Monday, November 3, 2014

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επέδωσε κανένα χάρτη. (Διαψεύδονται όσα αναφέρονται στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ)

Τον χάρτη που δημοσίευσε η τουρκική «Μιλιέτ» και που σύμφωνα με την εφημερίδα επέδωσε η ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, κλήθηκε να σχολιάσει η κυπριακή κυβέρνηση. Έγκυρη πηγή, που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι τα όσα δημοσιεύονται στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» αποτελούν τουρκική προπαγάνδα, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως η ε/κ πλευρά δεν διεκδικεί τη μέγιστη δυνατή επιστροφή εδαφών, ίσως και περισσότερα από αυτά που αναφέρονται.
Η «Μιλιέτ» υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι «μόνο το 25% του εδάφους αφήνει η ελληνοκυπριακή πλευρά για την τουρκοκυπριακή πολιτεία αντί του 29% που παραχωρείτο με το σχέδιο Ανάν, σύμφωνα με το νέο χάρτη που υπέβαλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά δεν επέδωσε οποιονδήποτε χάρτη στις διαπραγματεύσεις, αλλά υπέβαλε πρόταση για το εδαφικό, η οποία περιλαμβάνει τις θέσεις της και τα κριτήρια που πρέπει να εφαρμοστούν, επεξηγώντας με παραδείγματα πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.

Εκπρόσωπος: Θα λάβουμε και άλλα μέτρα

Εάν η Τουρκία επιμένει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυβέρνηση θα δικαιούται να λάβει και άλλα μέτρα για αντιμετώπισή τους, προειδοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Α. Κυπριανού σε ξένους πρέσβεις: Πιέστε την Τουρκία

Να κινηθούν προς την κατεύθυνση της Τουρκίας, κάλεσε τους πρέσβεις και επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο οποίος τους ενημέρωσε σε γεύμα εργασίας, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
[efsyn.gr]

3/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:


----

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin