Wednesday, October 22, 2014

Το ΕΚ κάλεσε την Τουρκία να βοηθήσει περισσότερο τους Κούρδους του Κομπανί. ("Μαχητές του ισλαμικού κράτους έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα")


Η Τουρκία πρέπει να βοηθήσει περισσότερο του Κούρδους που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών στο Κομπανί, επεσήμαναν οι ευρωβουλευτές σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια του ΕΚ στις 22 Οκτωβρίου. Επίσης, τόνισαν την αγριότητα των ισλαμικών επιθέσεων αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές και να βοηθήσουν τα θύματα τους...

Ο Benedetto Della Vedova, εκπροσωπώντας την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Κάθριν Άστον, δήλωσε ότι το Κομπανί έχει γίνει σύμβολο της τρομοκρατίας που ασκούν οι εξτρεμιστές του ισλαμικού κράτους. "Αυτό είναι απαράδεκτο για την ΕΕ και τους εταίρους της. Έχει έρθει η ώρα να αποδείξουμε πόσο αποφασιστικοί είμαστε και να αντιμετωπίσουμε τους Ισλαμιστές".


Ο ArnaudDanjean (ΕΛΚ, Γαλλία), δήλωσε ότι η Τουρκία "ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, πρέπει να συγκλίνει η εξωτερική της πολιτική με εκείνη της ΕΕ. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σήμερα και είναι απαράδεκτο". Πρόσθεσε ότι "όταν παρατηρούμε τη στάση της Τουρκίας στο Κομπανί, δημιουργούνται πολλά ερωτήματα".
Ο VictorBoştinaru (Σοσιαλιστές, Ρουμανία), είπε ότι η Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα και ως μέλος του ΝΑΤΟ, πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να συντονιστεί με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. "Δεν είναι αυτό το θέμα", δήλωσε και πρόσθεσε "τις τελευταίες μέρες η Τουρκία έκανε επιτέλους κάποια βήματα και το ΕΚ πρέπει να το αναγνωρίσει αυτό".

Ο CharlesTannock (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Μ.Βρετανία), επεσήμανε ότι "αξιόπιστες αναφορές υποστηρίζουν ότι οι μαχητές του ισλαμικού κράτους έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα. Είναι μια από τις ολέθριες συνέπειες του ISIS. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά¨.

Ο FernandoMaura(Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες, Ισπανία), τόνισε ότι "είναι ώρα να ασκήσουμε διπλωματική πίεση στην Άγκυρα, έτσι ώστε να επανεξετάσει την πολιτική της στο βόρειο τμήμα της Συρίας".

Η Marie-ChristineVergiat (Ευρωπαϊκή Αριστερά, Γαλλία), κάλεσε την Τουρκία να ξεκινήσει και πάλι την ειρηνευτική διαδικασία με το ΠΚΚ και να ανοίξει τα σύνορά της στους Κούρδους μαχητές. "Οι Κούρδοι και όχι μόνο οι αντάρτες, πρέπει να περάσουν τα σύνορα και αυτό μπορεί να γίνει προς την Τουρκία¨.

"Η ΕΕ χρειάζεται περιφερειακή στρατηγική που θα ενισχύει την ιρακινή κυβέρνηση, θα μεταφέρει στις συνομιλίες της Γενεύης στο πλαίσιο του ΟΗΕ και θα συμπεριλαμβάνει τις γειτονικές χώρες της περιοχής, όπως το Ιράν", δήλωσε η BarbaraLochbihler (Πράσινοι, Γερμανία).

Ο FabioMassimoCastaldo (Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας, Ιταλία), υπενθύμισε τη φρίκη που ζουν καθημερινά οι άνθρωποι στο Κομπανί και είπε ότι το βλέμμα της διεθνούς κοινότητας δεν είναι στραμμένο εκεί. Η στάση της είναι πολύ παθητική σ εαυτή την ανθρώπινη καταστροφή και είναι υποκριτικό να το αρνείται.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης (μη εγγεγραμμένοι, Ελλάδα), δήλωσε ότι "σήμερα το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αξιοποιούν το ISIS ως πρόσχημα, συνεχίζοντας τις επεμβάσεις τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία για να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της ευρύτερης περιοχής".
[europarl.europa.eu]
22/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
-----
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin