Monday, June 2, 2014

Καρότο και μαστίγιο από την Κομισιόν.- Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις

Ειδικότερα στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις, και στην οποία δεν περιλαμβάνονται εξειδικευμένες συστάσεις για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφέρεται ότι οι δείκτες εμπιστοσύνης και τα δημοσιονομικά στοιχεία στην Ελλάδα εξακολουθούν να βελτιώνονται και η ανάκαμψη το 2014 θα είναι της τάξης του 0,6% ενώ για το 2015 η ανάπτυξη θα αυξηθεί στο 2,9%.
Όπως εκτιμά η αναζωογόνηση των ελληνικών εξαγωγών αλλά και τα έσοδα στον τουρισμό και η ισχυρότερη ναυτιλία θα τονωθούν και από την ανάκαμψη στην ευρωζώνη, ενώ προβλέπει μικρότερη μείωση των εισαγωγών σε σχέση με το 2013.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, η Επιτροπή σημειώνει ότι έφτασε σε ανώτατο επίπεδο το 2013 στο 27,3% και αναμένεται να μειωθεί στο 26% το 2014. 

Πρώτη προτεραιότητα, κατά την Επιτροπή, παραμένει η αντιμετώπιση της πολύ υψηλής ανεργίας κυρίως στους νέους, τις γυναίκες και τους μακροχρόνιους ανέργους. 

Αναφορικά με την αγορά εργασίας, η Επιτροπή επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν επέτρεψαν στην Ελλάδα να ανακτήσει τις απώλειες ανταγωνιστικότητας κατά την τελευταία δεκαετία σε όρους μοναδιαίου κόστους εργασίας....
mme.gr
2/6/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin