Tuesday, June 24, 2014

Ο Πούτιν ζήτησε από την Άνω Βουλή να ακυρώσει το ψήφισμα για τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Άνω Βουλή) να ακυρώσει το ψήφισμα που επιτρέπει την ανάπτυξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, δήλωσε στο ITAR-TASS ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ

«Στο πλαίσιο της έναρξης των τριμερών συνομιλιών για το θέμα αυτό (τη διευθέτηση της κατάστασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία), ο πρόεδρος ζήτησε από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο να ακυρώσει το ψήφισμά του της 1ης Μαρτίου σχετικά με τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία» είπε συγκεκριμένα ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Μαρτίου ο πρόεδρος Πούτιν είχε στείλει επιστολή στο 
Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αναφορικά με τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία, εν αναμονή της επίλυσης της πολιτικής κρίσης της χώρας, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στη χερσόνησο της Κριμαίας, που εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν ακόμα μέρος της Ουκρανίας. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο είχε υποστηρίξει την πρόταση του Πούτιν, εν αναμονή της εξομάλυνσης της κατάστασης στη γειτονική χώρα.

 Η πρόεδρος της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο «ζήτησε από τον πρόεδρο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης και να θέσει την πολιτική επίλυση της κρίσης σε νομικό πλαίσιο, ώστε αυτοί που “άρπαξαν” στα χέρια τους την εξουσία να μην μπορούν να ποδοπατούν τα δικαιώματα των ανθρώπων στις διάφορες περιοχές της Ουκρανίας».
24/6/14
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin