Thursday, May 8, 2014

Εκκληση της συριακής αντιπολίτευσης στον Ομπάμα: «Δώσε μας αποτελεσματικά όπλα να ανατρέψουμε τον Ασαντ»


Ο Τζάρμπα, ο οποίος θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκρινε, μιλώντας ενώπιον ενός ακροατηρίου σε ένα κέντρο μελετών, ότι οι προεδρικές εκλογές στη Συρία την 3η Ιουνίου αποτελούν μια «φάρσα»...
 
O ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα ζήτησε από την Ουάσιγκτον «αποτελεσματικά όπλα» με τα οποία ελπίζει ότι οι αντάρτες -που ηττημένοι υποχωρούν από παντού- θα νικήσουν τελικά τις δυνάμεις του στρατού του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ καταδίκασε το ενδεχόμενο επανεκλογής του Άσαντ στις εκλογές του επόμενου μήνα.
 
Ο Τζάρμπα, που ο «επίσημος» τίτλος του είναι πρόεδρος της Εθνικού Συνασπισμού των δυνάμεων της επανάστασης και της συριακής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι δε ζητά από τις ΗΠΑ και τις χώρες της Δύσης «να στείλουν τους γιους τους στη Συρία».

«Δεν θέλουμε οι Αμερικανοί να πεθάνουν στη Συρία», διαβεβαίωσε.

Αλλωστε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκλείει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων επί του εδάφους και είχε ακυρώσει την τελευταία στιγμή τον Σεπτέμβριο του 2013 την έναρξη αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

Ο Τζάρμπα, ο οποίος θα συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκρινε, μιλώντας ενώπιον ενός ακροατηρίου σε ένα κέντρο μελετών, ότι οι προεδρικές εκλογές στη Συρία την 3η Ιουνίου αποτελούν μια «φάρσα» και ότι ο κίνδυνος είναι να δοθεί μέσω αυτών στον Άσαντ η «άδεια να σκοτώνει για πολλά χρόνια ακόμα».

Για να μπορέσει να υπερισχύσει στρατιωτικά έναντι του συριακού στρατού, ο Τζάρμπα ζήτησε από την Ουάσιγκτον «αποτελεσματικά όπλα» που θα επιτρέψουν στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να «αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις, περιλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών».

Η συριακή αντιπολίτευση πιστεύει ότι μόνο με ενεργή βοήθεια των ΗΠΑ θα μπορούσε να ελπίζει ότι «θα αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων επί του πεδίου». 
[tanea.gr]
8/5/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin