Friday, November 21, 2014

Άμεση παραβίαση των συμφωνιών της Γενεύης και παράγοντας αποσταθεροποίησης η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ (Ρωσικό ΥΠΕΞ)

Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα αποτελέσουν μια άμεση παραβίαση των συμφωνιών της Γενεύης και θα γίνουν παράγοντας αποσταθεροποίησης. Αυτό δήλωσε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.
Η δήλωση ακολούθησε την πρόταση να αρχίσουν οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία που κατέθεσε την παραμονή ο βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια Άντονι Μπλίνκεν. Σύμφωνα με τον Λουκασέβιτς, τέτοιες δηλώσεις της Ουάσινγκτον αποτελούν «πολύ σοβαρό δείγμα».

«Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο σε τέτοιες δηλώσεις, αλλά και στην επίσκεψη των εκπροσώπων εθελοντικών ταγμάτων στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι επεδίωκαν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη της κυβέρνησης στην αλλαγή της πολιτικής της για τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Είναι πολύ σοβαρό δείγμα των προθέσεών τους» αναφέρει ο Λουκασέβιτς στο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν συνδυάσει κανείς τις δηλώσεις του Μπλίνκεν με την επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία, «μπορεί να μιλάμε για μια θεμελιώδη αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναφορικά με τις συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Ουκρανία».

[gr.rbth.com]
21/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin