Monday, September 8, 2014

Η Τουρκία προετοιμάζει το έδαφος για αδιέξοδο.Προωθεί το περιβόητο "σχέδιο βήτα".- (ΥΠΕΞ , Ιωάννης Κασουλίδης)

Λευκωσία: «Η Τουρκία αντί να κάνει θετικά βήματα στο Κυπριακό, προβαίνει σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών και επανειλημμένως ξεφεύγει από τα συμφωνήθέντα» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης. 

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι με τις ενέργειές της η τουρκική πλευρα προετοιμάζει το έδαφος για αδιέξοδο σε αντίθεση με την ελληνοκυπριακή η οποία καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για επίτευξη προόδου.

Είπε ακόμα ότι αυτοί που υποστήριζαν πως είχαν διαβεβαιώσεις για επίδειξη καλής θέλησης από τον Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να ζητήσουν από την Αγκυρα να ξεκαθαρίσει κατά πόσον επιθυμεί λύση ή αν προωθεί το περιβόητο σχέδιο βήτα για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Η δική μας πλευρά, είπε ο κ.Κασουλίδης, έχει μόνο ένα σχέδιο. Την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση του τόπου. Αν αποτύχουν οι συνομιλίες, πρόσθεσε, ξέρουμε τι θα κάνουμε.

Πηγή: philenews

8/9/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin