Saturday, October 4, 2014

Επιμένει σε δύο κράτη το «National Geographic»

Λευκωσία: Το γνωστό περιοδικό «National Geographic», γεωγραφικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, που κυκλοφορεί ανά το παγκόσμιο σε εκατομμύρια τεύχη μηνιαίως, συνεχίζει να προκαλεί, παρουσιάζοντας την Κύπρο ως αποτελούμενη από δύο κράτη: την Κύπρο (Cyprus) και τη Βόρεια Κύπρο (North Cyprus). Το τελευταίο δείγμα αυτής της πολιτικής, που ταυτίζεται πλήρως με την τουρκική προπαγάνδα, καταγράφηκε στην έκδοση του περιοδικού τον περασμένο Μάρτιο. Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, κληθείς από τον βουλευτή Γιώργο Περδίκη να ενημερώσει τη Βουλή για την προκλητική στάση του εν λόγω περιοδικού, παραδέχθηκε ότι πέφτουν στο κενό τα αλλεπάλληλα διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Και αυτό διότι το περιοδικό «National Geographic» συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, με τον εκδότη του να προβάλλει αστεία επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογήσει την προκλητική του στάση έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τη Βουλή ο κ. Κασουλίδης, ημερ. 22/9/2014, το Υπ. Εξωτερικών έχει προβεί κατ’ επανάληψη σε διαβήματα προς το εν λόγω περιοδικό και εξακολουθεί να εγείρει το θέμα μέσω της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον. Σημειώνοντας τα εξής: «Σε παλαιότερη απάντηση του εκδότη του περιοδικού προς τον πρέσβη μας στην Ουάσιγκτον, σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η μονομερής "ανακήρυξη ανεξαρτησίας" του ψευδοκράτους τον Νοέμβριο του 1983 θεωρείται παράνομη, η επί του εδάφους πραγματικότητα της διαίρεσης αποτελεί γεγονός και ότι αυτό το γεγονός επιχειρείται να αποδοθεί με τον συγκεκριμένο χάρτη. Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι το περιοδικό στοχεύει αποκλειστικά στην αποτύπωση των γεγονότων επί του εδάφους χωρίς να εκφέρει άποψη για πολιτικές ενέργειες». 


Μετά τη λήψη της παραπάνω απάντησης, η πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον απέστειλε νέα επιστολή προς τον εκδότη, αναφέροντας ότι δεν αποδέχεται τη σχετική επιχειρηματολογία. Ωστόσο, το περιοδικό «National Geographic» συνεχίζει να ταυτίζεται και να προβάλλει την τουρκική προπαγάνδα για δυο κράτη στην Κύπρο.
Μιχάλης Χατζηστυλιανού
Πηγή: philenews.com

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin