Tuesday, October 28, 2014

Δήλωση Αντιπροέδρου Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου κατά την άφιξή του στην Κύπρο

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 28 Οκτώβριος 2014:
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, τί να περιμένουμε από τη διυπουργική συνάντηση αύριο; Κάποιοι λένε ότι είναι μια ακόμη μικρή σφραγίδα στην αναβάθμιση των σχέσεων  μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου.

Ευ. Βενιζέλος: Η τριμερής συνεργασία Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό και αυτή είναι η τρίτη τριμερής υπουργική συνάντηση που κάνουμε για να προετοιμάσουμε την πρώτη συνάντηση Κορυφής σε λίγες μέρες στο Κάιρο.
Άρα, αναβαθμίζεται η συνεργασία μας λόγω και των κρίσεων που αυτή τη στιγμή είναι παρούσες σε όλη την περιοχή. Επιπλέον, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία αυτή, γιατί έχουμε την τουρκική πρόκληση, την αμφισβήτηση της ύπαρξης και της νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Άρα, η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση, δίνει μια καθαρή απάντηση, την οποία οφείλει να κατανοήσει η Τουρκία. Η τριμερής συνεργασία δεν είναι μια εχθρική συνεργασία απέναντι στην Τουρκία, είναι μια συνεργασία που έχει ως στόχο τη σταθεροποίηση και την ευημερία στην περιοχή. Αλλά, όπως μπορούμε να συνεργαζόμαστε, εμείς, με την Αίγυπτο και φυσικά η Ελλάδα με την Κύπρο, έτσι πρέπει και η Τουρκία να μάθει ότι υπάρχει η οδός της συναίνεσης, της συνεργασίας, του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας. Αυτό έχει πολλή μεγάλη σημασία.

Ευχαριστώ πολύ.

mfa.gr
28/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin