Thursday, July 3, 2014

Σειρά τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ (Απαγορεύονται επί πέντε χρόνια οι απολύσεις)

Ρυθμίσεις για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των συμφερόντων των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στη «μικρή ΔΕΗ» περιλαμβάνονται στις τροποποιήσεις που κατέθεσε απόψε στο σχετικό νομοσχέδιο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Αναλυτικότερα, οι διατάξεις προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:


- Το τίμημα για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» δεν θα υπολείπεται της λογιστικής αξίας ροών των μονάδων, ορυχείων, κλπ που θα εισφερθούν στη νέα εταιρία.

- Απαγορεύονται επί πέντε χρόνια οι απολύσεις προσωπικού που θα μεταφερθεί στη «μικρή ΔΕΗ» για λόγους οικονομικούς, τεχνικούς ή οργάνωσης. Στη νέα εταιρία θα ισχύουν επίσης οι όροι εργασίας που εφαρμόζονται στη ΔΕΗ.

- Οι υποχρεώσεις του Δημοσίου και των ασφαλιστικών φορέων για την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων εξακολουθούν να ισχύουν.

- Η νέα εταιρία αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ ως προς τις προσλήψεις (κριτήρια εντοπιότητας κλπ), τη διαχείριση των υδάτων στα υδροηλεκτρικά, την παροχή νερού για άρδευση και ύδρευση. Επίσης αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ έναντι των κατοίκων των περιοχών όπου βρίσκονται μονάδες παραγωγής και ορυχεία που θα εισφερθούν στη «μικρή ΔΕΗ».

- Οι πελάτες που θα μεταφερθούν στη μικρή ΔΕΗ θα αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα των πελατών της ΔΕΗ. Θα μεταφερθούν δηλαδή μικροί και μεγάλοι καταναλωτές, με καλό αλλά και κακό ιστορικό πληρωμών, επισφάλειες...

mme.gr
3/7/14
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin