Tuesday, June 10, 2014

Το Βαρώσι επίκεντρο της συζήτησης Ερντογάν-Ερογλου

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο, στην Κωνσταντινούπολη έλαβε χώρα μια σημαντική συνάντηση, η οποία αφορά το μέλλον του Κυπριακού.

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου συνάντησε στην Κωνσταντινούπολη τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.  Στην συνάντηση Ερντογάν – Έρογλου συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στο Κυπριακό. Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιήθηκε στο μέλλον της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου.



Οδικό χάρτη ζητά ο Όζερσαϊ
Ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, Κουντρέτ Όζερσαϊ παραδέχεται ότι υπάρχουν κάποια σημαντικά προβλήματα στις συνομιλίες. Ο ίδιος προτείνει την δημιουργία ενός οδικού χάρτη για το μέλλον των συνομιλιών.
Μιλώντας σε μια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο London School of Economics, ο κ. Όζερσαϊ αναφέρθηκε στην σημασία του οδικού χάρτη για την πορεία των συνομιλιών.

Ο κ. Όζερσαϊ δήλωσε ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν για το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο παρουσιάζει μια σημαντική αδυναμία. Το ανακοινωθέν δεν προβλέπει έναν οδικό χάρτη για την πορεία των συνομιλιών.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή του διεθνή παράγοντα, ο κ. Όζερσαϊ υπογράμμισε την σημασία της αναβάθμισης του ρόλου του ΟΗΕ στις συνομιλίες. Οι υπόλοιποι παράγοντες θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στις συνομιλίες με βάση το μοντέλο του ΟΗΕ, υπογράμμισε ο κ. Όζερσαϊ.

Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, ο κ. Όζερσαϊ δήλωσε ότι η εξαγωγή του, ανεξάρτητα από την λύση, θα πρέπει να λάβει χώρα με βάση την συγκατάθεση και την συμμετοχή της τουρκοκυπριακής κοινότητας. 

 mme.cy
10/6

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin