Tuesday, November 11, 2014

Ρωσία: «Σπούτνικ» κατά της «επιθετικής προπαγάνδας»

Τη λειτουργία ενός νέου κρατικού ειδησεογραφικού δικτύου, διεθνούς εμβέλειας, ξεκίνησε σήμερα η Ρωσία προσφέροντας κατά τους ισχυρισμούς της Μόσχας μια άλλη εναλλακτική λύση προς τα δυτικά μέσα ενημέρωσης που προωθούν την «επιθετική προπαγάνδα ενός μονοπολικού κόσμου».

Ο ειδησεογραφικός οργανισμός που φέρει τον ιστορικό τίτλο Σπούτνικ -παραπέμποντας στο όνομα του πρώτου ρωσικού τεχνητού δορυφόρου στην ιστορία- βασίζεται προς το παρόν σε έναν ιστότοπο και ένα δίκτυο ραδιοφωνικών σταθμών σε περισσότερες από 30 χώρες, όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Κισελιόφ επικεφαλής του ομίλου μέσων ενημέρωσης Ρούσιγια Σεγκόντνια, του οργανισμού που δημιουργήθηκε από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον περασμένο χρόνο και έχει αποστολή τη βελτίωση της εικόνας της Ρωσίας στο εξωτερικό.

Σε μια παρουσίαση στο ίδιο κέντρο Τύπου όπου την εποχή του Ψυχρού Πολέμου δίνονταν οι συνεντεύξεις Τύπου, ο Κισελιόφ ένας από τους αγαπημένους δημοσιογράφους του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσίασε τα σχέδιά του για την αποκατάσταση της εικόνας της Ρωσίας που έχει πληγεί εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Η ειδησεογραφική πολιτική του Σπούτνικ θα είναι «πολυπολική, πολύχρωμη και πολυπολιτισμική», υποσχέθηκε ο Κισελιόφ. ««Είμαστε ενάντια στην επιθετική προπαγάνδα που σερβίρουν σήμερα στον κόσμο και επιβάλλει ένα μονοπολικό κόσμο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παρά το γεγονός ότι η Μόσχα επισήμως αρνείται ότι επανέρχεται σε τεχνικές σοβιετικού τύπου, στελέχη ρωσικών μέσων ενημέρωσης αναγνωρίζουν σε κατ' ιδίαν συνομιλίες ότι η Ρωσία διεξάγει έναν πόλεμο προπαγάνδας με απόηχους της ε
[www.sigmalive.com]

11/11/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin