Tuesday, October 7, 2014

Διάβημα διαμαρτυρίας Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΞ Πρέσβη κ. Α. Μητσιάλη προς Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα, κ. K. Uras

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 07 Οκτώβριος 2014:
 
Κατόπιν οδηγιών του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Αναστάσιος Μητσιάλης, κάλεσε τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Kerim Uras, στο Υπουργείο Εξωτερικών, προς τον οποίον προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για την έκδοση της παράνομης τουρκικής οδηγίας NAVTEX για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή.

MFA.GR
7/10/14
--------------------------

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλου, με Υπουργό Εξωτερικών Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη.

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 07 Οκτώβριος 2014:
 
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε, σήμερα, Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη, προκειμένου να εξετασθούν τα επόμενα βήματα σε απάντηση των τουρκικών προκλήσεων στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. 
MFA.GR
7/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 ------

1 comment :

  1. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Τούρκο Πρέσβη στην Ελλάδα αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ....

    Η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, παρουσιάζεται αποφασισμένη να συνεχίσει να εγκαλεί, «και μάλιστα με υψηλούς τόνους και σε όλα τα επίπεδα», την Άγκυρα για τις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας στις περιοχές της ΑΟΖ.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κατόπιν οδηγιών του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, εκλήθη στο Υπουργείο ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, Kerim Uras, προς τον οποίο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για «την έκδοση της παράνομης τουρκικής οδηγίας NAVTEX για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή».
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=185738

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin