Wednesday, July 2, 2014

Διάσωση 140 μεταναστών μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου. - Τέσσερις από τους διασωθέντες φέρονται ως διακινητές και συνελήφθησαν.

Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 140 μεταναστών πραγματοποιήθηκε από το περασμένο Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε το βράδυ της 28/06/14 για την ύπαρξη ακυβέρνητου, λόγω μηχανικής βλάβης, σκάφους που κινδύνευε, όπου επέβαιναν αρκετοί αλλοδαποί, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου.


Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του ΛΣ απέπλευσε για την περιοχή ναυαγοσωστικό του ΛΣ προς παροχή συνδρομής, ενώ το σκάφος εντοπίσθηκε την ίδια ημέρα από ελικόπτερο Super Puma της Π.Α. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έλαβαν μέρος σταδιακά εννέα παραπλέοντα πλοία και παράλληλα στην περιοχή κατέπλευσε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πρωί της 29/06/14 οι 140 μετανάστες περισυνελέγησαν από το φορτηγό «Moon Bright SW» σημαίας Παναμά, που είχε δεσμευθεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., το οποίο στην συνέχεια με τη συνοδεία της φρεγάτας του Π.Ν. κατευθύνθηκε προς τη Ρόδο που με την συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Ρόδου οι μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν στο επιβατηγό-τουριστικό «Ευαγγελιάννα» και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία Κάλαθου της Ρόδου.

Τέσσερις από τους διασωθέντες φέρονται ως διακινητές και συνελήφθησαν. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

[efsyn.gr]
1/7/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin