Sunday, July 6, 2014

Τον Σεπτέμβριο αποχωρούν οι Κούρδοι αντάρτες από την Τουρκία

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη νομική προστασία των αξιωματούχων της χώρας που θα συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις με το PKΚ....
 
Ειδικότερα, η ισλαμοσυντηρητική τουρκική κυβέρνηση κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που έχει στόχο να αναζωογονήσει την ειρηνευτική διαδικασία με τους κούρδους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η οποία βρίσκεται σήμερα σε νεκρό σημείο.


Ο ιστορικός ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, χαιρέτισε αυτή την πρωτοβουλία και την χαρακτήρισε «ιστορική εξέλιξη».


Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη νομική προστασία των αξιωματούχων της χώρας που θα συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις με το PKΚ. Προετοιμάζει επίσης την αποκατάσταση των μαχητών του PKK αναθέτοντας στην κυβέρνηση «να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή τους στις εστίες τους και τη συμμετοχή και την επανένταξή τους στην κοινωνική ζωή».


Το κείμενο πρόκειται να ψηφισθεί με ταχείες διαδικασίες μέσα στον Ιούλιο από το κοινοβούλιο.
zougla.gr
6/7/14


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin