με αφορμή την Ουκρανία ήταν ήδη εκρηκτική μετά τη δριμεία επίθεση που δέχτηκε το Κρεμλίνο στη σύνοδο του G20 και την επιβολή νέων κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Το θερμόμετρο ανέβηκε ακόμη περισσότερο με την απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος χθες κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «προσπαθούν να υποτάξουν τη Ρωσία, να λύσουν τα προβλήματά τους εις βάρος μας».

    Αποκαλύπτοντας το τεράστιο, πλέον, χάσμα μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. «Κανείς στην Ιστορία δεν το κατάφερε αυτό με τη Ρωσία και κανείς δεν θα το κάνει», προσέθεσε ενώπιον ομάδας υποστηρικτών του, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων..................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64095707
    19/11/14

    ReplyDelete
  30. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ικανοποιήσει ακόμη τους όρους που είχε θέσει η Άγκυρα ώστε να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στον διεθνή συνασπισμό ο οποίος έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο...

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πριν αρχίσει μια περιοδεία στην Αφρική, ο Ερντογάν είπε ότι ο συνασπισμός «δεν έχει λάβει τα μέτρα τα οποία είχαμε ζητήσει».

    Η τουρκική κυβέρνηση ζητούσε ιδίως από την Ουάσινγκτον να εξοπλίσει και να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) για να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας καθώς και μια περιοχή απαγόρευσης πτήσεων....................http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-ouasington-den-exi-ikanopisi-tous-orous-mas
    19/11/14

    ReplyDelete
  31. «Η κατάρρευση της Λαϊκής θα διερευνηθεί» ...

    Οι συνθήκες και οι αποφάσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας πρέπει να τύχουν πλήρους και ενδελεχούς διερεύνησης από τις ανεξάρτητες ανακριτικές αρχές του κράτους, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

    Σχολιάζοντας σημερινό αλλά και προηγούμενα δημοσιεύματα των New York Times, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι κατά καιρούς διάφορες πληροφορίες έχουν περιέλθει στην κατοχή της Κυβέρνησης, αλλά έχουν ετοιμαστεί και σημειώματα που επιβεβαιώνουν «την ανάγκη της ανεξάρτητης, αξιόπιστης αλλά και γρήγορης διερεύνησης των γεγονότων, που είμαστε βέβαιοι πως η Νομική Υπηρεσία διεξάγει με όλες τις διευκολύνσεις που η Κυβέρνηση της έχει ήδη προσφέρει»..............http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=279149&-V=articles
    19/11/14

    ReplyDelete
  32. Πιέσεις θα ασκήσει ο Μπάιντεν στον Ερντογάν για λύση στο Κυπριακό ...

    Σε λίγα εικοσιτετράωρα, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν θα επισκεφτεί την Τουρκία και θα συναντηθεί με την ηγεσία της πολιτικής εξουσίας της γειτονικής χώρας.

    Στην Τουρκία, στα πλαίσια των επαφών του, ο κ. Μπάϊντεν αναμένεται να θέσει επί τάπητος μια σειρά σημαντικών ζητημάτων. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους Τούρκους πολιτικούς, αξιωματούχους και διπλωμάτες το μέλλον του Ιράκ, της Συρίας καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα, τα οποία αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Μεσοποταμίας και της Ανατολικής Μεσογείου...............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=189759
    19/11/14

    ReplyDelete
  33. Alpha Bank: Ασύμμετρη η στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα...

    «Η σημερινή στάση των εκπροσώπων της τρόικας είναι παντελώς ασύμμετρη απέναντι σε μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια στη δημοσιονομική προσαρμογή, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, την προσαρμογή στο εξωτερικό ισοζύγιο και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπου η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εφαρμογή μέτρων προσαρμογής και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων», αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας...........http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64096017
    19/11/14

    ReplyDelete
  34. Εξελίξεις στην ενεργειακή συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ ανακοίνωσε ο Γ. Μανιάτης ...

    Την άμεση συμμετοχή του στην επιλογή προώθησης των ενεργειακών φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του αγωγού East Med Pipeline, αλλά και στην κατασκευή του ίδιου του αγωγού, ζήτησε το Ισραήλ, δια στόματος του Ισραηλινού υπουργού Ενέργειας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ι. Μανιάτης.

    Ο East Med Pipeline, με τη συμμετοχή της Edison, από τα θαλάσσια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα επεκταθεί στην Κύπρο, την Κρήτη, στη συνέχεια στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και Ήπειρο και θα συναντήσει, τελικά τον ελληνοϊταλικό αγωγό IGI (διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδα- Ιταλία)..............http://www.capital.gr/News.asp?id=2161037
    19/11/14

    ReplyDelete
  35. Οι τουρκικές αρχές επαναφέρουν το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ...

    Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
    Έτοιμες να επαναφέρουν το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο αποτέλεσε τη «σπίθα» για το κύμα αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων του 2013, είναι οι τουρκικές αρχές, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος.

    Το σχέδιο του δήμου της Κωνσταντινούπολης, με τίτλο «αστική ανάπλαση της πλατείας Ταξίμ και του στρατώνα της Ταξίμ», έχει προϋπολογισμό 12 εκατ. τουρκικές λίρες (4,3 εκατ. ευρώ) και περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο για το 2015-2016, διευκρινίζει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan...............http://news.in.gr/world/article/?aid=1231364989
    19/11/14

    ReplyDelete
  36. Μοιάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να επιτευχθεί μια πλήρης και οριστική συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης προτού εκπνεύσει η προθεσμία της 24ης Νοεμβρίου, ωστόσο αυτό δεν είναι αδύνατο, δήλωσε σήμερα σε γερουσιαστές ο Τόνι Μπλίνκεν, ο αναπληρωτής σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφαλείας....

    «Αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν είναι αδύνατο» επισήμανε ο Μπλίνκεν, τον οποίο επέλεξε προσωπικά ο Μπαράκ Ομπάμα για την θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της ακρόασης σχετικά με την υποψηφιότητά του για την θέση αυτή.

    Ο Μπλίνκεν επισήμανε ότι η ευθύνη επαφίεται μάλλον στην Τεχεράνη, παρά στην Ουάσιγκτον, για το εάν θα επιτευχθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Ισλαμική Δημοκρατία και την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία)..............http://www.zougla.gr/kosmos/article/ipa-diskoli-i-epitefksi-simfonias-me-to-iran-gia-ta-pirinika
    20/11/14

    ReplyDelete
  37. Περού: Πάνω από 100.000 παιδιά εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε συνθήκες δουλείας ...

    Είναι ηλικίας από 6 έως 17 ετών - Το 79% αυτών των παιδιών είναι κορίτσια και το 21% αγόρια...

    Στο Περού, περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, γεγονός που επηρεάζει τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, την υγεία και την ατομική ελευθερία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) στη Λίμα..................http://www.protothema.gr/world/article/427998/perou-pano-apo-100000-paidia-ergazodai-os-oikiakoi-voithoi-se-sunthikes-douleias/
    20/11/14

    ReplyDelete
  38. Προβλήματα στον Έβρο λόγω βροχόπτωσης ...

    Προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε περιοχές που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νομού Εβρου.

    Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκε να επέμβουν για τη διάσωση ατόμου από πλημμυρισμένο σπίτι στο Σοφικό.

    Επίσης, προέβησαν σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα στα Λάβαρα, στο Κισσάριο, στο Αμόριο, στο Διδυμότειχο και στο Σοφικό.

    Σε πολλές περιοχές οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ συνεχής ήταν η πτώση κεραυνών σε όλο τον νομό.
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231365066
    20/11/14

    ReplyDelete
  39. Σόμπες και τζάκια προκαλούν χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ...

    Σόμπες και τζάκια αποτελούν πλέον μια από τις βασικές αιτίες της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), αφού η χρήση τους έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης.

    Αυτό αναφέρουν τα στελέχη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΧΑΠ. Πρώτη αιτία της νόσου παραμένει, βέβαια, το κάπνισμα.

    Στην Ελλάδα, 9% των ενηλίκων καπνιστών, δηλαδή περίπου 600.000 άτομα, έχουν ΧΑΠ. Το ανησυχητικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς, δεν το γνωρίζουν. Άλλοι τόσοι, συνεχίζουν να καπνίζουν μειώνοντας ουσιαστικά το χρόνο της ζωής τους..................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=217930
    20/11/14

    ReplyDelete
  40. Ιταλός ΥΠΕΞ: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης ...
    Οι περισσότερες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν ότι η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους δεν είναι καλή ιδέα αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.

    Ο Τζεντιλόνι έκανε τις δηλώσεις αυτές μία ημέρα αφού οι Ισπανοί βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση της χώρας να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, μόνο όμως όταν Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί διαπραγματευθούν μια λύση στη μακρά διένεξή τους. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Σουηδία είχε αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.........http://www.capital.gr/News.asp?id=2162578
    20/11/14

    ReplyDelete
  41. Το Ενδεχόμενο Κατασκευής Ελληνοκυπριακού Αγωγού Φυσικού Αερίου Εξετάζουν Αθήνα και Λευκωσία ...

    Kατά πόσο είναι βιώσιμη οικονομικά και γεωλογικά η κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που να ενώνει απευθείας την Κύπρο με την Ελλάδα, εξετάζουν Αθήνα και Λευκωσία, όπως δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

    Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και το Ισραήλ στην προσπάθεια, ο Κύπριος υπουργός επισήμανε ότι είναι δεδηλωμένη η απόφαση του Ισραήλ να συνεργαστεί με την Κύπρο για ένα δίκτυο που να ενώνει τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου.
    http://www.energia.gr/article.asp?art_id=87715
    20/11/14

    ReplyDelete
  42. Τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων....

    Επίσης η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε, εν αναμονή και της τελικής Έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί των ελληνικών απαιτήσεων και του καταλόγου των κλαπέντων (από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής) ελληνικών αρχαιοτήτων, την παράταση εργασιών μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2015.

    Με την ολοκλήρωση των παραπάνω, τα μέλη της Επιτροπής θα είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιήσουν και εκστρατεία ενημέρωσης των υπολοίπων ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων. Όσον αφορά στη διεξαγωγή του συνεδρίου, ο προσκεκλημένος της Επιτροπής, ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης, διευθυντής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές του, το οποίο, όπως τόνισε, θα είναι σε θέση να φέρει στην Ελλάδα «ανθρώπους που θα είναι πολλαπλασιαστές του ελληνικού αιτήματος»...............http://www.zougla.gr/politiki/article/die8nes-sinedrio-gia-tis-germanikes-apozimiosis-apofasise-i-diakomatiki

    ReplyDelete
  43. Κ. Παπούλιας: Η τρόικα δείχνει μία σκληρότητα σαν να απευθύνεται σε βράχους ...

    Τη στάση της τρόικας καυτηρίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την Αριάννα Χάφινγκτον.

    «Πολλές φορές η τρόικα δείχνει μια σκληρότητα σαν να μην απευθύνεται σε ανθρώπους και να απευθύνεται σε βράχους» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη συνομιλία που είχε με την κ. Χάφινγκτον.

    «Θα είναι πολύ σημαντικό να πούμε «όχι» στην τρόικα. Το «όχι» ήταν πάρα πολύ σημαντικό όταν το είπαμε στον Μουσολίνι, δεν λέω ότι είναι το ίδιο, καθόλου, αλλά είναι σημαντικό τώρα να βάλουμε πρώτα τους ανθρώπους. Γιατί υπάρχει πολύς πόνος», είπε η γνωστή Ελληναμερικανίδα επιχειρηματίας.................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=217985
    20/11/14

    ReplyDelete
  44. Σχεδίαζαν δολοφονία του Ισραηλινού ΥΠΕΞ .......

    Η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ, η Σιν Μπετ, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε μέλη του ισλαμιστικού, παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, τα οποία φέρονται να σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

    Οι ύποπτοι «συγκέντρωναν πληροφορίες για την αυτοκινητοπομπή του υπουργού», σχετικά με τις διαδρομές του από και προς την οικία του στον εβραϊκό οικισμό Τεκόα στη Δυτική Όχθη και επιθυμούσαν να προμηθευτούν έναν εκτοξευτήρα ρουκετών για να βάλουν εναντίον του αυτοκινήτου του.
    http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=279273&-V=articles
    21/11/14

    ReplyDelete
  45. O καθαρός ουρανός πάνω από το Πεκίνο στις αρχές Νοέμβρη χάριν της Συνόδου Κορυφής οικονομικής συνεργασίας των κρατών Ασίας-Ειρηνικού (APEC) δεν ήταν απλή υπόθεση......

    Η προσπάθεια που έκαναν οι Κινέζοι για να εντυπωσιάσουν τους ξένους αξιωματούχους που επισκέφτηκαν την πόλη, έδωσε κυριολεκτικά μια ανάσα στους ντόπιους, ενώ ενσωμάτωσε στο λεξιλόγιό τους τη σαρκαστική φράση «το μπλε της Συνόδου», που σημαίνει κάτι όμορφο και εφήμερο.

    Η China Environmental News, η εφημερίδα του κινεζικού υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος, έδωσε πρόσφατα μια γεύση για το πώς η πρωτεύουσα πέτυχε το ταχυδακτυλουργικό κόλπο της προσωρινής εξαφάνισης της αιθαλομίχλης. Η λύση ήταν να "στρατολογήσει" 434.000 άτομα από το Πεκίνο και έξι γειτονικές επαρχίες. (ένα σημαντικό μέρος της ρύπανσης του αέρα του Πεκίνου προκαλείται από τις εκπομπές εργοστασίων και οχημάτων εκτός των ορίων της πόλης.)

    Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ειδικές άδειες που δόθηκαν σε τοπικούς αξιωματούχους και άλλους εργαζόμενους κράτησαν 11,7 εκατομμύρια οχήματα μακριά από τους δρόμους, περιορίζοντας σημαντικά τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Παράλληλα, εκατοντάδες εργοτάξια, που ευθύνονται για αερομεταφερόμενα σωματίδια, διέκοψαν τη λειτουργία τους.

    Περισσότερες λεπτομέρειες έδωσε στη δημοσιότητα η South China Morning Post: Περίπου 10.000 εργοστάσια στην περιοχή γύρω από το Πεκίνο έμειναν κλειστά κατά τη διάρκεια της APEC. Άλλα 39.000 εργοστάσια λειτουργούσαν λιγότερες ώρες από ό,τι συνήθως με στόχο την ελαχιστοποίηση της ρύπανσης. Μάλιστα, επιθεωρητές έκαναν συχνές επιδρομές στα εργοστάσια αυτά, τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα, για να διασφαλίσουν ότι ακολουθούνται οι οδηγίες της APEC.
    http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=2161586
    21/11/14

    ReplyDelete
  46. «Λάθος η άμεση αναγνώριση της Παλαιστίνης» ...

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε την αντίθεση της χώρας της στην άμεση αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως έπραξε η Σουηδία και προτείνουν κοινοβούλια άλλων χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Η Γερμανία, η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο σύμμαχο του Ισραήλ στην Ευρώπη, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προχωρήσει στην αναγνώριση.
    Το Βερολίνο, όπως τόνισε η κ. Μέρκελ, υποστηρίζει μια λύση στη βάση των δύο κρατών, υποστηρίζοντας ότι οι μονομερείς αναγνωρίσεις του παλαιστινιακού κράτους δεν βοηθούν στην πρόοδο των ειρηνευτικών συνομιλιών.
    Το κύριο, σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, είναι οι δύο πλευρές να κάτσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
    http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=279346&-V=articles
    21/11/14

    ReplyDelete
  47. Συντονίζονται Αθήνα - Λευκωσία για το θέμα των αγνοουμένων ...

    Αθήνα και Λευκωσία συμφώνησαν να γίνουν εκσκαφές στην περιοχή της Μακεδονίτισσας, όπου χάθηκαν, από φίλια πυρά το ’74, τέσσερις αεροπόροι και 33 Ελληνες καταδρομείς, αλλά και να ασκηθούν πιέσεις στη Τουρκία, σε υψηλό επίπεδο, ώστε να συνδράμει με στοιχεία και πληροφορίες που διαθέτει, στην διακρίβωση της τύχης εκείνων που από τότε αγνοούνται.

    «Πολύ παραγωγικές», χαρακτήρισε ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου τις επαφές και συζητήσεις που είχε στην Αθήνα για το θέμα αυτό.

    Στο Πεντάγωνο είχε συνομιλίες με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, κυρίως για θέματα που αφορούν τους αγνοούμενους. Σε ξεχωριστή συνάντηση συζήτησε και με μέλη της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων από την Ελλάδα..........http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=190015
    21/11/14

    ReplyDelete
  48. Ιταλοί γιατροί δωροδοκούνταν με iPhones για να πουλήσουν γάλα σε σκόνη...

    Σε κατ' οίκον περιορισμό έθεσε η αστυνομία 12 παιδίατρους στην Ιταλία, οι οποίοι φέρονται να δωωροδοκούνταν από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείας για να προωθούν σε γυναίκες που μόλις είχαν γεννήσει το δικό τους προϊόν γάλακτος σε σκόνη αντί του θηλασμού.

    Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά «μια κοινή και διαδεδομένη πρακτική» κατά την οποία παιδίατροι «συνταγογραφούν γάλα-σκόνη για νεογέννητα μωρά με αντάλλαγμα πολυτελή δώρα και ακριβές διακοπές».

    Δύο από τους γιατρούς είναι επικεφαλής των παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, πρόσθετε η ανακοίνωση. Παράλληλα πέντε εμπορικοί αντιπρόσωποι τριών διαφορετικών εταιρειών και ένα στέλεχος τέθηκαν επίσης σε κατ' οίκον περιορισμό, σημείωσε η αστυνομία.

    Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι «επικοινωνούσαν με τους παιδίατρους για να τους παροτρύνουν να συνταγογραφήσουν γάλα-σκόνη σε νεογέννητα μωρά, δρώντας αντίθετα στην ομόφωνη άποψη των επιστημόνων για την ανάγκη να προωθείται η χρήση του μητρικού γάλακτος», επεσήμανε η ίδια πηγή...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64097239
    21/11/14

    ReplyDelete
  49. Τα αποθέματα (υδρογονανθράκων) μπορούν να διαμοιραστούν και να κατασκευαστεί μια δομή, η οποία θα αυξήσει το επίπεδο ευημερίας των δύο κοινοτήτων δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, υποστηρίζουν το σωστό....

    Έπειτα από συνάντησή του με το λεγόμενο υπουργό περιβάλλοντος και φυσικών πόρων του ψευδοκράτους Χακάν Ντιντσγιουρέκ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η θέση της χώρας του είναι πως η ενέργεια είναι αιτία για ειρήνη.

    «Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου», είπε και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου» που η Τουρκία υπέγραψε με το ψευδοκράτος «υπάρχει μια συμφωνία η οποία περιλαμβάνει όλες τις αδειοδοτήσεις στην Κύπρο».......http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/229496/tourkos-yp-energeias-oi-ydrogonanthrakes-boroun-na-diamoirastoun#sthash.3jyQMeFj.dpuf
    21/11/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin