Saturday, November 1, 2014

FYROM News: Βρισκόμαστε μακριά από την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας (Νίκολα Πόποσκι)

Μακριά από την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας βρίσκονται ΠΓΔΜ και Ελλάδα εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.

Σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα των Σκοπίων, Φάκτορ, ο Πόποσκι είπε, μάλιστα, πως οι δύο χώρες είναι τώρα πιο μακριά σχετικά με την εξεύρεση λύσης απ΄ ότι πριν από μερικά χρόνια.


«Θα ήθελα να ήμουν σε θέση να έλεγα ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα, όμως η πραγματικότητα μας επιβάλει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», δήλωσε και
πρόσθεσε ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς δεν έχει υποβάλει νέες ιδέες ή προτάσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

Παράλληλα, επέρριψε στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για τη στασιμότητα σχετικά με το θέμα της ονομασίας, επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ ότι η Ελλάδα δεν έχει διάθεση για διάλογο και ότι επιδιώκει να παραμένει άλυτο ζήτημα του ονόματος, ώστε τα Σκόπια να μην ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο Πόποσκι τόνισε πως η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία τροποποίηση του Συντάγματος, προκειμένου να αλλάξει το [δήθεν] «συνταγματικό» όνομα της ΠΓΔΜ και επανέλαβε τη θέση ότι οποιαδήποτε πρόταση προωθηθεί για το θέμα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
ΠΗΓΕΣ: protothema.gr - capital.gr - ΑΠΕ-ΜΠΕ

--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin