Wednesday, October 8, 2014

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου με αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ

Ελληνικό ΥΠΕΞ, Τετάρτη, 08 Οκτώβριος 2014:
 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, συναντήθηκε, χθες, Τρίτη 7 Οκτωβρίου, με τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, τον ελληνικής καταγωγής Βουλευτή κ. Gus Bilirakis (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) και τον κ. Jack Kingston (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα).

O κ. Γεροντόπουλος υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, που βασίζονται τόσο στην παραδοσιακή στρατηγική συνεργασία στα διεθνή fora, όσο και στην ιδιαιτέρως δραστήρια Ομογένεια στις ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της Ελλάδος. Ο κ.  Bilirakis από την πλευρά του, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ομογένειας να συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες της Ελλάδος, τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την κατάσταση της Ελληνικής Μειονότητας στην Τουρκία, την προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τη διευκόλυνση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

mfa.gr
8/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin