Friday, October 31, 2014

Δέσμευση Μπάιντεν στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, για τις τουρκικές προκλήσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε απόψε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν συζήτησαν το θέμα της απαράδεκτης παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη από την Τουρκία, όπως επίσης και τις προσπάθειες από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών για τερματισμό των προκλήσεων αυτών.


Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε πλήρη κατανόηση στις θέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ιδιαίτερα για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα εντός της ΑΟΖ  της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε σαφές πως χωρίς την άρση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν υπάρχει προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ για την ανάληψη εντονότερης διπλωματικής δράσης, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό,  να επαναρχίσει ο διάλογος.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην Τουρκία. 

[kathimerini.com.cy]
31/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Νέο «χαστούκι» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έδωσαν χθες οι ΗΠΑ, καθώς ξεκαθάρισαν, μέσω του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Κύπρου και το δικαίωμα να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο»....

    Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

    Όπως τόνισε, «ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα (χθες) με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για να συζητήσουν τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου, καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις».....................http://www.crashonline.gr
    1/11/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin