Friday, June 6, 2014

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την ενδιάμεση Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία

ΥΠΕΞ, Παρασκευή, 06 Ιούνιος 2014:

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το περιεχόμενο της ενδιάμεσης Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία δήλωσε τα εξής:

«Η ενδιάμεση Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία αξιολογεί θετικά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες σε συγκεκριμένους καίριους τομείς, ενόψει της προσεχούς απόφασης του Συμβουλίου της Ε.Ε. σχετικά με την παροχή καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία.


Η Ελλάδα έχει ήδη εκφρασθεί υπέρ της παροχής καθεστώτος υποψηφίου κράτους από τον Δεκέμβριο 2013, όταν το θέμα συζητήθηκε για πρώτη φορά στο Συμβούλιο. Η Ελλάδα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Αλβανία έχει παρουσιάσει σημαντικά απτά αποτελέσματα και έχει επιδείξει πολιτική βούληση να προωθήσει συγκεκριμένες, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας.

Ως Προεδρία του Συμβουλίου, η Ελλάδα θα επιδιώξει να επιτύχει τη συναίνεση των κρατών-μελών της Ε.Ε. για την απόδοση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου».
mfa.gr
6/6/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

-------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin