Monday, September 29, 2014

Τον ρόλο της Τουρκίας στο Κυπριακό συζήτησαν ο γγ του ΟΗΕ και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Το Κυπριακό συζητήθηκε στη συνάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην έδρα του Οργανισμού.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γγ, στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της απειλής από τον ISIS/ISIL, καθώς και η συμβολή της Τουρκίας στην ανθρωπιστική βοήθεια σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη Συρία λόγων των συγκρούσεων.


Όπως αναφέρεται, ο γγ ευχαρίστησε το συνομιλητή του για τη «γενναιόδωρη υποστήριξη» της χώρας του προς τους πρόσφυγες.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι ο γγ του ΟΗΕ και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας «συνολικής διευθέτησης» στην Κύπρο και για «το ρόλο της Τουρκίας στην υποστήριξη της διαδικασίας».

Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη να ξεκινήσουν «ουσιαστικές διαπραγματεύσεις» για τη Γάζα και αντάλλαξαν απόψεις για την «επισφαλή κατάσταση» σε Λιβύη και Σομαλία.

Τέλος, συζήτησαν για τις προετοιμασίες όσον αφορά την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, το 2016.

[tanea.gr]
29/9/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin