Saturday, November 15, 2014

Ανακοίνωση για τα 31 χρόνια της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο

Ελληνικό ΥΠΕΞ, Σάββατο, 15 Νοέμβριος 2014:
Ανακοίνωση:
"Η μονομερής ανακήρυξη της παράνομης αποσχιστικής οντότητας του ψευδοκράτους στο υπό κατοχή  τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εμμονή εδώ και 31 χρόνια στο μύθευμα της ανεξάρτητης «ΤΔΒΚ» αποτελεί κραυγαλέα προσβολή της διεθνούς έννομης τάξης και των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών. Η παράνομη αυτή συμπεριφορά, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή και τον παράνομο εποικισμό, συντελεί τόσο στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών όσο και στην απομόνωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Η διεθνής κοινότητα, με μία μόνο γνωστή εξαίρεση, σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θεωρεί δε νομικά άκυρη την ανακήρυξη της αποσχιστικής οντότητας, την οποία ούτε αναγνωρίζει, ούτε διευκολύνει, ούτε στηρίζει καθοιονδήποτε τρόπο.  

Η Ελλάδα ουδέποτε πρόκειται να αποδεχθεί τη νομιμοποίηση τετελεσμένων, στα οποία προστίθεται τώρα με προκλητικό τρόπο η  κατάφωρη παραβίαση από τουρκικής πλευράς του διεθνούς δικαίου της θαλάσσης στην Οικονομική Αποκλειστική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι ένα κυρίαρχο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι, η αποκατάσταση της διεθνούς έννομης τάξης και η επανένωση της Κύπρου στο πλαίσιο μίας συνολικής, αμοιβαία αποδεκτής λειτουργικής λύσης, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979, του Κοινού Ανακοινωθέντος του Φεβρουαρίου του 2014 και της ιδιότητας της Κύπρου ως Κράτους-Μέλους της ΕΕ είναι ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί η διεθνής νομιμότητα στην Κύπρο, να ωφεληθούν όλοι οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και να ενισχυθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο."

15/11/14
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin