Δύο δημοσιογράφοι του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού Zvezda κρατούνται στο Ντεπροπέτροφσκ της νοτιοανατολικής Ουκρανίας από την υπηρεσία ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ιστοσελίδα του σταθμού. 

Το Zvezda έχει αποδείξεις ότι ο ανταποκριτής της Γεβγένι Νταβίντοφ και ο ηχολήπτης Νικίτα Κονασένκοφ συνελήφθησαν σε σημείο ελέγχου της ουκρανικής εθνοφρουράς κοντά στον οικισμό Ποκρόφσκογιε, απ' όπου μεταφέρθηκαν στο Ντεπροπέτροφσκ.
Ο τηλεοπτικός σταθμός σημειώνει ότι οι δημοσιογράφοι του βρίσκονταν σε επίσημη αποστολή και διέθεταν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα αεροπορικά εισιτήριά τους.

«Η ιδιοκτησία του Zvezda έστειλε αίτημα στον Ουκρανό πρόεδρο Πιοτρ Ποροσένκο να απελευθερωθούν οι Γεβγένι Νταβίντοφ και Νικίτα Κονασένκοφ και να φροντίσει για την ασφάλειά τους. Η κράτηση των δημοσιογράφων παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και συγκεκριμένα της Σύμβασης της Γενεύης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κανάλι.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό όπου δημοσιογράφοι του Zvezda συλλαμβάνονται στην Ουκρανία. Νωρίτερα, δύο απεσταλμένοι του, οι Αντρέι Σουσένκοφ και Αντόν Μαλίσεφ, που βρέθηκαν στο Κίεβο για να καλύψουν την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Πιοτρ Ποροσένκο, συνελήφθησαν και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
15/6/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ: