Saturday, October 18, 2014

Δυσαρέσκεια από τη στάση των ευρωπαίων εκφράζει ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης

Δυσαρέσκεια εκφράζει ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τη Διάσκεψη των Προέδρων των ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη μη συζήτηση των τουρκικών προκλήσεων στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Σε γραπτή δήλωση του ο ευρωοβουλευτής τονίζει πως, "ασφαλώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί δεν παραπέμφθηκε άμεσα το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη Ολομέλεια" και σημειώνει πως, "το θέμα της επιδρομικής συμπεριφοράς της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας το έθεσα ως κατεπείγον στην ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και η πρόταση στηρίχθηκε και από τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Κώστα Μαυρίδη και έγινε αμέσως αποδεκτή από τη Σύνοδο".


Προσθέτει ακόμα ότι, "με τις κινήσεις μας τις τελευταίες μέρες πετύχαμε τη ξεκάθαρη δήλωση του Προέδρου της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάννι Πιττέλα με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την τουρκική συμπεριφορά αλλά και τη δέσμευση της Σοσιαλιστικής Ομάδας όπως το θέμα συζητηθεί εντός Νοεμβρίου.

και σημειώνει πως είναι πραγματικότητα ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο περιβάλλον με την Τουρκία να ασκεί την επιρροή της σε Ευρωβουλευτές. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον δίνουμε καθημερινά μάχες.

Στη γραπτή δήλωση του ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ αναφέρει μεταξύ άλλων πως, "δεν έχουμε σκοπό ούτε να αποσιωπήσουμε ούτε να αποκρύψουμε το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τη στάση της ΕΔΕΚ το 2004 καθώς επίσης και το 2012 όταν η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση και υπήρξε ανεπίτρεπτη αρνητική τοποθέτηση από τον κ. Σουλτς.

Τέλος, είπε ότι οι προσπάθειες εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εντός της Σοσιαλιστικής Ομάδας θα συνεχιστούν ώστε να ανατρέψουμε ένα κλίμα που δεν είναι και το πλέον φιλικό προς τα κυπριακά συμφέροντα. "Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες μη διστάζοντας, εάν αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον, να αναθεωρήσουμε ακόμη και τη συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα', καταλήγει. 

[kathimerini.com.cy]
18/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 -----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin