Wednesday, July 16, 2014

Χημικός εφιάλτης στη Μεσόγειο

Εν τέλει, ξεκίνησε η διαδικασία υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κρήτης, μια διαδικασία που θα διαρκέσει δύο μήνες και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουμε ούτε τι ακριβώς καταστρέφεται, ούτε σε τι ποσότητες, καθώς οι επικεφαλής της αποστολής τηρούν άκρα μυστικότητα, ενώ φάσκουν και αντιφάσκουν στις λιγοστές δηλώσεις τους στον Τύπο. Το μόνο σίγουρο, είναι πως τα υπολείμματα της υδρόλυσης θα μεταφερθούν σε ειδικά εργοστάσια στις ΗΠΑ και στην Γερμανία για την τελική τους καταστροφή.

Ο λαός στην Κρήτη, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, στην Πελοπόννησο, τα Ιόνια, κ.λπ. βρίσκεται σε κινητοποιήσεις εδώ και μήνες για να αποτρέψει τις εξελίξεις αυτές και τώρα κορυφώνονται οι αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα συμβεί στην Κρήτη, αλλά και σε ολάκερη την Μεσόγειο, που ούτως ή άλλως βρίσκεται στα πρόθυρα της περιβαλλοντικής κατάρρευσης, σε ενδεχόμενο ατυχήματος. Εκείνοι που έπρεπε να το σκεφτούν, όμως, δηλαδή ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης, για άλλη μια φορά προτίμησαν τα εύσημα του «μεγάλου αφεντικού», από την προστασία των συμφερόντων και της ασφάλειας του ελληνικού λαού.
Κανονικά, μετά την φονική έκρηξη στο Μαρί (από πυρομαχικά που προορίζονταν και πάλι για τον Άσαντ, που αποθηκεύτηκαν στην κυπριακή ναυτική βάση κατόπιν εντολής των Αμερικάνων και εξερράγησαν διότι ήταν εκτεθειμένα στον ήλιο και σε απίστευτες θερμοκρασίες), οι Έλληνες αξιωματούχοι της Ελλάδας και της Κύπρου δεν θα έπρεπε να δεχθούν τίποτα που έχει να κάνει με τη διαχείριση πολεμικού υλικού που κατάσχεται από τη Δύση στα πεδία των μεσανατολικών μαχών.
Αλλά, φευ! Και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται περίτρανα πως, εκτός από Οικόπεδο και Αποικία, η χώρα μας εξελίσσεται ταχύτατα και σε πεδίο αποβολής τοξικών χημικών όπλων.
Το Άρδην και η Ρήξη διοργανώσουν την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 20.00 εκδήλωση με θέμα «Η απειλή των χημικών στη Μεσόγειο και οι εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ». Ομιλητές θα είναι οι:
Ευάγγελος Γιδαράκος, Καθηγητής Επεξεργασίας και Διάθεσης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων
Γιώργος Καραμπελιάς, Άρδην
Βαγγέλης Πισσίας, Συντονιστής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία
Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
Στο στέκι του Άρδην, Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα.
http://ardin-rixi.gr/archives/18227
15/7/14
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin