Wednesday, October 1, 2014

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η κυβέρνηση Σαμαρά. H ανακοίνωση της Σ. Βούλτεψη.


Ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει τη Δευτέρα ψήφο εμπιστοσύνης. Μετά τις κυβερνητικές αρρυθμίες που παρουσιάστηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πυροδοτούνται σημαντικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό και στη συνύπαρξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει τη Δευτέρα ψήφο εμπιστοσύνης με διακύβευμα την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την έξοδο από το μνημόνιο.

Στόχος με αυτήν την κίνηση είναι να κλείσει το ζήτημα της κυβερνητικής εσωστρέφειας και "γκρίνιας". Ταυτόχρονα, με αυτήν την κίνηση, επιχειρείται να δοθεί τέλος και στα σενάρια πρόωρης προσφυγής στην κάλπη εξαιτίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ή επιτάχυνσης της διαδικασίας.

H ανακοίνωση της Σ. Βούλτεψη:

Κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:

1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος.

Συνεχής ενημέρωση.......................[kathimerini.com.cy]
 
1/10/14

--

2 comments :

  1. ΔΗΜΑΡ: Ομολογία αδυναμίας η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητά η κυβέρνηση...

    Ως ομολογία αδυναμίας χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

    Σύμφωνα με την Αγίου Κωνσταντίνου στόχος της απόφασης αυτής είναι η κυβέρνηση «να συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων που τη συγκροτούν και να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις».

    «Η “φυγή προς τα εμπρός” που επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο - με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης- δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ. ​
    http://www.protothema.gr/politics/article/414876/dimar-omologia-adunamias-i-psifos-ebistosunis-pou-zita-i-kuvernisi/

    ReplyDelete
  2. Βενιζέλος: Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο...

    Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο». «Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που τη βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=215385

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin