Wednesday, May 7, 2014

Παράταση Ερευνών από «Μπαρμπαρός». -- Η προηγούμενη δέσμευση της περιοχής λήγει στις 13 Μαΐου

Σε μια κίνηση, η οποία παραπέμπει εν πολλοίς στην τακτική συντήρησης της έντασης και των προκλήσεων, η Άγκυρα με νέα NAVTEX έχει δεσμεύσει την ίδια περιοχή για συνέχιση των ερευνών του σκάφους «Μπαρμπαρός». Την ημέρα που άρχισαν οι ουσιαστικές συνομιλίες, η Άγκυρα συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων, αγνοώντας τις όποιες προσπάθειες για λύση και δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον της για την εν εξελίξει διαδικασία.
Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, η τουρκική Κυβέρνηση έχει ουσιαστικά ανανεώσει τη δέσμευση της περιοχής για ένα ακόμη μήνα, δηλαδή μέχρι την 16η Ιουνίου. Συνεχίζοντας την έμπρακτη αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία, διά του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός», θα πραγματοποιήσει έρευνες ακόμη και στα όρια περιοχών που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ορίσει τα Οικόπεδα 4, 5 και 6. Η προηγούμενη δέσμευση της περιοχής λήγει στις 13 Μαΐου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, με τη νέα NAVTEX που εξέδωσε χθες η Τουρκία καταγράφονται οι συντεταγμένες που περιλαμβάνει και η προηγούμενη NAVTEX και οι οποίες καλύπτουν μια περιοχή δυτικά των ακτών της Κύπρου και δυτικά ακόμη της Πάφου εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, και αποτελούν συνέχεια των παράνομων ερευνών που πραγματοποίησε από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα η Τουρκία και στην ανατολική πλευρά του νησιού, επικαλύπτοντας τμήμα του Οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.
[energia.gr]
7/5/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin