Friday, August 8, 2014

Πρόσκληση να συμμετάσχει στις εργασίες της Προεδρικής Επιτροπής απέστειλε στην «τιμωρημένη» Ρωσία το ΚΣΣΕ

Έπειτα από τέσσερις μήνες απουσίας από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), κορυφαίος Ρώσος βουλευτής δήλωσε σήμερα ότι έλαβε πρόσκληση να παραστεί στη συνεδρίαση της Προεδρικής Επιτροπής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι. «Πριν από δύο μέρες έλαβα πρόσκληση από την κυρία Μπρασέρ (Αν Μπρασέρ, πρόεδρος της ΚΣΣΕ) για να παραστώ στη συνεδρίαση της Προεδρικής Επιτροπής της ΚΣΣΕ που θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Σεργκέι Ναρίσκιν. «Πιθανότατα να απαντήσω θετικά στην πρόσκληση» είπε, ενώ ανέφερε ότι βρίσκεται υπό συζήτηση μια ενδεχόμενη συνάντησή του με την πρόεδρο της ΚΣΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, μετά την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στέρησε από τη ρωσική αντιπροσωπία το δικαίωμα ψήφου στις συνόδους της. 

  • Η Ρωσία απομακρύνθηκε από τις ηγετικές θέσεις της ομάδας και της απαγορεύτηκε να συμμετέχει σε διεθνείς αποστολές παρατήρησης. Έπειτα από αυτό, η αντιπροσωπία της Ρωσίας ανέστειλε τη συνεργασία της με τη Συνέλευση μέχρι το τέλος του έτους. 
Εν όψει, πάντως, της επιστροφής της «τιμωρημένης» Ρωσίας στις διαδικασίες της Συνέλευσης, ο Ναρίσκιν δήλωσε: «Φυσικά προετοιμάζουμε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την περαιτέρω συνεργασία με την ΚΣΣΕ καθώς επίσης και μέτρα που θα κατευνάσουν τα πνεύματα στην Ευρώπη».
http://gr.rbth.com/news
8/8/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin