Thursday, October 30, 2014

Έκκληση Μπαρόζο σε Μόσχα και Κίεβο για την Ολοκλήρωση των Διαπραγματεύσεων Φυσικού Αερίου

Έκκληση απηύθηνε σήμερα σε Μόσχα και Κίεβο ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων σχετικά με τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Ουκρανία ύστερα από την αποτυχία των χθεσινών συνομιλιών να καταλήξουν σε συμφωνία.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος είχε συνομιλία με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο αρκετές φορές στη διάρκεια των χθεσινών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της ΕΕ, δήλωσε ότι επίκειται συμφωνία με βάση τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μπαρόζο «κάλεσε όλες τις πλευρές να μη χάσουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να διασφαλίσουν μία συνεχή, αξιόπιστη και βασισμένη στην αγορά παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία», σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Οι συνομιλίες κατέληξαν σε αδιέξοδο καθώς οι διαπραγματευτές από τη ρωσική πλευρά φέρεται να ζήτησαν ισχυρότερες δεσμεύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καλυφθούν οι ενεργειακές προπληρωμές του Κιέβου.
 [energia.gr]
30/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin