Friday, July 4, 2014

Τι μάθαμε στην ολομέλεια του ΕΚ (Την ανάγκη να ακούσουν οι ηγέτες της ΕΕ το μήνυμα αλλαγής που έστειλαν οι πολίτες μέσω των ευρωεκλογών)


Pietro Naj-Oleari Video StrJuly14 1 from EP Slideshow on Vimeo.
--
Η πρώτη "συντακτική" ολομέλεια του νέου ΕΚ πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο αυτή την εβδομάδα. Οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν τον πρόεδρο, τους αντιπροέδρους και κοσμήτορες του σώματος, ενώ συζήτησαν και για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής. Επίσης, η Ιταλία, η οποία διαδέχτηκε την Ελλάδα στην προεδρία της ΕΕ, παρουσίασε τις προτεραιότητες της για το επόμενο εξάμηνο ενώ ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς έκανε τον απολογισμό της θητείας της Αθήνας στο τιμόνι του Συμβουλίου.


Οι 751 ευρωβουλευτές βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο για την πρώτη "συντακτική" συνέλευση του ΕΚ, που σήμανε την έναρξη της 8ης κοινοβουλευτικής θητείας του ΕΚ.

Ο Μάρτιν Σουλτς, έλαβε 409 ψήφους και επανεκλέχτηκε πρόεδρος του ΕΚ για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Επίσης, οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν τους 14 αντιπρόεδρους και τους 5 κοσμήτορες του ΕΚ. Οι αντιπρόεδροι αντικαθιστούν τον πρόεδρο όταν λείπει από την ολομέλεια και οι κοσμήτορες ασχολούνται με οικονομικά και διοικητικά θέματα που αφορούν τους ευρωβουλευτές.
  •  Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Το ΕΚ αποφάσισε για τη σύνθεση των επιτροπών του που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της νομοθεσίας. ΟΙ επικεφαλής των επιτροπών θα αναδειχθούν την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.


  • Την ανάγκη να ακούσουν οι ηγέτες της ΕΕ το μήνυμα αλλαγής που έστειλαν οι πολίτες μέσω των ευρωεκλογών τόνισαν οι περισσότεροι ευρωβουλευτές στη συζήτηση που πραγματοποίησαν για τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις 26 και 27 Ιουνίου.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έκανε τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, με έμφαση στις προσπάθειες εμβάθυνσης της νομισματικής ένωσης, την πρόοδο στον τομέα της απασχόλησης και της ανάπτυξης αλλά και την αποτελεσματικότερη προστασία των συνόρων της Ένωσης.

Τέλος, οι νικητές του διαγωνισμού "guestphotographer", περιηγήθηκαν και φωτογράφησαν τον ΕΚ και τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της πρώτης ολομέλειας του. Οι φωτογραφίες του GáborSzellő και της Alessandra Giansante θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας καθώς και στις σελίδες μας στο Facebook και στο Flickr.
 [europarl.europa.eu]
4/7/14
-- 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin