Friday, November 7, 2014

Σαμαράς: Σας μιλάω με την ψυχή μου. (Ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κυπριακή Βουλή)

Με μια ομιλία με έντονα συναισθηματικά στοιχεία ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στου Βουλευτής και στον Κυπριακό λαό.

Από το βήμα της ειδικής συνεδρίας της βουλής ο κ. Σαμαράς άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι θέλει να μιλήσει με την ψυχή του. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Υπουργών και Βουλευτών ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι νιώθει ότι πραγματοποιεί προσκύνημα  σε ένα ιερό τόπο.


Έντονα συγκινημένος είπε σε όλους ότι στις καρδιές των ανθρώπων δεν μπαίνουν σύνορα. Τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει τους αδελφικούς δεσμούς με την Κύπρο είπες εμφαντικά ο κ. Σαμαράς.

Από το βήμα της Βουλής ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτισε  φόρο τιμής σε όλους τους ήρωες της Κυπριακής ελευθερίας.

«Με έντονη συγκίνηση βρίσκομαι μπροστά σας Αποτίσω φόιρι τιμής σε όλους τους αγωνιστές της Κυπριακής Ελευθερίας. Ήμουν έξι χρονών όταν δολοφόνησαν των Γρηγόρη Αυξεντίου. Τιμή σε όλους τους ήρωες Κύπριους και Ελλαδίτες που αγωνίσθηκαν το 1974.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε λαό και πολιτεία ότι η Ελληνική κυβέρνηση και λαός ήταν και θα συνεχίσουν να είναι στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το θερμό καλωσόρισμα στον Αντώνη Σαμαρά απεύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. «Κύριε Πρωθυπουργέ θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο Κυπριακός λαός δεν λυγίζει.

Η Κύπρος δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει η μόνη μοιρασμένη πόλη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί  μια τέτοια κατάσταση».

[ kathimerini.com.cy]
7/11/14

1 comment :

  1. “Δεν μπορούν να αγνοούνται οι προκλήσεις, ούτε και να επιβραβεύονται” ήταν το μήνυμα προς την Τουρκία και τη διεθνή κοινότητα το οποίο εξέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας που είχαν (κατ΄ ιδίαν, αλλά και με τους ηγέτες όλων των ελληνοκυπριακών κομμάτων) στη Λευκωσία, προτού αναχωρήσουν το απόγευμα για το Κάιρο, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τριμερής Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου...

    Χρειαζόμαστε, και δυστυχώς έως τώρα δεν τα έχουμε, απτά δείγματα από την πλευρά της Τουρκίας ότι ενδιαφέρεται όντως για την επανένωση της Κύπρου και όχι για την αποτυχία των συνομιλιών, ώστε να προωθηθούν μεθοδεύσεις εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός υπονοώντας διχοτομικές λύσεις.

    Παράλληλα χαρακτήρισε και πάλι απολύτως κατανοητή, υπό τις παρούσες συνθήκες, την απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη για αναστολή της συμμετοχής της ελληνοκυπριακής πλευράς στις δικοινοτικές συνομιλίες – αν και εξέφρασε την επί της αρχής στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για επίλυση του Κυπριακού, εφόσον, όπως είπε, “η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την παράνομη κατοχή” της Βόρειας Κύπρου..................http://www.capital.gr/News.asp?id=2151435
    7/11/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin