Tuesday, November 18, 2014

Πανεθνική απεργία κατά της οικονομικής πολιτικής στην Ιταλία

Μετά την σχετική πρωτοβουλία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil, και το ιταλικό συνδικάτο Uil αποφάσισε να προκηρύξει πανεθνική απεργία κατά των μέτρων στα εργασιακά από την κυβέρνηση Ρέντσι...

Μετά την σχετική πρωτοβουλία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil, και το ιταλικό συνδικάτο Uil αποφάσισε να προκηρύξει πανεθνική απεργία κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.

Η ημερομηνία της κινητοποίησης αυτής δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά είναι πολύ πιθανό να συμπέσει με εκείνη που έχει επιλεγεί από το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil. Αύριο, σε συνάντηση των εκπροσώπων των Uil και Cgil με το συνδικάτο Cisl, είναι πιθανό να επιλεγεί μια ημερομηνία για ενιαία κινητοποίηση και απεργία των τριών μεγάλων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών της Ιταλίας.

«Κατά την χθεσινή συνάντηση στο κυβερνητικό μέγαρο η κυβέρνηση δεν επέδειξε διάθεση να προχωρήσει σε αυξήσεις των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά ούτε και σε επέκταση του μπόνους φοροελαφρύνσεων ύψους 80 ευρώ τον μήνα, προς τους συνταξιούχους. Οι δε αλλαγές και στην μεταρρύθμιση του εργασιακού παραμένουν ασαφείς, με πιθανή μείωση των μέχρι τώρα εξασφαλισμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων», αναφέρει το συνδικάτο Uil σε ανακοινωθέν του.

Και το μικρό συνδικάτο Ugl, τέλος, το οποίο και πρόσκειται, παραδοσιακά, στον χώρο της ιταλικής δεξιάς, αποφάσισε να προκηρύξει πανεθνική απεργία για τις 5 Δεκεμβρίου.

 [protothema.gr]
18/11/14
--

1 comment :

  1. Ιταλία: Πόλεμος Ρέντσι-συνδικάτων με γενική απεργία στις 12 Δεκεμβρίου...

    Γενική απεργία κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι, για τις 12 Δεκεμβρίου, προκήρυξαν τα ιταλικά συνδικάτα Cgil και Uil. To τρίτο μεγάλο συνδικάτο της χώρας, Cisl, αποφάσισε να μην πάρει μέρος στην πανεθνική αυτή κινητοποίηση, θεωρώντας ότι η πανιταλική απεργία, στην φάση αυτή, δεν αποτελεί το χρησιμότερο μέσο για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

    Και οι τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όμως, πρόκειται να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία οφείλεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επιμείνει στο «πάγωμα» των μισθών των εργαζομένων της δημόσιας διοίκησης και για το 2015.

    «Η κυβέρνηση Ρέντσι δεν έδωσε τις πρέπουσες απαντήσεις στα προβλήματα των Ιταλών, έχασε μια σημαντική ευκαιρία», τονίζουν ιθύνοντες του συνδικάτου Uil.

    Aρχικά, το Cgil είχε αποφασίσει να κατέβει αυτόνομα σε πανεθνική απεργία στις 5 Δεκεμβρίου, αλλά μετά από συνεννόηση με το Uil, επελέγη αναβολή μίας εβδομάδας.

    Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Ρέντσι επιβεβαιώνει την επίτευξη συμβιβασμού σε ό,τι αφορά την μεταρρύθμιση του εργασιακού: η δυνατότητα επαναπρόσληψης των εργαζομένων λόγω αβάσιμης απόλυσης, παραμένει για τις περιπτώσεις διακρίσεων και για μερικές μόνον, αδικαιολόγητες πειθαρχικές κυρώσεις.

    Η χρηματική αποζημίωση θα προβλέπεται, ως μοναδική λύση, για τις απολύσεις που οφείλονται σε οικονομικά προβλήματα της κάθε επιχείρησης. Η τελική μορφή του νόμου, όμως, δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί και οι τελευταίες αλλαγές θα περιέχονται σε τροπολογία, η επεξεργασία της οποίας ολοκληρώνεται τις ώρες αυτές από μέρους της κυβέρνησης..............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64095944
    19/11/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin