Friday, October 10, 2014

Κύπρος/Χριστοδουλίδης: «Αναμένουμε και νέες αντιδράσεις κατά Τουρκίας»

Δεν μπορούν να διεξάγονται διαπραγματεύσεις υπό το βάρος απειλών και εκφοβισμού...

Η κυβέρνηση αναμένει ότι θα γίνουν και άλλες δημόσιες δηλώσεις και παρασκηνιακές κινήσεις από διάφορες πλευρές, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις στο Πρωινό Δρομολόγιο ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται προς διάφορες κατευθύνσεις και με διάφορους τρόπους, ώστε η Τουρκία να αναθεωρήσει την απόφασή της και να επιτραπεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει στις συνομιλίες.

  •     Ο κύριος Χριστοδουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση, χαιρέτισε και χαρακτήρισε πολύ θετική τη χθεσινή ανακοίνωση της Ρωσίας και πρόσθεσε ότι ανάλογες δημόσιες δηλώσεις και κινήσεις αναμένονται και από άλλες χώρες.
  •     Ανέφερε συγκεκριμένα ότι γίνονται πολλές κινήσεις στο παρασκήνιο από την Ιταλία και άλλες χώρες.
  •     Είπε επίσης έχουν αναληφθεί πρωτοβουλιες από πλευράς Βρυξελλών και αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις. Γίνεται, είπε, καθημερινός χειρισμός προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες από εκείνους οι οποίοι θέλουν και μπορούν να πείσουν την Τουρκία να αναθεωρήσει τις προθέσεις της.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Λευκωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση, εξετάζει διάφορα μέτρα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα κλιμακώνει τις αντιδράσεις της.

Τόνισε ακόμα ότι γίνεται απόλυτα κατανοητή η θέση της Λευκωσίας ότι πρέπει να αναθεωρηθούν οι τουρκικές προθέσεις, για να καταστεί εφικτή η επιστροφή της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες. Ολοι, τόνισε, αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να διεξάγονται διαπραγματεύσεις υπό το βάρος απειλών και εκφοβισμού.

[kathimerini.com.cy] 

10/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin