Sunday, September 28, 2014

Aνακοίνωση ΥΠΕΞ για την πραγματοποιηθείσα συνάντηση του Αντ.της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ Avigdor Lieberman στο περιθώριο της 69ης Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ (Ν.Υόρκη, 28.09.2014)

ΥΠΕΞ, Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2014:
O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ολοκλήρωσε τις επαφές που είχε, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τη σημερινή συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Avigdor Lieberman.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Lieberman είχαν μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των Ελληνο-Ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.


Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα των επικείμενων πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ισραήλ σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών, τον προσεχή Νοέμβριο και συμφωνήθηκε η διοργάνωση στην Αθήνα, την άνοιξη του 2015, του επομένου Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

O Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών συζήτησε, τέλος, με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας που διανοίγονται τόσο σε διμερή βάση μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ όσο και τριμερή βάση από κοινού με την Κύπρο.

[ mfa.gr]
28/9/14
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin