Monday, May 12, 2014

Μόσχα: Η βούληση του λαού του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ πρέπει να γίνει σεβαστή και να οδηγήσει σε πολιτισμένο διάλογο

Σε ένα πολιτισμένο διάλογο μεταξύ των περιοχών που ψήφισαν χθες υπέρ της ανεξαρτητοποίησης και των αρχών του Κιέβου ελπίζει η Μόσχα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου.
«Η Μόσχα σέβεται απόλυτα την έκφραση της βούληση του λαού στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ και στο Λουγκάνσκ ελπίζοντας πως η εφαρμογή της λαϊκής εντολής μετά τα δημοψηφίσματα θα προχωρήσει με πολιτισμένο τρόπο, χωρίς βιαιότητες και πάντα μέσω του διαλόγου με τους εκπροσώπους των αρχών του Κιέβου» αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Κάθε προσπάθεια διεθνούς διαμεσολάβησης, όπως του ΟΑΣΕ, για την προώθηση του διαλόγου είναι ευπρόσδεκτη. Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία, όπου, παρά τις προσπάθειες βίαιης “πυρπόλησης” της διαδικασίας, σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό συμμετοχής» καταλήγει η ανακοίνωση, καταγγέλοντας για άλλη μια φορά τη χρήση βίας κατά αμάχων από τον στρατό.
Εξάλλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Kommersant ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρίνισε πως ο ρώσος πρόεδρος θα αντιδράσει στα δημοψηφίσματα «αναλόγως του αποτελέσματος» και πως «είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς εκ των προτέρων» ποια θα είναι η αντίδραση αυτή, ενώ χαρακτήρισε «απόλυτη βλακεία» τις δυτικές επικρίσεις για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.
Οι δύο περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας κάνουν λόγο για συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτητοποίησης στα χθεσινά δημοψηφίσματα. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των αυτονομιστών κάνουν λόγο για συντριπτική ψήφο υπέρ της αυτονόμησης στο Ντονίετσκ, με ποσοστό 89%, ενώ άλλα δημοσιέυματα μιλούν και για 95%. Τα τελικά αποτελέσματα από την καταμέτρηση του 100% των ψηφοδελτίων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.  
rbth.com 
12/5/14
------------------------

  • Russia says it respects outcome of east Ukraine self-rule vote...

Russia said on Monday it respected the outcome of a referendum on self-rule in two east Ukrainian regions and that the results should be implemented peacefully.
Pro-Russian rebels declared a landslide victory in Sunday's referendum held in Ukraine's Donetsk and Luhansk regions. The Urkainian authorities dismissed the vote as a farce and the European Union criticized the referendum.

"In Moscow, we respect the will of the people of the Donetsk and Luhansk regions and are counting on practical implementation of the outcome of the referendum in a civilized manner, without any repeat of violence and through dialogue," the Kremlin said in a statement.

mme.ru
12/5/14
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin