Friday, October 17, 2014

Πούτιν προς Αναστασιάδη: «Απαράδεκτη η Όποια Παραβίαση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας»

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Στο επίκεντρο συζήτησης που είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της ASEM, στο Μιλάνο.

Στη δήλωση σημειώνεται, επίσης, ότι οι δύο πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν «επί μακρόν σε μια φιλικότατη και εγκάρδια ατμόσφαιρα» κατά τη διάρκεια του δείπνου, που παρέθεσε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας προς τους αρχηγούς κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής Ασίας -Ευρώπης, στο Μιλάνο. Ως εκ τούτου η συνάντηση των δύο ηγετών που επρόκειται να πραγματοποιηθεί δεν θα γίνει.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν και η παρούσα φάση του κυπριακού με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν με αφορμή την τουρκική οδηγία προς ναυτιλλομένους στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαναβεβαίωσε τη ρωσική θέση αρχής τόσο σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού όσο και για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την όποια παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και, αναλόγως των εξελίξεων, να διευθετηθούν επισκέψεις εκατέρωθεν.
[energia.gr]
17/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

---------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin