Tuesday, May 13, 2014

Τούρκοι νομικοί: Υποχρεωμένη να πληρώσει η Τουρκία

Εάν η Τουρκία δεν εφαρμόσει την απόφαση του ΕΔΑΔ τότε μπορεί να μείνει εκτός διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, προειδοποίησε ο δικηγόρος Εργκίν Τσινμέν σε δηλώσεις του στο κανάλι Χαμπέρ Τουρκ, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα η Άγκυρα εφάρμοσε όλες τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Όπως ανέφερε, υπάρχει γραπτός κανόνας σύμφωνα με τον οποίο όταν μια χώρα δεν εφαρμόζει της αποφάσεις του ΕΔΑΔ διώκεται από την διαδικασία της ΕΕ.


Ο Εργκίν Τσινμέν δήλωσε ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θα έπρεπε να κάνει δήλωση ότι "δεν δεσμεύει την Τουρκία η απόφαση". "Αν η Τουρκία θέλει να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία, πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση. Αυτή η αποζημίωση θα δοθεί στους ανθρώπους που πλήγηκαν από τον πόλεμο στον Ε/κ τομέα (ελεύθερα εδάφη Κυπριακής Δημοκρατίας). Επομένως δεν έχει σχέση με το ΕΔΑΔ το θέμα της αναγνώρισης ή όχι του Ε/κ τομέα", είπε ο Τούρκος δικηγόρος.

Επίσης ο καθηγητής δικαίου του Πολιτιστικού Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Χασάν Κονί είπε ότι η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την απόφαση. "Αναμφίβολα θα αρχίσει μια περίοδος ένστασης", ωστόσο ανέφερε ότι τελικά οι πιθανότητες να αλλάξει η απόφαση είναι μικρές.
- See more at: http://www.sigmalive.com

13/5/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin