Thursday, October 23, 2014

Τουρκία: Αποδοκίμασε τις κινήσεις του πλοίου Barbaros η Ντ. Μπακογιάννη


«Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου και αυτό είναι απαράδεκτο» δήλωσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στις κινήσεις του τουρκικού πλοίου Barbaros μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Ατιλίμ της Άγκυρας.

 Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στην  εκδήλωση με θέμα «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στο νέο επικίνδυνο περιβάλλον ασφάλειας», τόνισε πως η Κύπρος είναι μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε. και πως: «Να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει, δεν μπορεί να αποτελεί σταθερή βάση οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης».


Η κ. Μπακογιάννη συνεχίζοντας την κριτική της στις τουρκικές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και απευθυνόμενη στους φοιτητές που ήταν και το ακροατήριό της, τις χαρακτήρισε αναχρονιστικές.

«Και την ώρα που απευθύνομαι σε εσάς, τη νέα γενιά της Τουρκίας, θέλω να κάνω μια προσωπική σημείωση, δηλώνοντας ότι αυτού του είδους η αντίδραση είναι αναχρονιστική. Ανήκει στο παρελθόν» είπε η βουλευτής της Ν.Δ.

Επιπλέον είπε ότι αν η Τουρκία ικανοποιήσει τα κριτήρια ένταξης στην Ε.Ε., τότε κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να της αρνηθεί να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε., αλλά πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει Ευρώπη à la carte.

Σε ερώτηση για την αντίδραση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, η κ. Μπακογιάννη την χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένη λέγοντας πως «έτσι απαντάς στην παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μιας χώρας μέλους της Ε.Ε.».

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας ηγέτης που στήριξε το σχέδιο Ανάν κόντρα στην κοινή γνώμη των Κυπρίων.

Εξέφρασε το σεβασμό της προς το πρόσωπό του και σημείωσε πως το όραμα του Κύπριου ηγέτη είναι να δει μια ενωμένη Κύπρο.

«Το μήνυμά μου είναι σαφές: το να μην αποδέχεται κανείς την ύπαρξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μη ρεαλιστικό και αδιέξοδο» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο οποίο παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις. Του εξέφρασε, δε, την έντονη δυσφορία της για την παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου στην Κύπρο.

naftemporiki.gr
23/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin