Friday, October 10, 2014

Βάζει την Τουρκία στη θέση της ο Herman Van Rompuy

Να επιδείξει συγκράτηση και να δράσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, καλεί την Τουρκία ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Herman Van Rompuy, τονίζοντας την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας κρατών μελών της ΕΕ αναφορικά με τη Χωρική τους Θάλασσα.

Ο Herman Van Rompuy εκφράζει την ανησυχία του για τις νέες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό όλα τα μέρη να σέβονται την κυριαρχία των άλλων και να είναι πρόθυμα να διευθετούν διαφορές ειρηνικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».


Προσθέτει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας κρατών μελών της ΕΕ αναφορικά με τη Χωρική τους Θάλασσα (territorial sea). Τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών της ΕΕ περιλαμβάνουν το δικαίωμα να συνάπτουν διμερείς συμφωνίες και να εξερευνούν και να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς τους πόρους, σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Αναμένει παράλληλα από την Τουρκία «να επιδείξει συγκράτηση και να δράσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Όλα τα μέρη πρέπει να κάνουν το παν για να διασφαλίσουν ένα θετικό κλίμα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις που στοχεύουν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού».
[sigmalive.com]

10/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin